حمید کارگر، سرپرست مرکز ملی فرش ایران درخصوص سیاستهای مرکز ملی فرش برای توسعه و ارتقای جایگاه فرش ایرانی، گفت: مرکز ملی فرش ایران بهعنوان متولی صنعت فرش در کشور در ابعاد گوناگون فرهنگی و هنری، تولیدی و تجاری، پشتیبان صادرات و واردات، سیاستگذار و بسترساز بهبود و توسعه این صنعت است.
او در گفتوگو با ایلنا افزود: به همین دلیل این مرکز در سه معاونت تخصصی هم مسائل پژوهشی و آموزشی فرش دستباف را دنبال میکند و هم مسائل مرتبط با بازاریابی و رونق بخشیدن به بازار و صادرات، در کنار اینها حمایت از تولیدکنندگان، تسهیل در تامین مواد اولیه، بالا بردن کیفیت ساماندهی تشکلها، حمایت از قالیبافان، ارائه تسهیلات و مجموعه فعالیتهایی که ذیل حمایت از تولید هر کدام از این شاخههای اشاره شده، تعریف میشود.
حمید کارگر اظهار داشت: مهمترین بحثی که این صنعت دنبال میکند، شناساندن فرش دستباف، برشمردن این هنر- صنعت و پشتیبانی و کمک رساندن به فعالان این حوزه از طراح و نقاش و رنگرز تا فروشنده و صادرکننده است.وی درخصوص نحوه حمایتهای مرکز ملی فرش از فعالان این حوزه، گفت: مرکز ملی فرش بهطور جدی حمایت از تولیدکنندگان را دنبال میکند، نوعی از این حمایتها مانند برقراری و اجرایی شدن بیمه فعالان این عرصه است. در سال 90 بیش از 480 هزار نفر قالیباف از خدمات بیمه تامین اجتماعی بهرهمند شدند. اخیرا به علت اینکه بودجه این خدمات بهصورت سالانه در مجلس تصویب میشود، دچار چالش به علت کمبود اعتبار لازم برای پوشش بیمهای قالیبافان شدهایم.
وی در ادامه افزود: نوع دوم حمایتهای ما از صنعت فرش ایران، بالا بردن منزلت اجتماعی قالیبافان و تعریف شدن آنها بهعنوان هنرمند در سطح جامعه است، این برنامهها با انواع فعالیتهای فرهنگی و هنری در جشنوارهها انجام گرفته است و شاهد تسهیل اقدامات صادرکنندگان با ابزارهای متفاوت مانند اعزام و پذیرش هیاتهای تجاری، برگزاری نمایشگاههای تخصصی کشور، انجام تبلیغات با ابزارهای مختلف و اتفاقات از این دست هستیم.