مقر آژانس بینالمللی انرژی در پاریس در آخرین گزارش خود اعلام کرد که تا سال 2040، تخصیص بودجه برای فناوریهای سبز به تدریج افزایش خواهد یافت و تا حد زیادی مرگ و میر مربوط به آلودگی هوا را کاهش خواهد داد.
این سازمان به میزان 1.7میلیون از شمار مرگهای زودرس ناشی از آلودگی هوای صنعتی و 1.6میلیون از شمار مرگ و میر زودرس از آلودگی هوای خانگی را کاهش خواهد داد. طبق گزارش منتشر شده این آژانس، هر ساله 6.5میلیون نفر در سرتاسر جهان (یعنی 18 هزار مرگومیر در روز) به دلیل آلودگی هوای ناشی از فعالیت انسانی میمیرند. با توجه به گفته مسئولان، این میزان مرگ و میر بسیار بیشتر از میزان مرگ و میر ناشی از ایدز، سیل و تصادفات جادهای شناخته شده است.
استفاده از زغال سنگ و نفت تنها با اشاره انگشت
براساس نتایج آژانس بینالمللی انرژی، مسئولان اصلی این «قتل عام» تولید و مصرف انرژی هستند. دو عاملی که 85درصد از گازهای گلخانهای و تقریباً تمام ذرات ریز و اکسیدگوگرد و نیتروژن در جو را تولید میکنند. علت بالا بودن این نرخ، استفاده گسترده زغال سنگ و نفت در صنعت، حمل ونقل و تولید برق است. آژانس همچنین اظهار میکند که این دو سوخت هنوز هم اغلب برای پخت و پز در کشورهای فقیر آفریقا و آسیا استفاده میشود.
مبارزه با ناپایداری سوخت و انرژی
انتظار میرود تولید گازهای گلخانهای در کشورهای توسعهیافته تا سال 2040، به لطف تقاضای پایین انرژی، افزایش راهحلهای استفاده کمتر از کربن و وجود مقررات سختگیرانه کاهش یابد، در حالی که در آفریقا، آسیای جنوب شرقی و هند به دلیل افزایش جمعیت، افزایش مصرف انرژی و افزایش شهر نشینی، این میزان افزایش خواهد یافت.
در مواجهه با این وضعیت، آژانس بینالمللی انرژی خواستار «تلاش همگانی» به منظور کاهش آلودگی هواست. این امر نشان میدهد که بیش از پیش باید از «فناوریهای آزمایش شده»، از تعیین هدفهای بلند پروازانه و بلندمدت برای کیفیت هوا که پس از به کارگیری سیاستهای جدید انرژی مانند کنترل مستقیم گازهای خروجی، گرفته تا تنظیم این آلایندهها یا بهبود حملونقل عمومی کمک گرفت.