تصور عموم جامعه بر این است که گذاشتن محدودیتهایی برای خرج کردن پول میتواند باعث صرفهجویی و پسانداز شود. این تفکر رگ و ریشهای قدیمی دارد. خرید اجناس ارزان قیمت یکی از محبوبترین راهکار برای مدیریت هزینههاست. این در حالی است که اگر کمی دقیقتر به ژرفای موضوع بنگریم به نتیجه جالبی میرسیم. گاهی بیشتر خرج کردن میتواند بهترین راهکار برای پسانداز و مدیریت هزینهها باشد. تعجب نکنید. موضوع آنقدرها هم پیچیده نیست. ما چند راهکار به شما پیشنهاد میدهیم که به ظاهر گران هستند، اما میتوانند سلامت مالی ما را تضمین کنند.
1- برای کیفیت بهتر پول بیشتر بدهید
مقاومت در برابر این راهکار بسیار زیاد است. بسیاری از مردم نمیخواهند بپذیرند که گاهی برای دستیابی به اجناس با کیفیت بالا باید پول بیشتری پرداخت کنند. به قول معروف «هر چی پول بدی، آش میخوری.» واقعیت این است که خرید اجناس با کیفیت مزیتهای خود را در درازمدت نشان میدهد. شما وقتی یک جنس باکیفیت و گران میخرید، خیالتان راحت است که تا مدتها میتوانند از آن استفاده کنید. حال آنکه جنس بیکیفیت و ارزان زود غیرقابل استفاده میشود و شما مجبور میشوید چندبار برای داشتنش پول بدهید. حال به نظر شما کدام منطقیتر است: پول کمتر را چند بار بدهید یا پول بیشتر را تنها یک بار خرج کنید؟
2- به خیریه کمک کنید
کمک به نهادهای خیریه و افراد بیبضاعت حس و حال خوبی دارد. اعتمادبه نفستان را بالا میبرد و باعث میشود بتوانید با افتخار سرتان را بالا بگیرید. در ظاهر کمک به خیریهها فقط جیب شما را خالی میکند، اما حس خوشایندی که پس از این کار به شما دست میدهد انگیزهتان را برای کار کردن و پول درآوردن بیشتر افزایش میدهد. کمک به خیریهها مالیات هم ندارد. پس منطقی به نظر میرسد که پولتان را جایی بدهید که مالیاتی بر آن تعلق نگیرد. فقط تصمیمی بگیرید که بعدا حسرت نخورید.
3- به سرمایهگذاری فکر کنید
سرمایهگذاری یکی از بهترین راهکارهای مدیریت پول و سرمایه است. اگر تصمیم به انجام این کار بگیرید راههای بسیاری برای سرمایهگذاری وجود دارد. بعضی از افراد فکر میکنند چرا باید پولمان را جایی بگذاریم و فقط سه، چهار درصد سود از آن بگیریم. سه، چهار درصد بسیار ناچیز است. اما به این فکر نمیکنند که این پول اگر دست خودشان باشد، هر لحظه خطر خرج شدن تهدیدش میکند. هرچه عاقلانهتر به بازار سرمایهگذاری وارد شوید، احتمال موفقیتتان بیشتر است. لازم است قبل از سرمایهگذاری تمامی جنبههای این کار را بررسی کنید. باری به هرجهت حرکت نکنید. خیلی مهم است که برنامهریزی داشته باشید، از سرمایهگذاری نترسید و بازار هدف را موشکافانه بررسی کنید. نتایج سرمایهگذاری در درازمدت صفرهای متعددی به حساب بانکی شما اضافه خواهد کرد.
4- بهترین جا را برای پسانداز انتخاب کنید
معمولترین روش برای پسانداز، گذاشتن پول در بانک است، اما انجام این کار برای بسیاری سخت است. دل کندن از پول زیادی که در دست دارند، کار دشواری است. به اعتقاد آنها این نوع پسانداز هزینه بالایی دارد و با مدیریت مالی و هزینه در تضاد است. شاید دلیل این امر این باشد که بسیاری از افراد بدون تحقیقات قبلی تنها به خاطر اسم و رسم، با کلاس بودن یا قدمت یک بانک اقدام به پسانداز پولشان میکنند. قبل از اینکه پولتان را به بانک یا موسسه مالی بسپارید، درباره میزان سود، زمان سپردهگذاری و تسهیلاتی که به پول شما تعلق میگیرد تحقیق کنید. انتخاب مناسبترین گزینه در این راه باعث میشود پول زیادی که به بانک سپردهاید به سود خوبی برسد.
5- با ذهنیت خرید و فروش کنار بیایید
انتظار بسیاری از افراد از بازار سهام خریدوفروش جزئی سهام و سودهای جزئی است. این انتظار باعث میشود بسیاری پول زیادی برای این کار اختصاص ندهند. فعالیت در بورس فقط خریدهای جزئی نیست. در واقع شما باید با ذهنیت خریدوفروش کنار بیایید. بخرید و بفروشید و سودتان را بیشتر کنید. این کار نیاز به اختصاص پول زیاد دارد. از صرف پول زیاد در این راه نهراسید.