روباتی در شرکت زیرساخت در حال طراحی است که می تواند نقش مؤثری در فیلتر سایت های غیراخلاقی ایفا کند.
به گزارش «فرصت امروز»، محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل گفت: فیلترینگ هوشمند توانسته محدودیت هایی را که به اشتباه در برخی از سایت ها صورت می گرفت، کم کند و سایت هایی که تنها بخشی از آنها غیرمناسب است، همان بخش ها فیلتر شود و سایر قسمت های مناسب آن در دسترس کاربران باشد.
وی افزود: در حال حاضر فاز دوم فیلترینگ هوشمند در حال اجرا است و به زودی وارد فاز سوم اجرای آن می شویم که در فاز سوم با توجه به بحث احراز هویت کاربران این امکان وجود دارد که دسترسی به یک سایت و شبکه برای فردی مانند یک پزشک میسر و برای دیگران غیرممکن شود.
واعظی اظهار کرد: فیلترینگ هوشمند ابتدا روی یکی از شبکه های اجتماعی آزمایش شد که تا به حال توانسته جلوی بیشتر مطالب نامناسب در این شبکه را بگیرد و اکنون با اجرای فیلترینگ هوشمند تنها یک درصد از محتوای این شبکه همچنان نامناسب است که در تلاشیم این مقدار را کمتر از اینها کنیم.
وزیر ارتباطات ادامه داد: به طور کلی شبکه هایی که در انتقال اطلاعات خود از رمزنگاری استفاده نکنند از طریق فیلترینگ هوشمند نظارت می شوند و در مورد شبکه هایی که از رمزنگاری استفاده می کنند طرح داخل سازی را اجرا خواهیم کرد.
واعظی در ادامه به اهمیت بهره گیری از تجهیزات داخلی در تأمین امنیت اشاره کرد و گفت: در راه اندازی شبکه توانا ما تا جایی که امکان داشت با تولیدکنندگان محصولات بومی قرارداد بستیم، اما عده ای به ما انتقاد کردند که چرا این تجهیزات بین 10 تا 30 درصد گران تر از نمونه های چینی خریداری شده است، اما باید توجه داشت که برای حمایت از تولیدات بومی چاره ای غیر از این وجود ندارد و برای حمایت از این بخش باید شرایطی ایجاد شود که در مواردی که نمونه مشابه داخلی وجود دارد تعرفه گمرکی چنان بالا رود که واردات مقرون به صرفه نباشد.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به تفسیر این دوره قبض های تلفن پرداخت و با تأکید بر اینکه لازم است مبلغ ۱۰ هزار تومانی که به اشتباه از سوی مخابرات دریافت شده به مشترکان بازگردد، ادامه داد: نکته دیگری که در خصوص قبض های تلفن ثابت وجود دارد آنکه براساس مصوبات لازم است در برخی نقاط تا ۲۰۰ دقیقه و در نقاط شهری تا ۳۳۰ دقیقه هزینه مکالمه برای نگهداری خط های تلفن دریافت شود.
وزیر ارتباطات بیان کرد: این رقم برای تلفن هایی در نظر گرفته شده که کارکردی در طول ماه ندارند، اما براساس تفسیر شرکت مخابرات شاهد بودیم که گاه برای افرادی که مکالمه داشتند نیز این رقم اعمال شده است که تأکید داریم نباید این هزینه به شکل جداگانه در نظر گرفته شود.
واعظی با اشاره به مشکلات پیش آمده برای سایت آپارات گفت: مسئولان شرکت زیرساخت با مذاکراتی که با سازمان صدا وسیما انجام داده اند در تلاشند موانع را برطرف کنند و اگر این طور نشد شورای عالی فضای مجازی وارد خواهد شد و به این مسئله رسیدگی خواهد کرد.
وی افزود: باید از تولیدکنندگان محتوای داخلی حمایت کنیم، چون بخش مهمی از شبکه ملی اطلاعات را محتوای داخلی تصاحب خواهد کرد.