کلاف اول:
مدتی است که نرخگذاری لبنیات به مهمترین اخبار روز تبدیل شده است. از یک طرف قیمت شیرخام خریداری شده از دامداریها حدود 30درصد افزایش یافته و از طرف دیگر قرار است به همان نسبت قیمت تمام شده شیر در بازار افزایش یابد. کارشناسان معتقدند در صورت افزایش قیمت شیر، قطعا این محصول مفید از سبد خرید بسیاری از خانوادهها حذف خواهد شد، بنابراین اگر قصد سرمایهگذاری در صنعت لبنیات را دارید، فعلا صبر کنید زیرا این صنعت در حال حاضر روزهای سخت و در عین حال عجیبی را سپری میکند.
کلاف دوم:
برنج ایرانی یکی از انواع مرغوب برنج در جهان محسوب میشود که عطر و طعم منحصر به فردی دارد، اما در حال حاضر بستهبندی این محصول آنطور که بتواند قابل رقابت در بازارهای جهانی باشد، انجام نمیشود و فرصتهای بازار کمکم به دست رقیبان میافتد؛ رقیبانی که شاید از برنج ایرانی برای بستهبندی استفاده کنند، بنابراین به نظر میرسد خلأ ایجاد شده برای بستهبندی این محصول پرمشتری، فرصت مغتنمی است تا سرمایهگذاران را به این سمت بازار جذب کند، البته فکر نو و ایدهای خلاقانه برای بستهبندی بسیار مهم و نتیجهساز خواهد بود.
کلاف سوم:
رییس هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفته که به دلیل رکود حاکم بر صنعت برق و طلبهای پرداخت نشده، کارگاههایی داریم که غیرفعال شدهاند و هنوز هم فعالیت خود را از سر نگرفتهاند. بر این اساس به نظر میرسد در حال حاضر صنعت برق برای سرمایهگذاری کمی خطرناک و پرریسکتر از صنایع دیگر باشد. اگر خیال سرمایهگذاری در این صنعت را دارید، مراقب باشید که به عاقبت این کارگاههای کوچک گرفتار نشوید، زیرا بنا به گفته این مسئول، به دلیل محدود بودن بودجه وزارت نیرو، پروژههای برق به صورت بسیار محدود در حال اجرا هستند.
کلاف چهارم:
هماکنون بیش از 90درصد آب مصرفی به بخش کشاورزی میرود. این در حالی است که مصرف آب در کشاورزی ایران، 22درصد بیشتر از متوسط جهانی است. از این رو لازم است که اقداماتی اساسی در نوع آبیاری و مکانیزاسیون آن انجام شود. طبق گفته وزیر نیرو، اصلاح شیوههای آبیاری باعث صرفهجویی 50درصدی در مصرف آب میشود. به این ترتیب، سرمایهگذاران و نوآورانی که در این زمینه علاقه و استعداد دارند میتوانند روشهای جدیدی برای آبیاری خلق کنند. با این کار هم به جامعه کشاورزی ایران یاری رساندهاند و هم برای صرفهجویی در مصرف آب مفید خواهند بود.