سین پارکر (Sean Parker) کارآفرین اینترنتی موسس نپستر (Napster) و پلکسو (Plaxo) است که اولین رئیس فیسبوک نیز بوده است. نپستر سرویس به اشتراکگذاری موزیک است و پلکسو یک کتاب آدرس آنلاین که در سال 2002 راهاندازی شد. در مارچ 2015، ثروت پارکر 7/2 میلیارد دلار تخمین زده شد. سین پارکر خیلی زود وارد دنیای دیجیتال شد. وقتی نوجوان بود سرگرمیاش برنامهنویسی و هک کردن بود. پارکر در 15 سالگی با شون فنینگ (Shawn Fanning) در اینترنت آشنا شد و چند سال بعد با او نپستر، سرویس رایگان به اشتراکگذاری فایلهای موسیقی را راهاندازی کرد. طی یک سال این سرویس دهها میلیون کاربر پیدا کرد و اینگونه بود که نپستر در میان سایر کسبوکارها رکورد سریعترین رشد را به خود اختصاص داده و توانسته تحولی در صنعت موسیقی ایجاد کند.
موسس یک شرکت هم میتواند اخراج شود
پارکر تنها بنیانگذاری نیست که از کمپانی خودش اخراج شده است. به عنوان مثال استیو جابز هم توسط اپل اخراج و دوباره دعوت به همکاری شد. این درس عجیب اما جالبی برای یادگیری است. اینکه شما در راس یک کمپانی قرار میگیرید، به معنای آن نیست که در خطر نیستید و غیرقابل دسترس هستید. همین مسئله باید باعث شود که با کارکنانتان صداقت داشته باشید و بدانید که به همان اندازه که آنها در معرض از دست دادن کارشان هستند شما نیز هستید. اگر شما دلیل شکستشان باشید، آنها نیز کار میکنند تا شما را بیرون کنند. حتی موفقترین موسس یک کسبوکار هم میتواند جایگزین شود، پس همیشه ارزشهایتان را اثبات کنید.
سنتی عمل نکنید
روشهای قدیمی و سنتی میتواند برای بسیاری از مدیران و کسبوکارها کارآمد باشد و منجر به داشتن زندگی راحت در کسبوکاری راحت باشد، اما اگر میخواهید به کسی تبدیل شوید که در تجارت تاثیرگذار است و مایلید به جایی برسید که پیش از این در آنجا نبودهاید، وقتش رسیده که بیشتر کار کنید. الگوها و ساختارهای مرسوم را بشکنید و کاری انجام دهید که هیچکس انجام نمیدهد. این توصیه بارها و بارها تکرار شده، اما ارزش تکرار شدن دارد. «کاری را انجام دهید که هیچ کس دیگری انجام نداده است. کسی باشید که هیچ کس دیگری نبوده است. جهان را به سمت و سویی سوق دهید که پیش از این نرفته است.»
انتظار نداشته باشید همه چیز را بدانید
وقتی پارکر اولین کسبوکارش را راهاندازی کرد، درباره قوانین، استراتژیهای کسبوکار، مسائل مالی و... چیز زیادی نمیدانست. او در طول تجربههایی که کسب کرد و با روش آزمون و خطا توانست درباره این مسائل یاد بگیرد. وقتی کسبوکاری را آغاز میکنید، دانستن همه چیز درباره آن غیرممکن است. همیشه چیزهایی وجود دارد که ما دربارهشان آگاهی نداریم و باید از طریق تجربهها و خطاها این مسائل را بیاموزیم.
وارد بازی شوید
به محض اینکه شانس به سراغتان آمد، هر کاری که لازم است برای به دست آوردن آن انجام دهید. سین پارکر به محض اینکه از وجود فیسبوک آگاه شد با مارک زاکربرگ تماس گرفت و با او قرار ملاقات گذاشت تا درباره کسبوکارش بیشتر بداند و یاد بگیرد. وقتی ایدهای دارید، بسیار مهم است که سریع عمل کنید. یک قدم هرچند کوچک بردارید تا راه پیشرویتان را آغاز کنید و ایده کسبوکارتان را گسترش دهید. منتظر نمانید تا همه شرایط برایتان مهیا شود. همین حالا آغاز کنید.
خودتان را باور کنید
زمانی که قصد دارید کسبوکاری را راهاندازی کنید، شاید مهمترین توصیه این باشد؛ «خودتان را باور کنید». به تواناییها، مهارتها و دانشتان ایمان داشته باشید و از همه مهمتر به کاری که قصد دارید انجام دهید، باور داشته باشید که میتوانید دنیا را تغییر دهید و به جایی بهتر، سرگرمکنندهتر و هیجانانگیزتر تبدیلش کنید. یکی از ویژگیهای قابل توجه سین پارکر این است که اعتماد به نفس بسیار بالایی دارد. اگر چیزی را میخواهید برایش بجنگید، بدون فکر کردن به این مسئله که چه اتفاقی خواهد افتاد. اگر دنبال انجام کاری هستید، فقط انجامش دهید. خودتان را باور کنید تا به آنچه در جستوجویش هستید، برسید.
کارتان را از جوانی آغاز کنید
پارکر در 17 سالگی نپستر را راهاندازی و در 21 سالگی پلکسو را تاسیس کرد و در 25 سالگی نخستین رئیس فیسبوک شد. او پس از آن چند کمپانی دیگر هم راهاندازی کرد. اهمیت این موضوع در این است که پارکر در جوانی متوجه شد که چه کاری میخواهد در زندگیاش انجام دهد و سن پایینش هرگز برایش یک مشکل محسوب نشد. این درسی است که همه ما باید بیاموزیم؛ اصلا لازم نیست که صبر کنیم تا کسبوکاری را شروع کنیم. فقط کافی است که بخواهیم موفق شویم و پیشرفت کنیم.