تاسیس «کلینیکهای بنگاهی» از جمله پیشنهادات مهم عبدالوهاب سهلآبادی، رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت در سیزدهمین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی بود. به گفته وی شکلگیری این کلینیکها کمک بسزایی در جهت حل «مشکلات بنگاههای صنعتی و اقتصادی» خواهد داشت.
او در ادامه توضیح داد: باید در عین توجه به خروج غیرتورمی از رکود که فعالیتی زمانبر و طولانی است، به تزریق مالی گسترده که از جمله موارد مهم و قابل توجه در تولید ماست، دقت داشته باشیم. اما نظام بانکی ما، بیمار، آسیبخورده و نیازمند جراحی جدی است. از چنین نظامی نمیتوان انتظار داشت که از بخش تولید حمایت کند و طبیعی است که نخستین دغدغه بانکهایی که خود در معرض زیاندهی هستند، حل بحرانهای خودشان باشد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در توضیح بیشتر این موضوع میافزاید: پیشنهاد ما «تاسیس کلینیکهای بنگاهی» در استانهاست که زیر نظر استاندار و با مشارکت دستگاههای دولتی و نهادهای صنفی بخش خصوصی تشکیل شود و پرونده تکتک بنگاههای مشکلدار در آنها بررسی و اتخاذ تصمیم شود و منابع مالی لازم نیز با نظارت این کلینیکها به بنگاههای مورد نظر تزریق شود.
«فرصت امروز» در حاشیه این همایش در توضیح بیشتر درباره اجرای طرح «کلینیک بنگاهی» و چیستی و چگونگی این طرح با عبدالوهاب سهلآبادی به گفتوگو پرداخت و او اظهار کرد: ما معتقد هستیم که با تشکیل هرچه سریعتر این کلینیکها دراستانها مشکلات واحدهای صنعتی یکبهیک مورد بررسی قرار گرفته تا با همکاری بانک، محیطزیست و سایر نهادها در اجرای این طرح و پشتوانه قانونی لازم بتوان کلیه این مشکلات را که به معضل درجه یک کشور و اقتصاد تبدیل شده است حلوفصل کنیم.
او ادامه داد: با توجه به اینکه صنعت مهمترین بحث در اقتصاد هر کشوری است، در جهت حل مشکلات صنعت و واحدهای تولیدی و صنعتی باید برخی از این مشکلات در همان استان حلوفصل شود که با اجرای این طرح میتوان در این جهت حرکت کرد و امیدواریم که دولت در تاسیس کلینیکهای بنگاهی همکاری لازم را داشته باشد.
رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات صورت گرفته برای آغاز به کار این کلینیکها میگوید: ما پیشنهاد اجرای این طرح را دادیم و اقدامات لازم را انجام داده و منتظر اقدام دولت در این باره هستیم که خوشبختانه در سیزدهمین جشنواره تولید ملی- افتخار ملی توانستیم نظر مثبت وزیر صنعت، معدن و تجارت را برای اجرای طرح کلینیک بنگاهی بگیریم. سهلآبادی در پایان تاکید کرد: همانطور که تاکنون گفته شده، اگر هدف ما نجات صنعت در کشور است، همه باید دست به دست هم دهیم تا موفقیتی که در بحث انرژی هستهای با همیاری مردم به دست آمده، در بخش صنعت و مشکلات آن هم اجرا شود.
کوچکسازی دولت با کلینیک بنگاهی
محمدرضا مرتضوی، دبیرخانه صنعت، معدن و تجارت در گفتوگویی با «فرصت امروز» درباره تشکیل چنین کلینیکهایی معتقد است: این طرح به معنای واگذاری بخشی از مسئولیتهای اجرایی دولت به بخش خصوصی و NGOها است تا پس از بحث و بررسی مشکلات بنگاهها، این مشکلات را به مقامات اجرایی ارائه دهند تا تصمیمگیریهای لازم اتخاذ شود.
او ادامه داد: موضوع اصلی این است که NGOها، خانههای صنعت و اتاقهای بازرگانی آمادگی دارند تا مسئولیت عارضهیابی شرکتها را برعهده بگیرند اما به دلیل اینکه این وظیفه بر دوش دولت است باید این قدرت و مسئولیت از طرف دولت به استانداریها و خانههای صنعت داده شود تا این طرح جنبه اجرایی به خود بگیرد.
مرتضوی میافزاید: از نظر من مهمترین مشکل ما در حال حاضر، انباشت مشکل در واحدهای تولید و صنعتی است که با عارضهیابی که در این کلینیکها، زیر نظر خانههای صنعت و اتاق بازرگانی صورت میگیرد، به شکل جدی پیگیری و در جهت حل آن اقدام شود. از طرفی با این فعالیتها میتوان در جهت کوچکسازی دولت گام بزرگی برداشت که در حال حاضر در بیشتر کشورها این کلینیکها در حال فعالیت هستند تا با کاهش حوزه فعالیت دولت روند حل مشکلات تسریع یابد.
مرتضوی دبیر خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در پایان درباره زمان اجرای این طرح میگوید: در حال حاضر زیرساختهای لازم ایجاد شده و نیازمند این است که مصوبات آن در شورای گفتوگو تصویب شود و سپس در ستادهای تسهیل راهکارهای اجرایی ارائه شود تا بخش زیادی از مشکلات حل و فصل شود.
به گزارش «فرصت امروز» سیزدهمین جشنواره تولید ملی و افتخار ملی یکشنبهشب در مــرکـز هـمـایشهای بینالمللی صداوسیما با حضور علییزدانی، رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران، محسن جلالپور، رئیس اتاق بازرگانی صنایع و معادن ایران برگزار شد. در پایان مراسم نیز نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت از صنعتگران و تولیدکنندگان برتر با اهدای جوایز و تندیس قدردانی به عمل آورد.