غلامحسین شافعی با رأی 198 نفر از نمایندگان اتاق ایران، ریاست پارلمان بخش خصوصی را بر عهده گرفت. روز گذشته 401 نفر از جمعیت 449 نفری هیأت نمایندگان اتاق ایران به این اتاق آمدند تا پس از کناره گیری محسن جلال پور، رئیس سخت کوش اتاق ایران، کرسی ریاست را به شخص دیگری بسپارند. از تعداد کل رأی دهندگان، 194 نفر به مسعود خوانساری دیگر کاندید این مقام رأی دادند. چهار نفر مشارکت نکردند و پنج نفر رأی مخدوش به گلدان ها انداختند.
به گزارش «فرصت امروز»، جلسه با سخنان پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق ایران با تاکید بر احترام به نتیجه آرا، شروع شد و او پیش از آیین انتخابات، ریاست جلسه را به میرمحمد صادقی، رئیس سنی اتاق سپرد. محسن احتشام و فرهاد فزونی به عنوان ناظر و شهلا عموری به عنوان منشی جلسه انتخاب شدند. مسعود خوانساری و غلامحسین شافعی که پیش از این خودشان را کاندیدای ریاست اتاق ایران کرده بودند هر یک 20 دقیقه وقت داشتند تا برنامه های شان را اعلام کنند.
سخنران اول، خوانساری بود. او صحبتش را با شرایط سخت و توان پایین مالی دولت به دلیل کاهش قیمت نفت، وضعیت نظام بانکی، اشتغال و صنعت شروع کرد و گفت: البته در این شرایط و به لطف توافق هسته ای و اجرای برجام امید به حضور سرمایه گذاران خارجی در اقتصاد کشور بیشتر شده است، اما متاسفانه وضعیت عمومی کشور مانند محیط نامناسب کسب وکار مانعی در برابر این حضور موثر ایجاد کرده است. او ایجاد انسجام و وفاق ملی را که باید از دل اتاق بازرگانی بجوشد، ضروری دانست و در ارائه برنامه ها و اهدافش برای اتاق ایران گفت: اتاق ایران امروز حداقل دو مسئولیت کلان و راهبردی پیش روی خود دارد که باید هر دو اینها را به موازات هم پیش ببرد.
در گام اول، اتاق باید تلاش کند تا فرآیند خصوصی سازی و واگذاری اقتصاد به مردم و بخش خصوصی به درستی و با بیشترین سرعت طی شود. رفع بوروکراسی های زائد و مبارزه جدی با فساد در این سرفصل جای می گیرد. در قدم بعدی، اتاق ایران باید تمام توان خود را در جهت تسهیل شرایط و محیط کسب و کار به خدمت گیرد. کاندیدای ریاست اتاق ایران ادامه داد: رئیس اتاق به عنوان رهبر و ناظر عالی بدنه اجرایی و سازمان اتاق لازم است اهداف مشخصی هم در بهبود ساختار، فرآیندها، رویه ها و فرهنگ سازمانی اتاق داشته باشد. اما با وجود تمامی تلاش های صادقانه ای که طی چند دهه گذشته به انجام رسیده، اتاق در تمام این ادوار نتوانسته ساختار مناسب و مطلوبی که در شأن فعالان اقتصادی کشور باشد، ایجاد کند.
به گفته خوانساری بسیاری از مشکلاتی که در اتاق وجود دارد، ریشه در ساختار مبهم، فرهنگ سازمانی نامناسب و فرآیندهای مغشوش و سلیقه ای دارد. او گفت: رئیس اتاق به این واسطه همواره در چرخه معیوبی قرار می گیرد. به طوری که ساختار ناکارآمد فشار کار و نارضایتی ها را روی او بیشتر می کند و در ادامه همین مسیر ناصواب فشار روز افزون کار، رئیس را درگیرتر و او را از اصلاح ساختارها دورتر می کند. درحالی که اتاق باید برخوردار از خردجمعی به سمتی برود که ساختارهای بوروکراتیک و اداری کشور را به نفع صاحبان کسب و کار تسهیل کند و تغییر دهد. او تقسیم کاری منطقی و متوازن میان تمامی اعضای هیأت رئیسه و هیأت نمایندگان اتاق ایران را نیاز امروز اتاق ایران دانست. به گفته خوانساری آنچه اتاق نیاز دارد، احترام و تکریم کار تیمی به جای فردمحوری است و رئیس محوری کارایی را به شدت در اتاق ایران و حتی اتاق های سراسر کشور کاهش داده است.
این فعال اقتصادی باسابقه گفت: بنده به چنین مدیریتی اعتقاد ندارم. روش نوین و موفق مدیریتی این است که فرد ارشد سازمان در نقش رهبر سازمان ایفای نقش کند و با استفاده از خرد جمعی هیأت رئیسه اتاق و هیأت نمایندگان و دادن نقش به ایشان در همکاری، بتواند توان فرد را به توان افراد و توان افراد را به توان جمع تبدیل کند. تمرکز زدایی، محرومیت زدایی و شروع مجدد توسعه از مرزهای کشور از دیگر اهداف و برنامه مسعود خوانساری برای اتاق بود.
او از تشکل ها، اتاق های شهرستان ها، کمیسیون های تخصصی و اتاق های مشترک به عنوان چهار بال تخصصی و کارشناسی در اتاق ایران نام برد و گفت: اتاق ایران باید بتواند با توان علمی و اجرایی و با به کارگیری هر چهار بال خود، زمینه ها را برای بهبود شرایط اقتصادی کشور مهیا کند و قطعا با این توان می تواند در مقابل نهادهای دولتی و حاکمیتی هم حرفی برای گفتن داشته باشد. خوانساری حرکت صحیح در مسیر توسعه کشور و مهیا کردن زمینه ها برای بهبود فضای کسب و کار را اولویت امروز اتاق ایران عنوان کرد و گفت: سرفصل هایی مانند حل مشکلات نظام بانکی، حل مشکلات نظام تامین اجتماعی و مالیاتی، حل مشکلات نظام ارزی و مخالف با تداوم ارائه ارز دونرخی به معنای حرکت در مسیر واقعی سازی قیمت ارز، اقدام در جهت بهبود وضعیت نظام یارانه ای کشور و مخالفت با تداوم سیاست مخرب ارائه یارانه های زائد نقدی و غیرنقدی، ارائه برنامه برای مبارزه جدی و واقعی با انواع فساد، ارائه برنامه برای حذف نظام بوروکراسی زائد پیش روی کسب وکارهای کشور و تلاش در جهت از میان رفتن تعداد قوانین، آیین نامه ها و مزاحم در کسب وکارها باید در صدر خواسته های بخش خصوصی قرار گیرد.
غلامحسین شافعی، رئیس سابق اتاق ایران سخنران دوم بود که ارائه برنامه هایش را با برشمردن سوابق، جوایز و تالیفاتش شروع کرد. این فعال اقتصادی با سابقه تقویت درونی و تعالی مسائل اجرایی اتاق را پیش از هر اقدامات دیگری گام اول در برنامه های خود و آن را ضروری دانست و گفت: ما باید الگوی مدیریت بخش خصوصی را دراتاق حکمفرما کنیم. شافعی پاسخگویی و مسئولیت پذیری، چابکی و رفع بوروکراسی، خدمات رسانی سریع به اعضا، شفاف سازی در درون اتاق و ارتقای توان کارشناسی اتاق را از دیگر مسائل مورد توجه در اتاق، دانست. دومین کاندیدای ریاست اتاق دولت را در بخش دوم صحبت هایش مورد توجه قرار داد و گفت: ما نه اپوزیسیون دولت و نه بله قربان گوی او هستیم. ما یک یار منصف و مشفق در کنار حاکمیت و با تکیه محکم براصول خودمان هستیم.
او داشتن صدای واحد در بخش خصوصی را لازمه رسیدن به این منظور دانست و گفت: لازم می دانم که یک ائتلاف سازنده در بخش خصوصی کشور ایجاد شود. هر چند جزییاتی در این باره عنوان نشد اما به گفته او مقدمات این کار فراهم شده و این ائتلاف در سطح کشور ایجاد شده و باید به همه تشکل های بخش خصوصی تسری یابد. او گفت: وقتی ما می توانیم اعتماد حاکمیت را به بخش خصوصی بالا ببریم که در درون خودمان موارد اخلاقی را مورد توجه ویژه قرار دهیم و سلامت کار و اخلاق را در درون خودمان به عنوان یک اصل بپذیریم. او گفت: اتاق باید شجاعت مطرح کردن دیدگاه ها و انتقادت را داشته باشد. اما در کنار نقادی راه حل های مناسب را برای حل مشکلات کشور ارائه کند. او گفت: در اجرای سیاست های اصل 44 ضروری است بخش های اصلی اقتصاد که همیشه در مالکیت و مدیریت دولت بوده از طریق یک شراکت عمومی- خصوصی به بخش خصوصی واگذار شود. او داشتن تعهد قوی به منافع عمومی بلند مدت توسط بخش خصوصی و دوری از رفتارهای رانت جویی را لازمه دستیابی به این امر دانست.
شافعی اتاق ایران را بهترین گزینه برای تشکیل شراکت های اقتصادی بلند مدت عنوان کرد گفت: دولت نباید به ما به عنوان یک بدهی نگاه کند، ما باید این نگاه را تغییر بدهیم و دولت باید به ما به عنوان یک دارایی نگاه کند و ما باید به نقطه ای برسیم که زیر نظر دولت، کشور را اداره کنیم.
به گزارش «فرصت امروز»، اعضای هیأت نمایندگان اتاق ایران با اختلاف چهار رأی دو کاندیدا درحالی 198 رأی به حساب رئیس جدیدش ریخت که پیش از این و در خرداد 94 محسن جلال پور با حضور 424نفر از 439نفر واجدین شرایط و با انصراف محسن مهرعلیزاده از کاندیداتوری ریاست، با 354 رأی به عنوان رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران انتخاب شد. برگه های رأی امروز نمایندگان اتاق ایران نشان می دهد بخش خصوصی مسیر جدیدی را آغاز کرده است.