معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به اینکه حمایت و پشتیبانی از تحقیق و پژوهش با هدف توسعه گردشگری یکی از مهمترین سیاستهای اصولی این سازمان است، گفت: مراکز علمی و پژوهش از جمله جهاد دانشگاهی این سازمان را در کنار خود و همراه خود بدانند و مطمئن باشند که از هیچ تلاشی برای حمایت از آنها دریغ نخواهیم کرد.
مرتضی رحمانی موحد با بیان این مطلب افزود: امروز اثبات شده که گردشگری یک صنعت مهم در فقرزدایی، اشتغالزایی و درآمدزایی است و کشورهای مختلف توانستهاند با استفاده از این صنعت بخش قابل توجهی از درآمدهای خود را تامین کنند. به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری خراسان رضوی، او بیان اینکه در سال 1950 تعداد گردشگران دنیا 25 میلیون نفر بودند، ادامه داد: این رقم در سال 2012 میلادی به یک میلیارد و 80 میلیون نفر رسید که نشاندهنده اهمیت صنعت گردشگری است.
رحمانی موحد ادامه داد: میزان جذب و ورود گردشگران خارجی به ایران نیز روند روبه رشدی داشته بهگونهای که میزان ورود گردشگران خارجی به ایران در سال 91 از 4 میلیون و 70 هزار نفر به 4 میلیون و 800هزار نفر در سال 92 رسیدو در شش ماهه اول سال جاری نیز میزان ورود گردشگران خارجی به ایران رشد مناسبی داشته است.
معاون گردشگری کشور در بخش دیگری از صحبتهای خود ادامه داد: در حالت کلی روند توسعه گردشگری در ایران رضایتبخش و امیدوارکننده است و اگرچه از برنامه چشمانداز 20 ساله عقبتر هستیم، اما روند توسعه روند امیدوارکنندهای است. رحمانی موحد با بیان اینکه کشورهای موفق در حوزه گردشگری راهکارهای علمی و گوناگونی را پشت سر گذاشتهاند، ادامه داد: برای رسیدن به موفقیت در حوزه گردشگری و جبران زمانهای از دست رفته باید راههای میانبر، دقیق و علمی را انتخاب کرد.
رحمانی موحد افزود: خوشبختانه ایران به لطف خداوند متعال و با عنایت اهل بیت (ع)، یک کشور چهار فصل است که از ظرفیتهای بسیار بالایی در حوزه گردشگری برخوردار است و در تمام حوزههای گردشگری از جمله مذهبی، فرهنگی، سلامت، ورزشی، طبیعی و غیره دارای ظرفیتهای فراوانی است.