همه موانع برای توسعه طراحی اپلیکیشن در کشور حذف شده و دولت هیچ حق السهمی از فعالان این عرصه دریافت نمی کند.
به گزارش «فرصت امروز»، محمود واعظی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم افتتاحیه نمایشگاه تلکام گفت: با فراگیر شدن طراحی اپلیکیشن در ایران، طی دوسال و نیم گذشته بیش از 100 هزار اپلیکیشن داخلی توسعه یافته اند و ما برای بهبود این بازار حق السهم دولت و نیاز به دریافت مجوز را از پیش پای توسعه دهندگان برداشتیم.
وی با اشاره به حمایت وزارت ارتباطات از شبکه های اجتماعی داخلی اظهار کرد: هرگاه این شبکه ها بتوانند مخاطبان زیادی جذب کنند از آنها حمایت خواهیم کرد.
واعظی افزود: در حال حاضر هیچ یک از شبکه های خارجی اجازه فعالیت تبلیغاتی ندارند و آنها نمی توانند از پرداخت های بانکی استفاده کنند، اما به شبکه های اجتماعی بومی اجازه فعالیت تبلیغاتی می دهیم و در مورد خدمات دولت الکترونیک و پرداخت الکترونیک از طریق این شبکه ها با بانک مرکزی وارد مذاکره شده ایم.
وزیر ارتباطات درباره وضعیت شبکه فیبرنوری منازل که توسط شرکت ایرانیان نت انجام می شود، گفت: در مجمع عمومی این شرکت بنا شد از سرمایه گذاری خارجی ها در این بخش استفاده شود تا ادامه این پروژه با سرعت بیشتری تحقق یابد.
وی افزود: امیدواریم در این پروژه بتوانیم تجربیات کشورهای دیگر را به کار بگیریم و تا چند ماه آینده نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.
واعظی اظهار کرد: تجربه نشان می دهد که مشارکت خارجی علاوه بر تأمین سرمایه، کمک های بانک های خارجی را نیز به دنبال دارد که این موضوع می تواند توسعه پروژه ها را تسریع کند.
وزیر ارتباطات در مورد پروژه مطالعاتی نسل پنجم موبایل نیز گفت: بسیاری از شرکت های دنیا هم اکنون روی نسل پنجم موبایل در حال مطالعه هستند و این فناوری همزمان با اینترنت اشیا در حال اجراست.
وی با بیان اینکه این دو فناوری سرعت اتصال را متحول می کند، خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود در سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۵۰ میلیارد شیء در دنیا به یکدیگر متصل شود که همزمان با این دو فناوری موضوع بیگ دیتا نیز مطرح شده است که می تواند تحولات بسیار بزرگی در عرصه ارتباطات به همراه داشته باشد.
واعظی گفت: در این زمینه مانند تمامی کشورها ما خودمان را آماده کرده ایم و به هر سه فناوری توجه ویژه ای داریم. در این زمینه گروه مطالعاتی در پژوهشگاه فناوری اطلاعات و ارتباطات تشکیل شده است.
باید بگوییم که ما قصد نداریم مثل شرکت های بزرگ دنیا موبایل نسل پنجم بسازیم بلکه در این زمینه بررسی می کنیم تا با این فناوری بیگانه نباشیم و در صورت ورود آن به کشور، کارایی و کاربردهای آن را پیش بینی کرده باشیم.
وی در ادامه با اشاره به راه اندازی فاز اول شبکه ملی اطلاعات گفت: امیدواریم با بهره برداری از این بخش توانمندی های دوستان در بخش های مختلف ارتقا یابد.
واعظی افزود: ما در این شبکه به دنبال توسعه بازار و ایجاد دائم نرم افزارهای داخلی هستیم و اگر امروز بازار وای فای کشور حدود ۴۰هزار میلیارد تومان است فکر می کنیم تا پایان برنامه ششم می توان آن را به راحتی تا سه برابر افزایش داد.
وزیر ارتباطات همچنین به توسعه چند برابری زیرساخت های ارتباطی در دولت یازدهم اشاره کرد و گفت: با کمک همکاران و بخش خصوصی این مجموعه توانسته شبکه انتقال را بیش از سه برابر پهنای باند تا حدود شش تا هفت برابر و تعداد مشترکان را تا ۱۰ برابر افزایش دهد.
وزیر ارتباطات درباره ادغام نمایشگاه های تله کام و الکامپ که چند سالی است مطرح شده است، گفت: ما علاقه داریم یک نمایشگاه بزرگ بین المللی از خانواده ICT برگزار شود، اما باتوجه به اینکه فعالان این دو نمایشگاه علاقه ای به این ادغام ندارند ما هم هیچ اصراری بر این کار نداریم.