به گزارش فرصت امروز به نقل از اسب بخار، بازار خودروی کشور در سال های اخیر با چالش های زیادی روبه رو بوده و با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم کرده است. هر چند بسیاری تحریم ها را دور اول و دوم را بانی وضع موجود می دانند، اما آیا واقعاً می توان تمام مشکلات و چالش ها را به تحریم ها گره زد؟ آیا می توان برای همیشه به منظور سرپوش گذاشتن بر اشتباه ها از این واژه و تأکید بر اثرات آن استفاده کرد؟ آیا تحریم ها روی دیگر سکه مافیای خودرویی کشور نیست؟
حکمرانی اقتصادی کشور به رغم تغییر دولت ها، وزار، مدیران ارشد وزارت صمت و مدیران عامل خودروسازان بزرگ کشور و عوض شدن برخی قوانین و دستورالعمل ها مانع از توسعه این صنعت و حرکت در مسیر پیشرفت شده است، اما هر بار که فشارها و اعتراض ها بیش تر می شود، از یک سو، به دلیل تسلط بر این صنعت مانع از اعتراض رسمی و عمومی خودروسازان می شوند و از سوی دیگر، همیشه ناتوانی و نارکارآمدی خود را پشت تحریم ها و مافیا پنهان می کنند.
این در حالی است که همیشه دولت ها شعار طرف داری از بخش خصوصی را سرداده اند، اما در عمل هیچ حرکت خاصی انجام نداده و در بر همان پاشنه قدیمی چرخیده است. البته نمی توان از تأثیر شدید و سنگین تحریم ها بی تفاوت گذشت. با این حال نباید تمام مشکلات امروز این صنعت را به تحریم ها گره زد.
در اصل پیش از هر نکته و کندوکاوی باید دید چرا تاکنون خود دولت مردان پیش از توسل به مافیا و فشارهای بین المللی، سری به خود و ناتوانی در بازگشت از این نوع تصمیمات نمی زنند؟
با توجه به زیان انباشته بیش از ۲۵۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی بیش از ۲۰۰ میلیارد به سیستم بانکی و زنجیره تأمین، زمان آن نرسیده است که به اشتباه های مکرر و مصرانه خود پی ببرند؟
آیا هدف و خواسته آن ها از اجرایی کردن قیمت گذاری دستوری واقعاً به نفع مردم بوده است یا مردم از نظر آنان تعریف دیگری دارد؟ آیا با ادامه و تأکید بر قیمت گذاری دستوری و طیفی که از راه بهره مند شده است، نباید در تعریف و مردم شناسی حکمرانی اقتصادی کشور شک و تردید کرد؟
در این میان هر چند با وضعیت موجود نتوان امیدی به عبور از اقتصاددستوری در این صنعت داشت، اما بد نیست که دولت جدید اثرات این نوع تصمیمات را بررسی کند و ببیند چه بخش، گروه و افرادی از قیمت گذاری دستوری منتفع شده اند. بنابراین شاید اگر صلاح دیدند بد نباشد به خواسته ساده بازار خودرو، حذف قیمت گذاری دستوری هم فکر کنند. البته اگر بلد باشند و بدانند به چه موضوعی فکر می کنند!