وب بانک روسیه آمادگی خود را برای پشتیبانی از طرحهای معدنی که توسط شرکتهای روس در ایران انجام میشود اعلام کرد. به گزارش روابط عمومی ایمیدرو، مدیر عامل بانک دولتی وب (VEB) به همراه مدیر عامل شرکت اس.تی.جی روسیه که در حاشیه سفر رئیسجمهوری این کشور به ایران سفر کردهاند در جلسهای با رئیس هیات عامل ایمیدرو با تاکید بر حمایت مالی از طرحهای سرمایهگذاری ایمیدرو و شرکتهای روسی گفت: وببانک همواره حمایت حداکثری از طرحهای خارج از روسیه را عهدهدار بوده و اکنون مصمم به پشتیبانی از طرحهای معدنی ایران است که از سوی شرکتهای روسی انجام میشود.
ولادیمیر الکساندرویچ دیمیتریف، درخواست رئیسجمهور پوتین برای توسعه روابط اقتصادی بین ایران و روسیه بهویژه در بخش بانکی را عاملی تاثیرگذار در اجرای طرحها دانست. بانک دولتی وب که عنوان آن از «فعالیت اقتصادی خارج از کشور» گرفته شده، در سال 1987 در دوره اتحاد جماهیر شوروی تاسیس شد و یکی از بزرگترین بانکهای روسیه محسوب میشود. در حال حاضر نیز دیمیتری مدودف، نخستوزیر روسیه، رئیس هیاتمدیره وببانک است که به گفته مدیرعامل این بانک، برگ برندهای برای پشتیبانی از پروژهها به شمار میآید.
وی که دستیار نخستوزیر روسیه نیز هست، در عین حال تاکید کرد که شرکت اس. تی. جی (ساخت، حملونقل و گاز) آماده اجرای طرح تولید آلومینا از ماده معدنی نفلین سینیت است و بخش مالی را نیز خود برعهده دارد اما بانک وب نیز در قالب همکاریهای بانک مرکزی ایران و روسیه، آمادگی ایفای نقش رابط و پشتیبان از طرح را دارد.
مدیر عامل بانک وب در عین حال بر این امر تاکید کرد که شرکتهای متعددی در روسیه علاقهمند به توسعه همکاری با ایران هستند. رئیس هیاتعامل ایمیدرو نیز تعیین تکلیف «تامین مالی» طرحها را «پیشنیاز» ادامه همکاری دو طرف در بخش معدن خواند و گفت: با اجرایی شدن این برنامه، مسیر جدیدی در توسعه همکاریهای ایران و روسیه در بخش معدنی باز میشود. مهدی کرباسیان افزود: در یکسال اخیر جلسات مختلفی برای طرحهای مشترک از جمله نفلین سینیت، کک نفتی و... برگزار شده است.
وی خطاب به هیات روسی گفت: دو طرح تولید آلومینا از نفلین سینیت و کک نفتی اولویتهای ایمیدرو برای تامین مالی محسوب میشوند. رئیس هیات عامل ایمیدرو در عین حال گفت: با اجرای دو طرح فوق، میتوان در بخشهای دیگر معدنی همچون اکتشاف سنگآهن، زغالسنگ و... سرمایهگذاری مشترک انجام داد. کرباسیان اظهار داشت: با تحقق این شرایط میتوان اعلام کرد شروع دوباره همکاریهای دو کشور، لحظهای تاریخی است.
در این نشست، مدیر عامل شرکت اس. تی. جی روسیه گفت: دو طرف با امضای تفاهمنامه اولیه میتوانند ضمانتی برای اجرای طرح نفلین ایجاد کنند. میخاییل خارایاپوف تاکید کرد که با توجه به حضور نماینده شرکت اس.تی.جی در ایران میتوان پروژه تولید آلومینا از نفلین سینیت را تا انتهای سال جاری میلادی اجرایی کرد.
در پایان این نشست دو طرف یادداشت تفاهمی برای اجرای توسعه همکاریها امضا کردند.