جمعه, ۲۹ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Fri, 19 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
دکتر رضا فتوحی قزوینی، رئیس انجمن علوم باغبانی ایران:

خرده مالکی؛ دردی مزمن بر پیکر کشاورزی

8 سال پیش ( 1395/3/29 )
پدیدآورنده : فرصت امروز  

دکتر رضا فتوحی قزوینی، رئیس انجمن علوم باغبانی ایران و استاد گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان از دیدگاه دیگری به مکانیزاسیون کشاورزی در ایران می‌نگرد و در این ارتباط به «فرصت امروز» می‌گوید: شاید بزرگ‌ترین مشکل مکانیزاسیون کشور خود ماشین‌آلات، امکان خرید یا تولید آنها نباشد بلکه مشکل امکان استفاده از این ابزارآلات است.

او در ادامه این مسئله را بیشتر می‌شکافد و می‌گوید: خرده‌مالکی به صورت روندی در کشور ساری و جاری است که متأسفانه نه در اصلاحات ارضی قبل از انقلاب دستگاه‌های مرتبط با کشاورزی و نه تلاش‌های انجام گرفته پس از انقلاب وزارت جهاد کشاورزی توانسته‌اند‌ بر آن فایق آیند و این مشکل به صورت دردی مزمن بر پیکر کشاورزی ایران ادامه دارد.

این عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان قزوین با مثالی مسئله خرده‌‌مالکی را بیشتر شرح می‌دهد و اضافه می‌کند: فرض کنید یک دهقان زمانی‌که از دنیا می‌رود زمین‌هایش را برای فرزندانش به ارث می‌گذارد، اگر او 3 هکتار زمین داشته باشد و 5 فرزند، سهم هر یک به کمتر از یک هکتار تنزل می‌کند.

این رویه در نسل بعدی ادامه می‌یابد و مشکل را پیچیده‌تر می‌کند. این عضو شورای سیاست‌گذاری تحقیقات باغبانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه می‌دهد: به دلیل تبعات مختلفی که این مسئله ممکن است همراه داشته باشد، کمتر کسی جرات ورود جدی به این مسئله را می‌یابد.

در ادامه دکتر فتوحی به نکته‌ای اشاره می‌کند که خرده‌مالکی را از آنچه به نظر می‌رسد بدتر نشان می‌دهد، او توضیح می‌دهد: حتی اگر زمین‌های خرده‌مالکان در کنار یکدیگر قرار داشت و در واقع به هم پیوسته بودند حل و فصل این معضل به مراتب ساده‌تر بود، یکی از بزرگ‌ترین مشکلات در بحث خرده‌مالکی پخش بودن این تکه‌های کوچک زمین در یک ناحیه است و به دلیل عدم توسعه فرهنگی، روح همکاری لازم بین این خرده مالکان وجود ندارد، به این ترتیب حدود 20 تا 30 درصد زمین‌ها در فواصل و مرز بین خرده مالک‌ها از دست می‌رود و عملاً امکان به کارگیری ماشین‌آلات را حتی در صورت وجود در زمین از بین می‌برد.

قائم مقام سابق دبیر شورای‌عالی زیست فناوری و رئیس توسعه سرمایه انسانی در ادامه می‌گوید: خرده مالکان با وضعی که توصیف شد حاضر به همکاری با یکدیگر نیستند و برای توجیه عملکرد خود مسائلی مانند تفاوت حاصلخیزی در تکه زمین‌های خود، سازگاری بهتر قسمت‌های مختلف با محصولات متفاوت و موارد اینچنینی را بیان می‌دارند.

این استاد دانشگاه گیلان به نبود همبستگی در چرخه تولید کشاورزی در کشور اشاره می‌کند و عنوان می‌دارد: از شروع کارهای مقدماتی در مزرعه تا عرضه محصول به مشتریان، یک چرخه وجود دارد که برای بهینه‌سازی آن همه باید دست به دست هم دهند تا رشد در کشاورزی میسر شود.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/gcp4w08h
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
صالحی :
8 سال پیش
سلام متن جالب و پرمحتوایی بود- لطفا هر هفته نظرات این استاد ارجمند در حوزه کشاورزی و راهکارهای پیشرفت در این حوزه را در سایت خود بگذارید.
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه