با توجه به اینکه به وجود آمدن یک زمین کشاورزی نیازمند سالها تلاش و زحمت است نباید به راحتی امکان تغییر کاربری وجود داشته باشد، چراکه از دست دادن هر مترمربع زمین زراعی بیانگر از بین رفتن دو کیلوگرم مواد غذایی است.
اسماعیل شهبازی، عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه ایجاد یک قوه حیاتیه اصلیترین موضوع در زمینه حفظ منابع طبیعی است، اظهار کرد: یک قوه حیاتیه باید به عنوان مافوق وزارتخانهها ایجاد شود تا تمام دستگاهها براساس قوانین آن عمل کنند. وی با بیان اینکه منابع طبیعی از جمله هوا، آب و مراتع در معرض نابودی هستند، گفت: باید از این منابع طبیعی حمایت ویژهای صورت بگیرد و با یک وزارتخانه نمیتوان در مقابل تمام این مشکلات ایستاد.
شهبازی بخش کشاورزی را نیازمند یک قوه مجزا دانست و افزود: این قوه باید برای حفظ منابع طبیعی کار کند، بهطوری که بتواند تولید درستی را در جهت پاسخگویی به تمامی نیازها داشته باشد.
این عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه یک قدرت مافوق که تمام دستگاهها از آن تبعیت کند، میتواند مشکلات بخش منابع طبیعی و کشاورزی را برطرف کند، گفت: مشکلات منابع طبیعی باید از ریشه بررسی و حل شود و این مسئله تنها با ایجاد یک قوه مجزا حادث میشود.
شهبازی با بیان اینکه از گذشته تاکنون کشاورزی شغل عمده و اساسی ملت ایران بوده است، اظهار کرد: اراضی کشاورزی زمینه و بستر تولیدات کشاورزی است و به نوعی ایجاد درآمد پایدار را ممکن میسازد.
وی با بیان اینکه درآمد پایدار از طریق تولید محصولات کشاورزی حاصل میشود، گفت: باید به امر کشاورزی بیشتر توجه شود.