جام جهانی 2014 برزیل حالا نزدیک به سه ماه است که به تاریخ پیوسته و همه نتایج عجیب و غریبش در ذهنها و جدولها برای استفاده آیندگان ثبت شده است.
این رویداد بزرگ ورزشی که میلیونها نفر از سراسر جهان را به خود فراخوانده بود، خرج زیادی روی دست برزیلیها گذاشت و چالش مدیریتی سنگینی برای سازمان دهندگانش به همراه داشت.
واقعیت این است که برزیلیها با وجود هزینههای میلیارد دلاری برای برگزاری جام جهانی در مدیریت این رویداد چندان موفق عمل نکردند. اما چرا؟
گزارشهای رسمی حکایت از این دارد که برزیلیها برای آمادهسازی این رقابتها در مجموع 11 میلیارد دلار خرج کردند. تنها 4 میلیارد دلار از این هزینهها صرف ساخت یا بازسازی ورزشگاههای محل برگزاری رقابتها در شهرهای مختلف شد.
این هزینههای میلیارد دلاری البته پیش و در حین برگزاری رقابتها از چشم مردم این کشور دور نماند. درگیریها، تظاهرات و اعتراضهای برزیلیها به این موضوع گواه این مطلب است.
در سال 2007 میلادی فیفا میزبانی رقابتهای جام جهانی را به برزیل داد. پس از آن و در سال 2008 میلادی بود که نظرسنجی آژانس Datafolha نشان داد که 79درصد برزیلیها از برگزاری جامجهانی در کشورشان شادمان و راضی هستند. این نظرسنجی اما در ماه آوریل امسال تکرار شد و نتایج تفاوت فاحشی داشت. اینبار تنها 48درصد برزیلیها از این رویداد ورزشی راضی بودند.
روند کند ساخت و بازسازی ورزشگاهها، نارضایتیهای مردمی از هزینههای سرسام آور جامجهانی، وضع اقتصادی نه چندان قابل تعریف برزیلیها و دلایلی از این دست باعث شد تا برگزارکنندگان برزیلی جامجهانی نتوانند آنچنان که باید و شاید در مدیریت برگزاری این رویداد جذاب ورزشی موفق عمل کنند.
این نارضایتیها تا آنجا پیش رفت که حتی پله، اسطوره نامدار فوتبال برزیل هم به این وضع اعتراض کرد. او پیش از برگزاری بازیها به روند آمادهسازی اعتراض کرده بود.
از طرفی روند آمادهسازی برای برگزاری این رقابتها آنقدر کند پیش میرفت که ممکن بود بعضی ورزشگاهها در زمان مقرر به بهرهبرداری نرسند.
همه اینها نشان میدهد که تنها با صرف هزینههای گزاف نمیتوان به برگزاری موفق یک رویداد بزرگ ورزشی امیدوار بود. در واقع این تنها مدیریت صحیح است که میتوان با اتکا به آن به راهاندازی، برگزاری و نتیجهگیری مثبت از یک رویداد ورزشی امیدوار بود.