یحیی آلاسحاق، عضو اتاق بازرگانی با اشاره به نامگذاری سال 1395 به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی رهبر معظم انقلاب به «فرصت امروز» میگوید: موفقیت اقتصاد مقاومتی جزو ضرورتهای اساسی امروز نظام است و هر كس با هر تفكری اگر نسبت به ایران دلسوز باشد، میداند مهمترین كاری كه باید امسال انجام بدهد پیاده كردن اقتصاد مقاومتی در تمام سطوح برای افزایش سرمایهگذاری و رونق اقتصادی است.
آلاسحاق در همین رابطه میافزاید: اقتصاد مقاومتی که در واقع نسخهای قابل اعتماد برای کشورمان است، میتواند مشکلات اقتصادی موجود کشور را به خوبی برطرف کرده و زمینههای رونق را فراهم کند. چون با توجه به آنچه در کشور داریم برنامهریزی شده تا بتوانیم به بازارهای بینالمللی راه یابیم؛ یعنی «درونزای بروننگر» و این یعنی گردش اصولی چرخ اقتصاد برای منافع ملی کشورمان بدون نگرانی از دخالتهای غرب و شرق.
وزیر اسبق بازرگانی کشورمان تصریح میکند: ما ظرفیتها و منابع بسیاری از جمله مواد اولیه، انرژی ارزان، منابع طبیعی و نیروی کار ارزانقیمت تحصیلکرده داریم كه میتوانیم با استفاده از آنها چالشهای گوناگون اقتصاد را مرتفع كنیم. اما بهدلیل بسیاری از سوءمدیریتها و همچنین وابستگیهای غیراصولی به منابع خارجی در حوزه اقتصاد، امروز مشكلات جدی داریم که لازم است با استفاده از سیاستهای حساب شده و فراگیر اقتصاد مقاومتی در جهت رونق کسبوکار و رفع آنها گام برداشته شود.
تعطیلی واحدهای تولیدی ضایعهای بزرگ
وی در ادامه با اشاره به تعطیلی یا کاهش تولید 60درصدی واحدهای تولیدی کشورمان به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی میگوید: این رویداد نگرانکننده است و به نوعی شادمانی دشمنان کشورمان را به همراه دارد. چون با توجه به وابستگیهای موجود و کارشکنیهای دشمنان اکنون تنها 20درصد از ظرفیتهای موجود تولیدی کشورمان را به کار گرفتهایم. درحالی که اگر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری سیاستهای اقتصاد مقاومتی به کار گرفته شود نه تنها سنگر قابل اعتمادی در مقابل نفوذ اقتصادی دشمنان ایجاد میکنیم بلکه رونق دوباره بنگاههای تولیدی را شاهد خواهیم بود.
آل اسحاق توجه به بنگاههای کوچک اقتصادی را یکی از ضروریترین سیاستهای دولت دانسته و میگوید: از آنجا که بیشترین تولید و تحرکات اقتصادی در این بخش از اقتصاد کشورمان صورت میگیرد و شاهد بالاترین آمار اشتغال در این بنگاهها هستیم، باید به صورتی شرایط را مدیریت کنیم که رونق دوباره به این بنگاهها با ایجاد فضای کسبوکار سالم و پرنشاط بازگردد.
اقتصاد مقاومتی فرصتی برای ایجاد اشتغال
آلاسحاق رکود، بیکاری، تورم و عدم اشتغال برای جوانان را از جمله چالشهای اساسی در کشور میداند و تصریح میکند: یکی از چالشهای اساسی کشور وجود 7 تا 8میلیون جمعیت بیکار است که قریب به اکثریت آنان تحصیلکرده هستند، بنابراین باید توجه ویژهای به این امر داشته باشیم و برای آن راهکار بیندیشیم.این درحالی است که هر یک از مفاد سیاستهای اقتصاد مقاومتی به نوعی برای ریشهکن کردن معضل بیکاری طراحی شدهاند.
وی با اشاره به مشکلات معیشتی مردم ادامه میدهد: همانطور که میدانیم اقتصاد مقاومتی بر اصل اقتصادی درونزای بروننگر طراحی شده که اگر به ترجمه دقیق این عبارت توجه داشته باشیم، میبینیم هوشمندانه در واقع نسخهای برای معضلات بیکاری، تورم و رکود اقتصادی در آن مطرح شده است و باید برای هرچه زودتر اجرایی شدن آن برنامهریزی کرد.
این اقتصاددان ضمن تاکید بر افزایش هزینههای زندگی و رکود موجود در اقتصاد کشورمان میگوید: اگر سیاستهای اقتصاد مقاومتی مو به مو درباره بنگاههای کوچک و متوسط اقتصادی اجرایی شود، میبینیم موضوع رکود از اقتصاد کشورمان رخت برخواهد بست و هنگامی که رکود وجود نداشته باشد یعنی کارگران مشغول به کار خواهند شد، تقاضا برای خرید ایجاد میشود و معیشت کارگران و تولیدکنندگان در راستای نیازهایشان قرار میگیرد. به این صورت است که میتوانیم بر مشکلات موجود غلبه کرده و بسیاری از گرفتاریهای امروز اقتصاد و تولید کشورمان را برطرف کنیم.
یحی آل اسحاق در پایان ضمن تاکید دوباره بر اجرای دقیق سیاستهای اقتصاد مقاومتی به «فرصت امروز» میگوید: تا امروز شاید برخی عوامل مانع از اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی بوده اما طبق فرمایشات مقام معظم رهبری امسال باید با ارادهای ملی همه دست به دست هم دهیم تا با اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی زمینه اشتغال و رونق اقتصادی را با فعال شدن بنگاههای اقتصادی و افزایش سرمایهگذاری در آنها ایجاد کنیم. چون بیتوجهی به این موضوع یعنی نفوذ اقتصادی بیشتر دشمنان انقلاب اسلامی.