پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز
ایران و عمان نقشه جدید تجاری- اقتصادی ترسیم می‌کنند

حمایت دولت‌ها رمز موفقیت بخش‌ خصوصی در عمان

8 سال پیش ( 1394/12/7 )
پدیدآورنده : مینو گله  

دولتی‌ها و غیر‌دولتی‌ها هفته گذشته میزبان هیأت عمانی بودند، کشوری که دوستی دیرینه‌ای با ایران دارد و وزیر امور خارجه کشورمان معتقد است سقفی برای روابط با آنها وجود ندارد و همه حوزه‌ها می‌توانند روی توسعه روابط ایران با این کشور حساب کنند؛ کشوری که نقش مثبتی در مذاکرات هسته‌ای برای کشورمان داشت و به نظر می‌رسد ایران در گسترش روابط اقتصادی و تجاری‌اش برنامه‌ای جدی برای عمان دارد.

456342473473572462362362476246235121235136234

از روابط بانکی گرفته که قرار است فراتر از بانک‌های دو کشور باشد تا حمل‌و‌نقل و نفت و انرژی و صنعت، موضوع مذاکرات هیات عمانی و در رأس آن وزیر امورخارجه این کشور با همتایان ایرانی بود؛ دوست و همسایه عرب در منطقه و همیشه معتمد برای ایران، آن هم در روزهایی که کشورهای عرب به واسطه مناسبات‌شان با عربستان و از سویی دیگر موضع‌گیری ایران و عربستان درمقابل هم، روابط شکننده‌ای با ایران دارند، اما به گفته رئیس اتاق ایران تجارت با عمانی‌ها قرار است جایگزین بخش عمده‌ای از تجارت با کشورهای جنوب خلیج‌فارس شود. با این تصمیم ایران و عمان می‌روند تا در خلیج‌فارس حرف‌های جدیدی داشته باشند.

محسن جلال‌پور ارتقای سطح روابط اقتصادی و تجاری با عمان را از برنامه‌های جدی بخش‌خصوصی می‌داند. او رفع مشکلات و موانع میان دو کشور را شرط محقق شدن این تصمیم دانسته و به «فرصت امروز» می‌گوید: در حال حاضر سطح تجاری ما بسیار اندک است و کالاهای دو کشور از طریق دوبی تردد می‌شود، چون واردات کالای ایرانی از طریق دوبی برای عمانی‌ها سریع‌تر و تعرفه پایین‌تری دارد.

به گفته جلال‌پور، نبود خط منظم دریایی بین دو کشور و عدم شناسایی تجار ایرانی از ظرفیت‌های این کشور موانع دیگری برسر راه افزایش ارتباطات تجاری با عمان است. جلال‌پور، پروژه‌های راهسازی و بنادر، فعالیت در زمینه دارویی و شرکت‌های دانش‌بنیان را حوزه‌های مناسب برای حضور فعالان اقتصادی در عمان می‌داند. به گفته رئیس اتاق ایران، گسترش خدمات فنی و مهندسی با توجه به سند 2020 عمان از دیگر تصمیمات فعالان این بخش است.

کار سخت ایرانی‌ها در عمان با حضور هندی‌ها

اما عدم شناخت فعالان اقتصادی از ظرفیت‌های عمان از زبان یکی از بازرگانان ایرانی که فضای کار در این کشور را تجربه کرده، تعبیر دیگری هم دارد. داوود باقرزاده وجود هندی‌ها در عمان و تسلط و نفوذ آنها بر کل سیستم اداری و سازمان‌های این کشور را مانع مهمی بر سر راه فعالان اقتصادی ایران و دیگر کشورها در عمان می‌داند. او معتقد است که اگر بخش‌خصوصی ایران بخواهد حضورش را در عمان بیشتر و جدی‌تر کند باید حمایت دولت را داشته باشد، چراکه درغیر این صورت کار برای بخش‌خصوصی سخت و هزینه‌ها برایش بالاتر می‌رود.

به گفته باقرزاده، ایرانی‌ها برای تجارت اقلام متوسط در این کشور با هندی‌ها چالش خواهند داشت. باقرزاده با بیان این مطلب که دولت باید در برنامه‌هایش برای افزایش روابط تجاری و اقتصادی حساب شده پیش برود، به «فرصت امروز» می‌گوید: عمان از طریق آفریقا و از بسیاری از کالا‌های آمریکایی و همچنین اروپایی تغذیه می‌شود و برندهای مشهور دنیا در این کشور حضور دارند. اما با وجود این توصیفات از بازارعمان این بازرگان معتقد است به علت مشترکات فرهنگی و مذهبی و روابط حسنه دیرینه‌ای که دو کشور دارند و همچنین علاقه عمانی‌ها به ایران، دولت با تصمیم‌گیری هدفمند می‌تواند نقشه کارآمدی را برای افزایش روابط تجاری و اقتصادی با این کشور ترسیم کند.

محسن ضرابی، رئیس اتاق مشترک ایران و عمان نیز دیپلماسی گرم و روابط دیرینه میان دو کشور و همچنین ثبات عمان در روابطش را پشتوانه حل مشکلات حضور فعالان ایرانی‌ها در این کشور می‌داند. به گفته وی، ریسک پایین، تورم زیر 3 درصد، رتبه 57 در کسب‌و‌کار و هزینه‌های تأمین مالی زیر 5 درصد می‌تواند شرایط خوبی برای سرمایه‌گذاران ایرانی باشد. ضرابی به «فرصت امروز» می‌گوید: عمان به دلیل محدودیت در منابع نفتی، شرایط بسیار مناسبی در حوزه سرمایه‌گذاری و تجارت خارجی تعریف و زیرساخت‌های بسیار خوبی را فراهم کرده است.

به گفته وی، سه بندر اصلی صحار، دوقم و صلاله که در نزدیکی هر کدام مناطق آزاد تأسیس شده است، مهم‌ترین بنادر این کشور هستند که توسط شرکت‌های برند و معتبر در دنیا بهره‌برداری شده و خدمات بسیار خوبی را ارائه می‌دهند.

عمان حضور بیشتر ایرانی‌ها را می‌خواهد

رئیس اتاق مشترک ایران و عمان می‌گوید: عمان تنها کشور عربی است که در حال حاضر به ایرانی‌ها خدمات ویزا می‌دهد و در مناطق آزاد این کشور می‌توان با سرمایه صددرصد خارجی شرکت ثبت کنند و از مالیات معاف هستند. به گفته ضرابی از آنجایی که ایران بازار بزرگی دارد و می‌تواند هاب منطقه باشد، عمان می‌خواهد جایگزین امارات و مرکز صادرات و واردات ایران باشد.

رئیس اتاق مشترک ایران و عمان درباره نگرانی از نفوذ هندی‌ها در این کشور ضمن تأیید آن، توضیح می‌دهد: به خاطر روابط دیرینه‌ای که ایران و عمان دارند، هم‌اکنون، هندی‌ها از حضور ایرانی‌ها در عمان نگرانند، اما به نظر من این اتفاق می‌افتد چون ایرانی‌ها بسیار توانمند هستند و دولت عمان هم بسیار مایل است که حضور ایرانی‌ها را در آنجا و در بخش‌های مختلف بیشتر کند. علاوه بر دولت عمان، بخش‌خصوصی این کشور هم بسیار مایل است که با بخش‌خصوصی ایران وارد فعالیت‌های مشترک شود. خیلی از عمانی‌ها به خاطر اینکه نفوذ هندی‌ها در آنجا زیاد است احساس نگرانی می‌کنند، آنها می‌خواهند به شکلی عمل شود که مافیایی شکل نگیرد.

به گفته ضرابی، ایران می‌تواند برای تجارتش با آفریقا از طریق عمان برنامه‌های جدیدی تعریف کند. به گفته وی، اخیراً دولت عمان با صدور ویزا برای تجار از طریق اتاق مشترک موافقت کرد و تجار ایرانی می‌توانند ویزای یک ساله دریافت کنند.

به گزارش «فرصت امروز» ‌«‌یوسف بن‌علوی‌ ‌وزیر امور خارجه عمان، ‌«‌علی السنیدی‌»‌ ‌وزیر تجارت و صنایع، ‌«‌حمود بن سنگور آل زدجالی‌»‌ ‌رئیس بانک مرکزی، آقای ‌«‌سعود بن احمد البروانی‌»‌ ‌سفیر عمان در ایران و آقای ‌«‌عبدالرزاق علی عیسی‌»‌ ‌مدیرعامل بانک مسقط میهمان اتاق ایران بودند. در این نشست درباره مشکلات و موانع روابط تجاری- اقتصادی میان دو کشور گفت‌وگو شد. در این نشست عنوان شد، چنانچه سرمایه‌گذاران ایرانی بخواهند در عمان سرمایه‌گذاری کنند، اقامت دائم خواهند گرفت.

همچنین قرار شد مشکلات بین‌بانکی ظرف دو هفته آینده طی نشستی در مسقط به شکلی حل و فصل شود تا تجار ایرانی بتوانند بانک‌های عمانی را جایگزین بانک‌های اماراتی کنند و از این طریق، پول خود را به ایران منتقل کنند. براساس گزارش اتاق ایران از آخرین آمار تجارت با این کشور در سال 2014، صادرات ایران به عمان 280/6 و واردات 69/5میلیون دلار بوده است.

* ارتباط با کارشناس: minoo.galeh@gmail.com

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/U9vRptgT
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه