نمیدانم یادتان هست یا نه، اما چند ماه پیش در همین صفحه موضوع سرمایهگذاری در تولید آبمعدنی را با شما در میان گذاشتیم و درباره آن مفصل صحبت کردیم. گزارش زمانی تنظیم شده بود که رعایت جانب احتیاط را شرط ورود به این بازار میدانست، زیرا در آن زمان رییس اتحادیه از رکود بازار آبمعدنی گفت و تاکید کرد که هماکنون بسیاری از کارخانهها برای فروش آماده هستند.
اما پیشبینی ما چیز دیگری بود، چون حدس میزدیم با وجود جریانات و اتفاقات ریز و درشتی که برای آب شرب لولهکشی میافتد، امکان استقبال از خرید آبمعدنی افزایش مییابد. حال پیشبینی ما به حقیقت پیوست، زیرا دبیر انجمن آبهای معدنی و آشامیدنی ایران گفته به دلیل کاهش کیفیت آب شرب، انتظار میرود تا دو سال آینده میزان تولید آبمعدنی به دلیل افزایش تقاضا به دو میلیارد لیتر برسد.
وی در گفتوگو با ایسنا دلیل این امر را افت تدریجی کیفیت آب موجود در شبکه شهری به دلایل مختلف از جمله فرسودگی سیستم توزیع به دلیل قدمت بالای 40 ساله آن در کلانشهرها و نشت قابل توجه و در نتیجه ریسک ورود آلودگی به جریان آب، همچنین افزایش تدریجی برخی پارامترهای نامطلوب همچون نیترات و فلزات سنگین به سبب برداشت بیرویه آب از منابع زیرزمینی و در نتیجه افزایش غلظت پارامترهای مذکور در آنها دانست.
از طرفی تغییر در نحوه و شیوه زندگی افراد و صرف اوقات بیشتر در بیرون از منازل و نیاز به همراه داشتن آب و همچنین افزایش سطح آگاهی اقشار مختلف جامعه از اهمیت مصرف آب، موجب افزایش مصرف آبهای بستهبندی و ارتقای فرهنگ مصرف این محصولات در سالهای اخیر شده است.
سرمایهگذاران محترم باید این نکته را به یاد داشته باشند که برای خرید امتیاز یک کارخانه تولید آبمعدنی، باید حداقل یک میلیارد در حسابتان داشته باشید تا بتوانید این کسب وکار را راهاندازی کنید، اما به نظر میرسد با توجه به آینده درخشان این صنعت، به ریسک کردنش میارزد.