صنایع پتروشیمی همواره یکی از صنایع پولساز و مورد توجه سرمایهگذاران دولتی و البته خصوصی بوده است، اما همانطور که میدانید حضور سرمایهگذاران خصوصی در بخش بالادستی پتروشیمی به دلیل مبالغ بالای مورد نیاز، قدری مشکل است. در واقع بررسیها نشان میدهد ارزانترین واحد پتروشیمی بالادستی ٥٠٠ میلیون دلار سرمایه میخواهد و تامین این سرمایه برای سرمایهگذار خصوصی ایرانی مشكل است، زیرا در كشورهای خارجی بانكها بنا بر اعتبار شركتها به راحتی برای آنان اعتبار «ال.سی» باز میكنند،
اما در ایران سرمایهگذار باید ١٣٠ درصد مبلغ را به بانك بسپارد تا برای او ال.سی باز كنند؛ این به آن معنی است كه سرمایهگذار ایرانی برای دریافت ال.سی ١٥٠ میلیون دلاری باید ٤٥٠ میلیارد تومان وثیقه در بانك بگذارد و این امر یكی از موانع برای سرمایهگذار ایرانی است.
در این مورد بهترین راهحل این است که سرمایهگذاران خارجی یا دولت داخلی در بخش بالادستی سرمایهگذاری کرده و واحدهای خصوصی در بخشهای پایین دستی پتروشیمی حضور پیدا کنند. از این رو معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی هم معتقد است: صنعت پتروشیمی ایران با توجه به دارا بودن زیرساختهای مطلوب میتواند در دوران پساتحریم با شتاب بیشتری در مسیر توسعه حركت كند.
عباس شعریمقدم میگوید: خوشبختانه صنعت پتروشیمی ایران در مسیر توسعه قرار دارد و بدون تردید سرمایهگذاریهای جدید میتواند جان تازهای به این صنعت ببخشد و موجب توسعه و سودآوری بسیاری برای کشور شود. وی افزود: خارجیها علاقهمند به حضور دوباره در صنعت پتروشیمی ایران هستند و میتوان گفت كه ایران سرزمین فرصتها برای آنهاست، سرمایهگذاران خارجی بیشتر به سرمایهگذاری در بخش بالادستی علاقه دارند، زیرا در صورت مساعد شدن فضای كسب و كار، سرمایهگذاران ایرانی به خوبی میتوانند در صنایع پایین دست فعالیت كنند.
از این رو از سرمایهگذاران خارجی در بخشهای بالادستی پتروشیمی و از سرمایهگذاران داخلی در بخشهای پایین دستی برای سرمایهگذاری دعوت به عمل میآید.