چه شبی بود. جیغ میزدی، پاهات رو تکون میدادی و هی میگفتی: «سارا. پنجره رو ببند. من سردمه». بارها و بارها. درباره بچههات حرف میزدی؛ حتی اون یکی که مرده. عجیبه. نه؟ *
1- با سرهای رو به آسمان و آسودگی خیال میتوانید گریه کنید. جمعی از بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی 1998 با حضور در برنامه ماه عسل از اقدامات خویش در حمایت از کودکان سرطانی خبر دادند؛ آنها به شهرهای مختلف سفر میکنند و با برگزاری بازیهای خیریه و جشن گلریزان موجبات «آسودگی خیال» خانوادههای آنها را فراهم میآورند. «بهروز رهبری فرد» که مدیریت این رویکرد خیرخواهانه را عهدهدار است دو سال پیش در مصاحبه با یکی از رسانههای ورزشی گفته بود: «وقتی تیتر زدید که قرارداد علی دایی 2میلیارد و یکصد میلیون تومان است داشتم سکته میکردم. باید به کارنامه او و آیندهاش نگاه کنیم». در حال حاضر دایی به همراه رهبری فرد برای کودکان سرطانی پا به توپ میشود.
2- این بند بدون گرمکن ورزشی نوشته میشود. دکتر اکبری، رییس مرکز تحقیقات سرطان سال گذشته در نشست خبری این مرکز ضمن ابراز نگرانی از سرعت افزایش این بیماری در ایران گفت: «هیچ کشوری مثل ما در زمینه تشخیص و درمان سرطان دچار آشفتگی نیست». او از عوامل ژنتیکی، عفونی، تغذیه و رژیمدرمانی، مواد شیمیایی و آلودگی هوا بهعنوان شاخصهای اصلی بروز سرطان در ایران نام برد و ادامه داد: «میزان اسیدچرب اشباع و اسیدچرب ترانس در روغنهای ما بالای 25 و 10 درصد است». او اشاره کرد: «مسئله ما وجود نیتریت و فلزات سنگین در آب است که از طریق فاضلابها و کودهای شیمیایی وارد آن میشوند. متأسفانه همه سدهای ما در کشور با آبهای سطحی ترکیب شده و در نتیجه مقدار زیادی نیتریت دارد». اکبری با بیان این نکته که متأسفانه در تهران کمتر از یک ماه هوای پاک داریم با ارسال یک پاس عمقی توپ را به احسان علیخانی و یارانش در ماه عسل واگذار میکند تا آوازی درخور سردهند.
3- درحالیکه ریاست مرکز تحقیقات سرطان عنوان میکرد: «ما در ایران بیشترین مصرف فردی تریاک را داریم» مهیار مرتضوی، پزشک سابق تیم پرسپولیس در گفتوگو با سایت «کاپ» از مصرف ترامادول توسط برخی بازیکنان پرسپولیس پردهبرداری کرد. او میگوید: «برخی بازیکنان سلامت نیستند. من بارها این موضوع را انتقال دادم اما گوش شنوایی وجود نداشت». موتور جستوجوگر گوگل را فراموش نکنید و برای برنامه صادقانه ماه عسل دست بزنید. اینکه چرا با وجود حاشیههای فراوان باز هم از شمار مخاطبان پرتعداد این برنامه کاسته نمیشود را در لابهلای زندگی روزمره جستوجو کنید. همهچیز به شکل مضحکی «ساختگی» است؛ از آن چه سلیقه عمومی تعریف میشود تا دکل. نمایش پروبال زدن دیوانهوار خیرین در فقر شاخصهای رفاه اجتماعی است که دیدنی میشود.
4- «هروی»، رییس کمیته عالی آموزش مجلس در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: «روند رو به رشد خالی شدن صندلیهای دانشگاههای کشور زنگ خطری است که باید هر چه سریعتر برای آن پاسخی مناسب یافت». تمام صندلیها خالی است؛ از ورزشگاهها تا دانشگاهها. برای آنها دعا کنید. «هروی» میگوید که اینگونه مشکلات بر اثر رشد کمی طی سالهای گذشته ایجاد شده است. همه صندلیها خالی است.
* نردبان جیکوب/ آدریان لین