سخنگوی کمیسیون تلفیق گفت: طبق مصوبه این کمیسیون و موافقت دولت، یارانه کلیه خانوارهایی که درآمد ماهانهشان بیشتر از 2.5 میلیون تومان باشد پرداخت نمیشود. محمدمهدی مفتح در حاشیه جلسه علنی روز سهشنبه مجلس، به ارائه توضیحاتی درخصوص مصوبه کمیسیون تلفیق در مورد تعیینتکلیف درآمدها و هزینههای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها در سال 94 پرداخت.
مفتح گفت: کمیسیون تلفیق در موارد مهم، اساسی و سرنوشتساز تلاش کرده است که به نظرات دولت توجه کند، چون مهم آن است که مصوبهای به تصویب برسد که دولت بتواند آن را اجرایی کند. بر همین اساس موضوع هدفمند کردن یارانهها در دولت به پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه تغییر پیدا کرد و جایگزین لایحه دولت شد، جلسهای که با حضور آقای نوبخت برگزار شد و ایشان نیز بهصورت صریح و روشن مصوبه کمیسیون را تایید کردند. مقرر شده تا 10 درصد از درآمد هدفمندی یعنی مبلغ 4.8 هزار میلیارد تومان در حوزه بهداشت و درمان هزینه شود. این با استناد به ماده 34 قانون برنامه پنجم توسعه به تصویب رسید که براساس آن باید یک درصد از درآمدهای هدفمندی صرف حوزه بهداشت شود. قرار شده است تا مبلغ 37 هزار میلیارد تومان برای پرداخت یارانه نقدی و غیرنقدی موضوع ماده 7 قانون هدفمندی هزینه شود بدان معنا که مشخص شود چه افرادی میتوانند یارانه بگیرند.
طبق این مصوبه کلیه خانوادههای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی مشمول دریافت یارانه هستند. همچنین عشایر و خانوارهای ساکن در روستا یارانه میگیرند. کلیه بازنشستگان کشوری و تامین اجتماعی مشروط به اینکه مستمریشان حداکثر 2.5 میلیون تومان باشد مشمول دریافت یارانه میشوند، این بدان معناست کسانی که کمتر از 2.5 میلیون تومان مستمری میگیرند میتوانند یارانه دریافت کنند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق همچنین گفت: کلیه خانوارهایی که برای سازمان هدفمندی محرز شود که درآمد ماهانهشان کمتر از 2.5 میلیون تومان است نیز مشمول دریافت یارانه خواهند شد. بر این اساس با این نحوه پرداخت یارانه و به دنبال آن حذف بخشی از خانوارها برای دریافت یارانه و صرفهجویی حاصل از حذف خانوارهای پردرآمد مقرر شد که این اعتبارات در هر استان به بنگاههای تولیدی همان استان برای ایجاد اشتغال تخصیص پیدا کند. 1.2 میلیارد تومان نیز برای یارانه تسهیلات و مسکن جهت مسکن اقشار آسیبپذیر روستایی، مسکن مهر و ساماندهی مسکن و بافت فرسوده تخصیص پیدا میکند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق ادامه داد: 100 درصد از منابع حاصل از افزایش قیمت برق در سال93 و 94 تا مبلغ هفت هزار میلیارد تومان به صنعت برق اختصاص مییابد، منظور از منابع حاصل از افزایش قیمت برق در سال 93 آن دسته از فیشهای وصولی مربوط به سال 93 است که در سال 94 پرداخت میشود.