شنبه, ۳۰ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Sat, 20 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

یک کارآفرین اندونزیایی به منظور محافظت بیشتر از محیط زیست کیسه های پلاستیکی خاصی را تولید می کند. خشم و انزجار از کوه زباله های پلاستیکی که هر روزه در سواحل بالی مشاهده می شود باعث شده یک کارآفرین اندونزیایی در این جزیره شروع به تولید کیسه های مانیوک کند. مشکل آلودگی ای که توسط پلاستیک در سواحل بالی ایجاد شده باعث خلق چنین ایده ای شده است.

کوین کومالا 32 ساله، شرکتی را تأسیس کرده که کیسه ها و جعبه های زیستی را از نیشکر و بر پایه مانیوک که نوعی نشاسته است تولید می کند. در مجموع مواد زیستی هیچ نوع ماده سمی تولید نمی کنند. این کارآفرین اندونزیایی توضیح می دهد آنچه باعث شده است که او شرکتی برای جایگزینی مواد زیست تخریب پذیر تأسیس و در این راه سرمایه گذاری کند این است که می خواهد موادی را تولید کند که به محیط زیست آسیب نرساند و در واقع سازگار با محیط زیست و زمین باشد.

تجمع زباله های پلاستیکی اکوسیستم کشور را تهدید می کند

اندونزی در واقع ممکن است دچار بحرانی شود که ناشی از انباشت زباله های پلاستیکی است و رشد این بحران در واقع در آسیای جنوب شرقی به شدت سریع است و تقریباً جایگزینی برای مواد آلی در آن منطقه وجود ندارد. چالش بزرگ تر این است که بیشتر از 17هزار جزیره و روستا وجود دارد که خطر تجمع زباله های پلاستیکی آنها را تهدید می کند و ممکن است که زندگی جانوران دریایی را به خطر بیندازد و باعث جاری شدن سیل آشغال شود.

در ماه ژانویه، 40 گروه صنعتی پیشرو در جهان در حاشیه مجمع اقتصادی داووس در سوئیس جمع شدند و پس از جلسه هشدار دادند که به زودی خطر آلودگی پلاستیکی اقیانوس ها را تهدید می کند و باید برای جانوران دریایی اقدامات ضروری انجام شود.

کیسه های مانیوک  (گونه گیاهی)

Avani Eco این گونه گیاهی را ایجاد کرده که جزیره جاوا مقر اصلی این نوع گیاه است. از سال 2015 شرکت Avani Eco محصولات خود را تجاری کرد. محبوب ترین این نوع کیسه ها مانیوک است. درختچه این نوع گیاه در مناطق گرمسیری موجود است که نشاسته خوراکی از آن می گیرند. هر یک از پیام هایی که از این شرکت بیرون می آید با مضمون «من پلاستیک نیستم» است تا نشان دهد که این کیسه ها برای محیط زیست مضر نیستند.

این کارآفرین خود کارشناس ارشد زیست شناسی است و بخشی از این کیسه مانیوک را در یک لیوان آب گرم حل می کند و نشان می دهد که این نوع کیسه به سرعت واکنش نشان می دهد و حل می شود. او حتی چند جرعه از این آب را نوشید تا ثابت کند که این نوع مواد هیچ ضرری حتی برای انسان ندارد.

کوین کومالا این نوید را می دهد که این مواد هیچ ضرری برای حیوانات دریایی ندارد و مانند مواد آلی برای زندگی آبزیان خطرناک نیست. سه نوع از این کیسه ها که تولید شده  و به مرحله فروش رسیده اند به عنوان یک کسب و کار درآمده اند و در فروشگاه ها و هتل های عمدتا در بالی و جاهای دیگر اندونزی استفاده می شوند و حتی به خارج از کشور به طور فزاینده صادر می شوند.

این نوع کیسه های مانیوکی هزینه ای بالغ بر 4000 روپیه  (حدودا 30 سنت) بیشتر از کیسه های پلاستیکی که از فرآورده های نفتی به دست می آیند و تجزیه آنها بیش از 400 سال طول می کشد، دارند. کیسه های سازگار با محیط زیست تولید شده توسط Avanti Eco بلافاصله هنگامی که در معرض آب قرار می گیرند رقیق می شوند.

پلاستیک های زیستی راه حلی نوآورانه

برنامه سازمان ملل برای محیط زیست  (PNUE) در گزارش سالانه خود در سال 2015 اظهار تاسف کرد که پلاستیک های زیستی به عنوان یک راه حل برای آینده ارائه می شوند و در حال حاضر در بعضی جا ها استفاده می شوند و تلاش ما بر این است که زباله های پلاستیکی در دریا ها و در این سیاره کاهش پیدا کند. اصطلاح bioplastique به مواد پلاستیکی از منابع تجدید پذیر مانند نیشکر، ذرت و دیگر مواد زیست تخریب پذیر اشاره دارد. پلاستیک های زیستی «راه حلی نوآورانه» هستند اما ما هنوز به اندازه کافی در مورد فناوری آن مطمئن نیستیم.

آسیا در حال غرق شدن در اقیانوسی از پلاستیک

اندونزی به سختی مشکل زباله های خود را مدیریت می کند. جمع آوری زباله ها و سیستم های دفع زباله برای مقابله با حجم زیاد پلاستیکی که تولید می شود و روزبه روز هم در حال افزایش است کافی نیست.

یک مقام رسمی وزارت محیط زیست اندونزی می گوید: «در حال حاضر  هم هیچ بودجه دولتی به طرح های کاهش زباله های پلاستیکی اختصاص داده نشده است.» با این حال مقامات یک طرح اجباری برای فروشگاه ها در نظر گرفته اند که مشتریان را ملزم به پرداخت هزینه برای کیسه های پلاستیکی معمولی کنند تا جایی که استفاده از پلاستیک به طور قابل توجهی کاهش یابد.

اقیانوس ها پر از پلاستیک می شوند

هر سال 6.5 میلیارد کیلو زباله پلاستیکی به اقیانوس ها می ریزد،  به عبارتی هر ثانیه 206 کیلو زباله پلاستیکی. در سال 2014، 311 میلیون تن پلاستیک در جهان تولید شد که معادل 8 درصد از مصرف نفت جهانی را تشکیل می دهد. همچنین سالانه 25 میلیون تن زباله پلاستیکی در اروپا جمع آوری می شود که تنها 25 درصد از آن بازیافت می شود.

اقیانوس های دنیا به مرز خفگی از زباله ها رسیده اند. زباله هایی مثل بطری های پلاستیکی، کیسه های پلاستیکی، زباله های فلزی و انواع پیچ و مهره ها. تنها 5درصد زباله های پلاستیکی روی سطح اقیانوس ها قابل مشاهده اند و بقیه به زیر آب فرو می روند.

5 کشور آسیایی آلاینده و تولید کننده پلاستیک

کشور های آسیایی بیش از پیش محیط زیست را آلوده می کنند و به نظر می رسد توقف تولید زباله های پلاستیکی در این منطقه از جهان غیر ممکن است. چین به تنهایی 26درصد از کل زباله های پلاستیکی تولید شده در دنیا را به خود اختصاص می دهد. مطالعات و تحقیقات نشان می دهند که پنج کشور چین،  اندونزی، فیلیپین، تایلند و ویتنام بیشترین میزان تولید پلاستیک در آسیا را دارند.

سهم این کشور ها از تولید پلاستیک در آسیا به 60 درصد می رسد. اگر آسیا با همین روند پیش رود تا سال 2025 به ازای هر سه تن ماهی، یک تن زباله پلاستیکی تولید خواهد شد که نه تنها یک آسیب زیست محیطی بزرگ، بلکه ضربه اقتصادی بزرگی برای آسیا خواهد بود. در این کشور ها تنها 40درصد از زباله های تولید شده جمع آوری می شوند.

اما چرا آسیا در تولید زباله های پلاستیکی پیشتاز است؟ همه می دانند که مردم کشور های غربی مصرف کننده هستند و آسیایی ها هم به تقلید از مدل غربی، به مصرف گرایی روی آورده اند. اقتصاد کشور های آسیایی در حال رشد است و پول برای تهیه محصولات و در نتیجه تقاضا برای آنها افزایش یافته و در نتیجه حجم تولید زباله هم در این منطقه رو به گسترش است.

منبع : bfmbusiness. bfmtv
برچسب ها : فرصت آزاد
لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/bRp3OdW7
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه