یکی از مواردی که کشاورزی ایران به خصوص صنعت شکنندهای مانند طیور را در معرض هجمههای خود قرار داده، بحث اظهارنظرهایی است که از طرف برخی مسئولان و بیشتر بهصورت کارشناسی نشده در خروجی خبرگزاریها قرار میگیرد. همین چند هفته پیش بود که نقل قولی از طرف رییس سازمان غذا و دارو مبنی بر هورمونی بودن مرغهای موجود در بازار منتشر شد که اعتراض انجمنها و تشکلهای مربوطه را برانگیخت. البته این ادعا توسط مسئول مربوطه تکذیب شد و دکتر دیناروند عنوان کرد که چنین موضوعی تنها یکسوءبرداشت رسانهای بوده و مرغها سالم هستند.
اما هفته گذشته رییس سازمان دامپزشکی در یک مصاحبه مطبوعاتی عنوان کرد که عناصر سنگین در مرغ و ماهی وجود دارد ولی میزان آن پایینتر از حد مجاز است، بنابراین مشکلی از بابت مصرف ندارند. ناگفته نماند که در همین صفحه نیز گزارش مفصلی در این باب تهیه و منتشر شد.
مهدی مسعودی، کارشناس صنعت دام و طیور در مصاحبه خود با شبکه بازار به این موضوع اشاره کرد و گفت: «مصاحبه دکتر خلج، مبنایی شده برای اظهارنظر یکی از اعضای کمیسیون بهداشت مجلس.» مسعودی افزود: «گویا جناب رسول خضری خبر مربوطه را تا آخر مطالعه نکردهاند زیرا در همین خبر از طرف رییس سازمان دامپزشکی عنوان شده که میزان عناصر موجود در مرغ یا ماهی، در حد مجاز و پایینتر از استاندارد است. اما ایشان باز هم در مصاحبهای گفته که بیشتر مرغها دارای عناصر سنگین و هورمون هستند.»
از نظر این کارشناس، چنین عناصری در سبزیجات هم وجود دارد یا ماده غذایی مانند شیر دارای بار میکروبی است اما اینکه حد این عناصر و میکروبها چقدر است، باید ملاک اینگونه اظهارنظرها قرار گیرد. بنابراین انتشار سخنانی که کل صنعت طیور را زیر سوال ببرد و مردم را نسبت به مصرف این ماده مغذی بیاعتماد کند، چندان کار شایسته و قابلقبولی نیست. بهتر است مسئولان به این موارد توجه ویژه داشته باشند تا بیش از این صنعت دچار ضرر نشود. وی در پایان پیشنهاد داد که در مجلس آینده تعداد کارشناسان دام و طیور و دامپزشکان فعال و خبره افزایش یافته و کاندیداهای بیشتری از طرف این صنعت به مردم معرفی شود تا دیگر شاهد اینگونه اظهارنظرها نباشیم.