وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران که در دومین نشست جهانی اینترنت حضور یافت، گفت: سیستم حاکمیت جهانی اینترنت باید دموکراتیک، شفاف و حامی دولتها باشد. به گزارش روابط عمومی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، محمود واعظی در پایان دومین نشست جهانی اینترنت در شهر «وو جن» چین گفت: یکی از مشکلات اصلی فضای مجازی در شرایط کنونی سوءاستفاده از اینترنت توسط گروهها و افراد است و این موضوع یکی از دغدغههای اصلی شرکتکنندگان در نشست اخیر بود که در کمیتههای تخصصی بهصورت مبسوط درخصوص آن بحث شد.
وی گفت: این موضوع بهقدری بااهمیت است که حتی بسیاری از کشورهای غربی شرکتکننده در نشست چین نیز بر لزوم مقابله جدی با جرائم سایبری و تروریسم سایبری تأکید داشتند. واعظی ادامه داد: سیستم حاکمیت جهانی اینترنت باید دموکراتیک، شفاف و در عین حال حامی دولتها باشد تا انتظار و امنیتی که همه کشورها و دولتها از فضای مجازی دارند، به آن دست یابند. وی اظهارکرد: آمریکا به دنبال آن است که انحصار اینترنت را همواره برای خود حفظ کند، اما با مباحثی که در این نشست سهروزه مطرح شد، به نظر میرسد عزمی جدید برای خاتمه این انحصار در حال شکل گرفتن باشد.
واعظی خاطرنشان کرد: همه کشورها خواستار احترام به حاکمیت ملتها در فضای مجازی و داشتن زیرساختهای امن و فضایی پاک و عاری از هرگونه تهدید هستند که این مهم فقط و فقط در سایه تلاش و کوشش بینالمللی امکانپذیر است. وی با اشاره به اینکه «حریم خصوصی» و رعایت احترام به این حریم یکی از نکات مهم نشستهای تخصصی در اجلاس جهانی اینترنت بود افزود: نمایندگان دولتها در این نشست اعلام کردند باید تضمینی برای محافظت از این حریم و جلوگیری از سرقت اطلاعات موجود در آن ایجاد شود.
واعظی در بخش دیگری از سخنان خود به گسترش فضای مجازی و مشکلاتی که ممکن است چنین فضایی به لحاظ فرهنگی برای جوانان ایجاد کند نیز اشاره کرد وگفت: در عین حالی که فضاهای مجازی میتواند در خدمت بشریت باشد، به همان نسبت هم برای مردم جهان خطرآفرین است. چراکه ممکن است برخی افراد به فکر سوءاستفاده از فضای مجازی و اینترنتی به نفع خود باشند و با طراحی برنامههایی، کل ساختار اینترنت را به خطر بیندازند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد که این موضوع در نشست جهانی اینترنت در چین یکی از محورهای مورد توجه کشورهای اسلامی بهویژه ایران بود و ما اعلام کردیم که مسائل ارزشی، اعتقادی و فرهنگی در فضای مجازی را نمیتوانیم قربانی توسعه فناوری کنیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس تأکید کردیم که موضوع احترام به تنوع و گوناگونی ارزشها و فرهنگها باید بهعنوان یک میراث مشترک فرهنگی در فضای مجازی شناخته شود و این اصل باید از جانب همه کشورها به دیده احترام نگریسته شود.