معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان اینکه این حق را داریم که بدانیم بودجههای اختصاصی کجا و چگونه صرف میشوند، گفت: دوران تصمیمگیری غیرعلمی گذشته است و باید تصمیمات براساس مطالعات و پشتوانه علمی باشد و سیاستگذاریها را هدایت کند. به گزارش ایسنا، محمدرضا واعظ مهدوی در نشست شورای دانشگاه که روز پنجشنبه با حضور رؤسای دانشگاههای دولتی استان در سالن جلسات دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، اظهار کرد: باید تلاش کنیم که وظایف خود را انجام دهیم.
همه باید وظیفه خود را بشناسند و آن را انجام دهند. این حق وجود دارد که همه اعتبارات و بودجههای خود را از ما مطالبه کنند و البته ما نیز این حق را داریم که بدانیم با بودجههایی که داده میشود، چه میشود. وی افزود: نظام آموزشی عالی ما اکنون یک سفره پراکنده شده است. ملاکهای قضاوت غلط است. تعصب خاصی نسبت به توزیع منابع کشور در نتایج و کارکرد انقلاب اسلامی دارم اما این تعصب براساس منطق و علمی است.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی با اشاره به لزوم ارزیابی خروجی عملکرد دانشگاهها تصریح کرد: حداقلترین انتظار این است که دانشگاههای خوزستان نسبت به مسائل استان نگاه ویژهای داشته باشند؛ بهطور مثال در استان آثار باستانی بسیاری وجود دارد و بنابراین متخصص زبانهای ایلامی یک نیاز است. به همین جهت باید دانشگاههای استان در این خصوص برنامهریزی کنند.
مهدوی ادامه داد: دانشگاهها باید وضعیت تحصیلی استان را نیز مورد ارزیابی قرار دهند. طبق سیاستگذاریها و مطالعات انجام شده برای بهبود کیفیت آموزشی در استان تصمیم تشکیل کلاسهای دوزبانه در مناطق مرزی اتخاذ شده و دانشگاهها و مراکز علمی باید ارزیابی کنند که این تصمیم موفق بوده یا نتیجه دیگری داشته است.
وی با بیان اینکه دولت نگاه ویژهای نسبت به پژوهش دارد، گفت: 7000 میلیارد تومان بودجه پژوهش کشور در سال آینده است.به همین جهت باید دانشگاهها تمام مسائل و چالشها را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهند. دوران تصمیمگیری غیرعلمی گذشته و باید تصمیمات براساس مطالعات و پشتوانه علمی باشد و سیاستگذاریها را هدایت کند.
معاون سازمان مدیریت و برنامهریزی با بیان اینکه اهدافی برای علم و فناوری در برنامه ششم توسعه ملی در نظر گرفته شده است، عنوان کرد: مطابق برنامه ششم توسعه ملی دانشگاهها در چهار طبقه بینالمللی، ملی، منطقهای و محلی تقسیمبندی شدهاند و بر این اساس رسالتها و مأموریتهای هر دانشگاه تعیین میشود. مهدوی افزود: نقش دانشگاهها در برنامه ششم و بخش علم و فناوری نیز در برنامه ششم توسعه شامل بخشهای مختلفی است و با لیستی از مسائل و مشکلات و چالشهای کشور روبهرو هستیم.
باید دانشگاهها براساس پتانسیلهای خود بیان کنند که قادر به رفع کدام یک از این چالشها هستند و مأموریتهایی را پیشنهاد دهند. وی خاطرنشان کرد: در خصوص این مشکل باید دانشگاهها تمرکز کنند و هیأت علمی خود را جهت دهند و از این طریق پژوهشهای کاربردی انجام شود. تعهدات از سوی هر دو طرف باید انجام شود. اگر تعهدات اعتباراتی و بودجهای وجود دارد تماما پرداخت میشود و در مقابل تعهدات دانشگاهها نیز باید انجام شود و از این طریق میتوان برای حل مشکلات کشور گام برداشت.