رأی انگلیس ها به خروج از اتحادیه اروپا (برگزیت)، چیزی نبود كه جوان ها در انگلیس بخواهند و حالا بیشتر آنها معتقدند كه این اتفاق، هزینه زیادی برای آنها خواهد داشت.
براساس یك نظرسنجی كه توسط سی ان ان و یك موسسه نظرسنجی برگزار شده، بیش از 50 درصد بریتانیایی های زیر 35 سال معتقدند خروج از اتحادیه اروپا شرایط اقتصادی و مالی آنها را بدتر خواهد كرد.
در این نظرسنجی 2 هزار و 48 بریتانیایی مورد سوال قرار گرفته اند. یكی از نتایج این نظرسنجی این است كه افراد مسن تر معتقدند برگزیت برای آنها فواید و منافع مالی در پی خواهد داشت.
در حالی كه 61 درصد افراد 18 تا 24ساله و همین طور 50 درصد افراد 24 تا 34 ساله معتقدند از برگزیت به لحاظ مالی ضربه خواهند خورد، تنها 38 درصد افراد بالای 65 سال انتظار دارند شرایط مالی فردی آنها بعد از برگزیت بدتر شود.
امیدواری به بهتر شدن شرایط اقتصادی بعد از برگزیت البته چندان شایع نیست و تنها یك چهارم افراد بالغ در نظرسنجی معتقدند برگزیت به بهبود شرایط مالی و اقتصادی منجر خواهد شد.
انگلیس در ماه ژوئن (انتهای بهار) به خروج از اتحادیه اروپا رأی داد. این تصمیم، پیامدهای شدید اقتصادی داشت و در یكی از مهم ترین آنها، ارزش پوند سقوط كرد. از زمان همه پرسی، پوند 17 درصد از ارزش خود را برابر دلار از دست داده است.
پیش از همه پرسی، كارشناسان اقتصادی از جمله صندوق بین المللی پول و بانك مركزی انگلیس هشدار داده بودند كه جدایی از اتحادیه اروپا برای انگلیس پیامدهای منفی به همراه خواهد داشت اما سیاستمداران كه در راستای جدایی از اتحادیه اروپا فعالیت و تبلیغ می كردند این ادعاها را رد كردند.
یكی از چیزهایی كه این سیاستمداران روی آن پافشاری می كردند این بود كه دولت بعد از برگزیت، می تواند پولی را كه به اتحادیه اروپا می فرست در خود انگلیس - برای نمومه در بخش بهداشت و سلامت - هزینه كند.
پروسه جدایی از اتحادیه اروپا هنوز شروع نشده است، اما دولت همین حالا هم مجبور شده در سیاست های پولی خود تغییراتی در نظر بگیرد و خود را برای بدهی های بیشتر آماده كند چون انتظار می رود نرخ رشد اقتصادی بعد از برگزیت، كاهش داشته باشد.
با توجه به اینكه شركت ها برای مقابله با افزایش هزینه صادرات به چالش كشیده شده اند، ارزش كالاهای روزمره هم در انگلیس بالا رفته است.
با این حال با توجه به نتایج نظرسنجی اخیر، بیشتر مردم همچنان از برگزیت حمایت می كنند و معتقدند كه در مجموع فواید اقتصادی آن به نفع شان خواهد بود.
این البته چیزی نیست كه جوان ها با آن موافق باشند. این نظرسنجی نشان می دهد که 61 درصد افراد زیر 25 سال اینطور فكر می كنند كه چشم انداز بلند مدت اقتصادی انگلیس خارج از اتحادیه اروپا بدتر خواهد بود؛ در مقایسه در میان افراد بالای 65سال تنها 25 درصد این گونه فكر می كنند.
در همه پرسی خروج از اتحادیه اروپا، انگلیسی های جوان به صورتی چشمگیر به ماندن در اتحادیه رأی دادند. براساس نظرسنجی سی ان ان، 64 درصد افراد زیر 25 سال و 52 درصد افراد 25 تا 34 سال در همه پرسی ژوئن به ماندن در اتحادیه رأی داده اند.
در میان افراد زیر 25 سال تنها 19 درصد به رفتن از اتحادیه اروپا رأی داده اند. این نظرسنجی همچنین مشخص كرده است كه اگر یك فرصت دیگر برای همه پرسی داده شود، تنها 16 درصد از افراد به رفتن رأی خواهند داد.