حمل سکوی 2 هزار و 600 تنی فاز 20 پارس جنوبی به همراه پل رابط آن از یارد شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی برای نصب در موقعیتش در عسلویه روز گذشته آغاز شد.
به گزارش «فرصت امروز» ابوالقاسم رحمانی، مدیر عامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی روز گذشته در مراسم حمل سکوی فاز 20 پارس جنوبی با بیان اینکه انجام 100 درصدی عملیات ساخت و بارگیری سکوی فازهای 20 و 21 پارس جنوبی با تجهیزات شرکت تاسیسات دریایی انجام شده است, اعلام کرد: در این فازها 6.3 میلیون نفر ساعت در گرمای طاقت فرسای خرمشهر مشغول انجام کار بودند و روزانه 600 نفر در قالب پیمانکاران اجرایی و ناظران در این پروژه فعالیت کردند.
وی با اشاره به اینکه ساخت عرشه های فازهای 20 و 21 پارس جنوبی از فروردین 91 خارج از یارد آغاز شد، گفت: مراحل مهندسی و سیستم کنترل سکوها توسط شرکت های ایرانی طراحی و ساخته شده است.
مدیرعامل شرکت تاسیسات دریایی همچنین تصریح کرد: انجام عملیات ساخت و بارگیری سکوی فازهای 20و21 پارس جنوبی با تکیه بر نیروهای متخصص داخلی نشان از تحقق عملی اقتصاد مقاومتی است.
در این مراسم مطلب افشاری، مدیر پروژه فاز های ۲۰ و ۲۱ گفت: تا اوایل بهمن ماه امسال ۵۷ میلیون مترمکعب گاز از فازهای ۲۰ و ۲۱ پارس جنوبی به تولید خواهد رسید.
وی از آماده سازی فاز 21 برای تولید گاز در ماه جاری خبر داد و اعلام کرد: تولید این فاز پارس جنوبی به میزان 28.5میلیون مترمکعب در پایان ماه جاری محقق می شود.
افشاری با اشاره به انتقال سکوی 2700تنی فاز 20 پارس جنوبی نیز گفت: این سکو تا پنج روز آینده به محل پروژه در خلیج فارس می رسد و پیش بینی می شود پنج روز هم عملیات نصب آن در محل پروژه فاز 20 زمان ببرد و اوایل بهمن ماه به تولید خواهد رسید. احسان علیخانی، مدیرعملیات شرکت نفت وگاز پارس نیز با بیان اینکه برای سال ۹۵نصب و راه اندازی شش سکوی غول پیکر را در برنامه کاری مان تعریف کردیم، تاکید کرد: تاکنون نصب سه سکوی گازی در پارس جنوبی به پایان رسیده و نصب چهارمین سکو نیز آغاز شده است.
وی با بیان اینکه مراحل طراحی، ساخت و نصب این سکوی گازی توسط متخصصان داخلی انجام گرفته است، افزود: پنجمین سکوی پارس جنوبی متعلق به فاز 17 تا ۳۰ آبان و ششمین سکو هم متعلق به فاز ۱۹پارس جنوبی تا پایان سال نصب خواهد شد.
براساس این گزارش، با افتتاح فازهای 20 و 21 پارس جنوبی تولید روزانه 50میلیون متر مكعب گاز برای تزریق به شبكه سراسری، تولید و صادرات روزانه 77 هزار بشکه میعانات گازی، سالانه یک میلیون تن گاز مایع و 400 تن گوگرد و همچنین تولید سالانه یک میلیون تن اتان به منظور تامین خوراک واحدهای پتروشیمی تحقق خواهد یافت.