استفاده از گوشت پرندهها با توجه به برتریهایی که نسبت به گوشت انواع احشام دارند در سالهای اخیر مورد توجه قرار گرفته و از این رو در اغلب نقاط کشور با توجه به شرایط آب و هوایی و فرصتهای سرمایهگذاری، تولید و پرورش انواع پرندگان رواج یافته است.
بلدرچین یکی از انواع این پرندههاست که هم گوشت آن دارای ویژگیهای منحصربفردی است و هم شرایط پرورش و نگهداری اش به دلیل عدمنیاز به مساحت زیاد و سرمایهگذاری بالا، مورد توجه بسیاری از افراد قرار میگیرد.
از این رو شروع سرمایهگذاری در پرورش این پرنده به کارآفرینان پیشنهاد میشود، اما درخصوص محل احداث سرمایهگذاری با توجه به خبری که در ایسنا منتشر شده است، پیشنهاد میکنیم شرایط را در استان لرستان بررسی کنید، چراکه معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان لرستان گفته است: لرستان بهلحاظ تولید گوشت بلدرچین با تولید سالانه 300 تن پس از یزد در رتبه دوم کشور قرار دارد. نیاز به محیط کوچک از نظر مساحت برای پرورش و همینطور سرمایهگذاری کمتر و بازگشت سرمایه سبب شده سرمایهگذاری در صنعت پرورش بلدرچین روزبهروز توسعه یابد.
نجیبزاده با اشاره به اینکه استان لرستان به علت شرایط اقلیمی خاص یکی از مناطق مناسب برای پرورش بلدرچین است، گفت: هماکنون چهار واحد پرورش بلدرچین در شهرهای خرمآباد، الشتر، دورود و ازنا در استان فعالیت میکنند که ظرفیت مجموع آنها به 248 هزار قطعه میرسد. همچنین برای سه واحد جدید به ظرفیت مجموع 130 هزار قطعه پروانه تاسیس صادر شده است.
وی افزود: لرستان پتانسیل احداث واحدهای جدید پرورش بلدرچین در قالب طرح توسعه به ظرفیت 480 هزار قطعه را نیز دارد.
نجیبزاده همچنین از حمایت جهاد کشاورزی استان از پرورشدهندگان بلدرچین خبر داد و گفت: براساس سیاستها و راهبردهای جهاد کشاورزی از سرمایهگذاران در بخش پرورش بلدرچین حمایتهایی نظیر اختصاص تسهیلات بانکی برای توسعه، تکمیل و تجهیز واحدها نیز انجام میشود.