درحالیکه وزیر نیرو اعلام کرد، هم اکنون استانهای کرمان، اصفهان و تهران در وضعیت سخت آبی قرار دارند، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران عنوان کرد با بارندگی بیش از نرمال هم خشکسالی دو ساله جبران نمیشود.
حمید چیتچیان، وزیر نیرو بر لزوم صرفهجویی در مصرف آب تاکید کرد و افزود: مدیریت بهینه آب راهکاری مناسب برای برون رفت از این وضعیت و رفع بحران آب است. وی یادآور شد: بحران آب در کشور مشکلی ریشهدار و حل آن نیازمند برنامهریزی درست با مشارکت فعالانه همه دستگاههای متولی است.
در همین حال، مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با تاکید بر اینکه حتی اگر پاییز امسال بارندگی بیش از نرمال داشته باشیم هم جبران دو سال خشکسالی تهران نمیشود، گفت: تنها میتوانیم به زمان شرایط نرمال، یعنی سال 1391 – 1392 آبی برگردیم.
خسرو ارتقایی، با اشاره به اینکه جمع بارندگیها از ابتدای سال آبی جاری (از اول مهر ماه 93) کمتر از دو میلیمتر بوده، گفت: سازمان هواشناسی کشور برای پاییز پیشبینی نرمال بارشها را کرده و اگر این پیشبینی تحقق پیدا کند، تنها میتوانیم بخشی از کمبود را جبران کنیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران تصریح کرد: حجم ذخیره سدها در سال نرمال آبی 1390 -1391، 760 میلیون مترمکعب، در سال آبی گذشته 470 میلیون مترمکعب و در حال حاضر در مهرماه 420 میلیون مترمکعب است.
ارتقایی با اشاره به اینکه در سد امیرکبیر102 میلیون مترمکعب و در طالقان 157 میلیون مترمکعب در غرب ذخیره آب سدها است، گفت: در سد لتیان 34 میلیون مترمکعب و در سد لار 28 میلیون مترمکعب و در سد ماملو که هنوز وارد نشده 97 میلیون مترمکعب ذخیره آبی وجود دارد.
وی تصریح کرد: از ذخایر مذکور بخشی از حجم سد، حجم مرده است که نمیتوان به آب آن دست زد؛ حجم مرده سد در امیرکبیر 20 میلیون مترمکعب، در لتیان 15 میلیون مترمکعب، در سد لار 10 میلیون مترمکعب، در سد طالقان 100میلیون مترمکعب و در سد ماملو 30 میلیون مترمکعب است. مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به بحث باروری ابرها اظهار کرد: باروری ابرها نیاز به دو میلیارد تومان اعتبار دارد که به دنبال تامین آن هستیم و اگر تامین شود عملیات باروری در تهران صورت میگیرد.
نسبت برداشت چاه به سد 46 به 54 شد
وی با اشاره به اینکه امسال مجوز حفر 74 حلقه چاه به شرکت آب و فاضلاب داده شده است، گفت: 20 حلقه تاکنون حفر شده، 10 حلقه در حفاری است و مابقی نیز با تعاملات آب و فاضلاب با شهرداری به تدریج حفاری میشود. اگر 74 حلقه چاه به صورت کامل به بهرهبرداری برسند 40 مترمکعب قابل برداشت خواهد بود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با اشاره به اینکه با توجه به ساختوسازها و بتن کردن کانالها، آب پاکی که به آبخوان وارد میشود، بسیار کاهش پیدا کرده است، گفت: ما در شرایط نرمال 60 درصد به کشاورزی آب میدهیم و مابقی منابع برای شرب، صنعت و محیط زیست به کار برده میشود.