نتایج یک تحقیق نشان داد هزینههایی که عدم وجود امنیت آبی بر اقتصاد جهان تحمیل میکند، سالانه حدود ۵۰۰ میلیارد دلار است و خسارت وارده بر مناطق شهری در اثر وقوع سیل سالانه به ۱۲۰میلیارد دلار میرسد. به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه اینترنتی اکو بیزنس، براساس گزارش جدیدی که در زمینه امنیت آب منتشر شده، سیل و خشکسالی در کنار تغییرات آب و هوایی و نبود سرمایهگذاری در منابع آبی قابل اتکا سالانه دهها میلیارد دلار به اقتصاد جهانی لطمه میزند.
دیوید گری، استاد دانشگاه آکسفورد در این باره گفت: «آب مولد ثروت است و میتواند نابودکننده هم باشد.» براساس این گزارش که توسط دانشگاه آکسفورد و در آغاز نشست مجمع جهانی آب در کره جنوبی منتشر شد، جنوب آسیا دارای بیشترین تمرکز ریسکهای مرتبط با آب است. شرق و جنوب شرق آسیا نیز با افزایش سریع تهدیدات ناشی از وقوع سیل مواجهاند، درحالیکه آمریکا بیش از همه جای جهان در معرض خطر سیل قرار دارد.
این گزارش در حالی منتشر میشود که شهرهای ایالت کالیفرنیا به دلیل خشکسالی بیسابقه با محدودیت مصرف آب مواجه هستند، منطقه آتاکاما در شیلی با تبعات شدیدترین سیل 80 سال اخیر مواجه است و بزرگترین شهر برزیل شاهد شدیدترین خشکسالی در 8 دهه گذشته است، ایران نیز با کمبود آب مواجه است. بهطورکلی کمبود منابع آب موجب به وجود آمدن مشکلاتی برای تولید از آفریقای جنوبی تا تایوان شده است. این گزارش حاکی است، آفریقای زیر صحرا تنها منطقهای است که در آن ریسک عدم وجود منابع آب کافی در حال افزایش است. این در حالی است که شمال آفریقا دارای بیشترین جمعیت در معرض ریسک عدم امنیت آبی است.
براساس گزارش دانشگاه آکسفورد هزینههایی که عدم وجود امنیت آبی بر اقتصاد جهان تحمیل میکند، سالانه حدود 500 میلیارد دلار است. همچنین خسارت وارده بر مناطق شهری در اثر وقوع سیل سالانه به 120 میلیارد دلار میرسد. گری، یکی از نویسندگان این گزارش گفت: «تحلیلهای ما نشان میدهد کشورهایی که اقتصادشان به کشاورزی وابسته است اغلب بیش از همه از سیلها و عدم امنیت آبی تاثیر میپذیرند.» وی افزود: کشورها باید «در مورد نحوه گذار از اقتصادهای متمرکز بر کشاورزی به یک اقتصاد کمتر وابسته به آب بیندیشند.»