هزینههایی که خانوارهای شهری کشور صرف مخارج مصرفی خود کردهاند، به ترتیب در چهار گروه «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها»، «دخانیات»، «بهداشت و درمان»، «پوشاک و کفش» و «خوراکیها و آشامیدنیها» بیشتر از سایر اقلام بوده است. مطابق این آمارها که از بررسی میانگین مخارج مصرفی کل خانوارهای شهری کشور استخراج شده، رشد هزینهها در گروه «مسکن، آب، برق، گاز و سایر سوختها» به میزان 4/36 درصد، در گروه «دخانیات» به میزان 3/36 درصد، در گروه «بهداشت و درمان» به میزان 1/35 درصد، در گروه «پوشاک و کفش» به میزان 6/33 درصد و در گروه «خوراکیها و آشامیدنیها» به میزان 5/31 درصد بوده است.
اطلاعات منتشر شده بیانگر این است که از بین 12 گروه تشکیلدهنده سبد مصرفی خانوارها، رشد قیمتی این پنج گروه بالاتر از سایرین بوده و از متوسط رشد مخارج (4/31 درصد) هم بیشتر بوده است.
این موضوع موجب شده که این گروهها سهم بزرگتری از کل مخارج مصرفی خانوار را به خود اختصاص دهند. درصورتیکه از این پنج گروه، «دخانیات» را به دلیل اهمیت کمتر و سهم پایینتر در مخارج مصرفی کنار بگذاریم، مشاهده میشود که چهار گروه باقیمانده، همگی اقلامی هستند که معمولا جزو «مخارج ضروری» خانوار محسوب میشوند، چراکه سه گروه «مسکن»، «پوشاک» و «خوراک» از گذشته و به شکل کلاسیک، تحت عنوان اقلام «ضروری» مصرف افراد شناخته میشدند و در حال حاضر هزینههای مربوط به «درمان» را نیز میتوان یکی از هزینههای ضروری خانوارها به شمار آورد.