معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور تاکید کرد: اتاق اصناف در فرآیند تصمیمسازی و تصمیمگیری مغفول مانده و عالیترین چارچوبی که برای بخش غیردولتی قائل شدهایم، حضور و ارائه نظر آنها در تدوین برنامه ششم است.
به گزارش ایسنا محمدباقر نوبخت در نخستین اجلاسیه دوره ششم پارلمان اصناف ایران با تاکید بر اینکه یکپارچگی بخش خصوصی و اصناف زمینه را برای مذاکره ایجاد کرده و میتواند از حقوق تک تک افراد دفاع کند، گفت: اتاق اصناف در بخش توزیع و عرضه میتواند بهعنوان یک NGO عمل کرده و تاثیرگذاری بسیاری داشته باشد.
وی با بیان اینکه با توجه به تاثیرگذاری بخش خصوصی 80درصد تولید ناخالص داخلی در ایران در بخش دولتی انجام میشود، گفت: با واسپاری و نقش دادن به بخش خصوصی میتوان از بخش خصوصی به درستی استفاده کرد و دولت باید در جایگاه نظارت و سیاستگذاری قرار گیرد.
نوبخت با تاکید بر اینکه اصناف در بخش غیردولتی بار مالی بر دولت ندارد، اظهار کرد: نوع نگاه ما ترکیب مناسب بازار و دولت است که دولت در این زمینه در جایگاه سیاستگذاری، هدایت و نظارت خواهد بود.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور با بیان اینکه بزرگترین بار پیشرفت را بخش غیردولتی میتواند انجام دهد گفت: از اصناف دعوت میشود در راستای تدوین و برنامهریزی برنامه ششم همکاریهای لازم را داشته باشند و انتظارات اصناف بهعنوان بخش مدنی غیردولتی که میتواند با تجربه قبلی خود آثار تصمیمات را به بخش دولتی گوشزد کند، دیده خواهد شد.
وی گفت: رابطه بخش خصوصی و دولت یکی از موضوعات محوری و اساسی نظامهای اقتصادی است و باید تعادل عرضه و تقاضا و توزیع و تولید برقرار شود و مشخص نیست برنامههایی که در کشورهای دیگر اجرا میشود، در ایران نیز جوابگو باشد و هر الگویی به نوع آن کشور بستگی دارد.
نوبخت با تاکید بر اینکه سخنان دولت کلیشه نبوده بلکه به آنها اعتقاد دارد، گفت: سیستم مدرن در دنیا به این شکل است که کالا در شبکه زنجیرهای توزیع وارد میشود زیرا رقابت بین شبکه تولید و توزیع به نفع مصرفکننده است و در کنار آن شبکه توزیع میتواند با توجه به قیمت و کیفیت شبکه تولید را تحت تاثیر قرار دهد.
معاون برنامهریزی و نظارت راهبردی رییسجمهور در عین حال تاکید کرد: نباید نگاه تنگ نظرانه ای وجود داشته باشد و کارها باید توسط بخش خصوصی و البته با نظارت دولت انجام شود.