شنبه, ۱ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Sat, 21 Dec(12) 2024 /
           
فرصت امروز

پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه روشی ساده و کم‌هزینه موفق به ساخت پارچه پنبه‌ای ضدباکتری شدند. این روش به دلیل استفاده از مواداولیه زیستی و حلال آب سازگاری بیشتری با محیط زیست دارد.

استفاده از مواد شیمیایی و حلال‌های آلی مختلف در مراحل تکمیل منسوجات، همواره مشکلات فراوانی را از نظر زیست محیطی و سلامت فردی به وجود می‌آورد. از طرفی پوشش‌دهی منسوجات با لایه‌های چند میکرونی سبب زبری پارچه و کاهش مقبولیت آن می‌شود. محققان در این طرح به دنبال استفاده از روشی بوده‌اند که با ایجاد لایه‌های نانومتری روی کالای پنبه‌ای، علاوه بر حفظ خصوصیات اصلی منسوج پنبه‌ای نظیر استحکام، آب دوستی و لطافت، ویژگی ضدباکتری نیز داشته باشد.

 

به گفته دکتر آزاده بشری، عدم استفاده از مواد ضدمیکروبی غیرزیستی، عدم استفاده از حلال‌های آلی وکاهش هزینه سیستم‌های گرمایش صنعتی به علت انجام عملیات در دمای محیط از مهم‌ترین مزیت‌های روش پیشنهاد شده در این پژوهش است.

روش بیان‌شده ساده و کم هزینه است و به تولید پارچه پنبه‌ای ضدباکتری منجر شده است. علاوه بر آن، با توجه به استفاده از مواد زیستی (کیتوسان) به‌عنوان ماده اصلی ضد میکروبی، گسترش این فرآیند در مقیاس صنعتی امکان‌پذیر خواهد بود. نتایج به دست آمده امکان استفاده از این منسوج به‌عنوان یک منسوج پزشکی و بهداشتی را تایید می‌کند.

بشری در توضیح روش استفاده شده جهت تولید پارچه ضدباکتری عنوان کرد: «در این تحقیق به منظور ایجاد لایه‌ای نانومتری بر سطح کالای پنبه‌ای از روش لایه‌به‌لایه استفاده شد. خودآرایی لایه‌به‌لایه، روشی منحصر به فرد برای ایجاد یک فیلم کامپوزیتی بر سطح ماده زمینه است. این روش شامل لایه نشانی متوالی یک پلی کاتیون و یک پلی آنیون است که در نهایت یک فیلم چند لایه متشکل از مواد پلی الکترولیت به وجود می‌آید. این روش روی مواد مختلف با شکل‌های متفاوت قابل اجراست و مهم‌ترین ویژگی آن، استفاده از آب به‌عنوان فاز حلال است. در نتیجه، نسبت به روش‌های دیگری که در آنها از حلال‌های آلی استفاده می‌شود، با محیط زیست سازگارتر است. از سوی دیگر، اجرای این روش در دمای محیط به کاهش چشمگیر هزینه‌های اجرای فرآیندهای تکمیل منجر می‌شود.»

این پژوهش به سرپرستی دکتر ناهید همتی نژاد، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همکاری دکتر آزاده بشری، دانش‌آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مهندس آناهیتا روحانی شیروان و مهندس شیدا کردجزی انجام شده که نتایج آن در مجله Fibers and Polymers (جلد 15، شماره 9، سال 2014، صفحات 1908 تا 1914) به چاپ رسیده است.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/YiZzQoh2
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابخرید کتاب استخدامیقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیپارتیشنتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیست
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه