دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز
امیرحسین فلاح، مدیر توسعه سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی:

سال 95 بهار صنعت پتروشیمی با حضور سرمایه‌گذاران خارجی

9 سال پیش ( 1394/8/25 )
پدیدآورنده : الهه ابراهیمی  

مسئولان صنعت پتروشیمی در تلاش هستند تا فرصت‌های متعددی برای سرمایه‌گذاری در شرایط پساتحریم فراهم سازند و در این میان همواره اعلام کرده‌اند که اولویت با سرمایه‌گذار داخلی است اما مدیر توسعه سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گفت‌وگو با «فرصت امروز» اعلام کرد: انتظار داریم با تلاش‌های صورت گرفته در بهار سال 95 سرمایه‌گذاران متعددی را در صنعت پتروشیمی شاهد باشیم که این سرمایه‌گذاران خارجی هستند.

1356132551251351352412551235612

با توجه به اهمیت سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی گفت‌وگویی با امیر حسین فلاح، مدیر توسعه سرمایه‌گذاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی درباره فرصت‌های سرمایه‌گذاری در پساتحریم صورت گرفته است.

***

شرکت ملی پتروشیمی برای جذب سرمایه‌گذار خارجی و داخلی چه برنامه‌ای دارد؟ و آیا این برنامه‌ها منجر به جذب سرمایه‌گذار خواهد شد؟

با ارائه اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف از طریق سایت و بروشورهای متعدد و برگزاری جلسات تخصصی با سرمایه‌گذاران و اشخاص حقیقی و حقوقی داخلی و خارجی به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستیم. براساس قانون، شرکت ملی صنایع پتروشیمی نمی‌تواند سرمایه‌گذاری کند، مگر در مواردی که سرمایه‌گذار بخش‌خصوصی وجود نداشته باشد یا صنایعی که تکنولوژی بالایی دارد. در سایر موارد این شرکت رسالت و وظیفه حاکمیتی دارد که با ارائه اطلاعات لازم و عرضه خوراک و تخصیص زمین، همکاری لازم را با بخش‌خصوصی انجام دهیم. در شرایط کنونی به لحاظ جذب و آوردن سرمایه‌گذاران مشکلی وجود ندارد و امیدواریم با تسهیل قوانین سهولت بیشتری برای حضور سرمایه‌گذار فراهم شود تا با لغو تحریم‌ها شاهد حضور سرمایه‌گذار باشیم. البته صنعت پتروشیمی از جمله صنایعی بود که حتی در زمان تحریم نیز فعالیت خود را به خوبی ادامه داده و تنها در بخش حمل‌و‌نقل و موارد بانکی مشکل وجود داشت که با لغو تحریم‌ها قابل حل است.

با وجود توافق هسته‌ای و مذاکرات متعدد با بسیاری از کشورها و شرکت‌های علاقه‌مند برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی، تاکنون حتی تفاهم‌نامه‌ای منعقد نشده و برای پیشبرد طرح‌های این صنعت مشکل مالی حل و فصل نشده است. علت این موضوع چیست؟ 

در شرایط کنونی که هنوز تحریم‌ها علیه ایران پابرجاست این مسئله شدنی نیست. تفاهم‌نامه‌های متعددی با شرکت‌های متعدد خارجی داشتیم اما به دلیل شرایط حاکم نمی‌توانیم از این موارد سخن بگوییم و اطلاعات لازم را اعلام کنیم.

پیش‌بینی شما برای نهایی شدن حضور سرمایه‌گذار خارجی بعد از تحریم چیست؟

فرآیند جذب سرمایه‌گذار طولانی است و انتظار داریم با تلاش‌های صورت گرفته در بهار سال 95 سرمایه‌گذاران متعددی را در صنعت پتروشیمی شاهد باشیم. البته یک قرارداد برای حضور سرمایه‌گذار خارجی به مبلغ 5 میلیارد دلار در حال نهایی شدن است که در صورت تحقق آن تحول عظیمی در صنعت پتروشیمی ایجاد خواهد شد.

این سرمایه‌گذار از کدام کشور و قاره است؟

می تواند اروپایی یا آسیایی باشد اما در حال حاضر امکان اعلام آن وجود ندارد.

آیا شرکت ملی صنایع پتروشیمی در توسعه طرح‌های آتی خود به فکر جذب سرمایه‌گذار داخلی است و برای این امر با شرکت‌های بزرگ داخلی وارد مذاکره شده است؟

تلاش ما بر این است که در گام نخست از بخش‌خصوصی داخلی استفاده شود. 67 طرح پتروشیمی که در حال حاضر در کشور فعال است متعلق به بخش‌خصوصی داخلی است که به سرانجام رساندن آن نیازمند منابع است. تاکنون برای این طرح‌ها منابع ملی هزینه شده است. برای ما بخش‌خصوصی داخلی در طرح‌های آتی پتروشیمی اولویت دارد و ترجیح می‌دهیم سرمایه‌گذار خارجی با مشارکت بخش‌خصوصی داخلی جذب شود.

وقتــی پـــای درددل بخش‌خصوصی می‌نشینیم از برخی قوانین و موانع دست و پاگیر در صنعت پتروشیمی سخن می‌گویند. در شرایط موجود و تغییر و تحولات قراردادهای نفتی آیا می‌توان انتظار داشت این موانع حل و فصل شود؟

معتقدم در صنعت پتروشیمی قوانین محدوده‌کننده وجود ندارد و ما رابطه مستمر و پویایی با بخش‌خصوصی داریم. قطعاً اگر مشکلاتی وجود داشته باشد، قابل حل است. قوانینی که مانع از سرمایه‌گذاری داخلی در صنعت پتروشیمی شود، قطعاً وجود ندارد.

مشخص نبودن سیاست دولت در صنعت پتروشیمی و عدم تعیین قیمت خوراک در بلند‌مدت، آیا این نمی‌تواند مانع باشد؟

قبول ندارم زیرا آیین‌نامه تعیین قیمت خوراک پتروشیمی تهیه شده و نرخ آن مشخص شده است. تعیین نرخ خوراک پتروشیمی‌های گازی برعهده ما نیست و دولت و وزارت نفت متولی آن است. در گذشته شاهد بودیم که به دلیل روشن نبودن نرخ خوراک سرمایه‌گذاری صورت نگرفت. خوشبختانه در حال حاضر بخش‌خصوصی داخلی نرخ خوراک و درصد تخفیف‌ها را به‌خوبی می‌داند.

بسیاری از پتروشیمی‌ها به دلیل دیون دولت به بخش‌خصوصی واگذار شد. شنیده می‌شود که مالکان این پتروشیمی به دنبال آن هستند که به هر طریقی پتروشیمی‌ها به دلیل نبود سود لازم واگذار کنند، این موضوع چقدر صحت دارد؟

به هیچ‌وجه این موضوع نمی‌تواند صحت داشته باشد و هیچ مالکی تمایل ندارد پتروشیمی خود را واگذار کند زیرا در حال حاضر با کسر قیمت سوخت، 9 یا 10 سنت قیمت خوراک می‌دهندو این قیمت سودآور است.

آیا در بخش تکنولوژی صنعت پتروشیمی نیز به دنبال جذب سرمایه‌گذار هستید؟ چقدر در این زمینه به بخش‌خصوصی اعتماد دارید؟

اولویت ما سرمایه‌گذاری مستقیم به همراه آوردن سرمایه با تکنولوژی و تجهیزات است و بخش‌خصوصی ما در این زمینه توانمندی لازم را کسب کرده است و امیدوارم در کنار جذب سرمایه‌گذار برای توسعه پتروشیمی شاهد توسعه تجهیزات و تکنولوژی در این صنعت نیز باشیم.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bJiN4ez8
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه