فوربس برای بیست و نهمین سال متوالی اقدام به معرفی ثروتمندترین افراد جهان کرده که در این میان، نامه تعداد قابل توجهی از افراد فعال در صنعت تکنولوژی هم به چشم میخورد.
فوربس در تهیه این فهرست آمارهای ۱۸۲۶ میلیاردر جهان را مورد بررسی قرار داده که ارزش داراییهای آنان به ۷ تریلیون دلار بالغ میشود. سال گذشته سرمایه ثروتمندترین افراد جهان به ۶. ۴ تریلیون دلار رسیده بود.
بیل گیتس، مایکروسافت
لری الیسون، اوراکل
جف بزوس، آمازون
***
سودوکو
هر 10 هزار دلار کالای قاچاق که به کشور وارد میشود، یک فرصت شغلی را از بین میبرد، واردات قاچاق به کشور سالانه بیش از 17.5 میلیارد دلار برآورد میشود؛ به این ترتیب قاچاق کالای مصرفی به داخل کشور، یک میلیون و 750 هزار فرصت شغلی را در سال از بین میبرد. امروزه مصرف کالاهای خارجی و قاچاق، بحرانی است که پیامدهای منفی آن بر جنبههای مختلف زندگی سایه افکنده است.
هر چند پدیده قاچاق، یک امر مادی است اما هر پدیده مادی، پیامدهای اجتماعی نیز به همراه خود دارد که در اکثر کشورهای توسعه نیافته بهصورت بحران اجتماعی و فرهنگی در میآید. زمانی که کالاهای تولید شده یک کشور از هر طریق، از جمله قاچاق به جامعه دیگر وارد شود چون با نیازها و ساختارهای جامعه میزبان همخوانی ندارد، موجب بیهویتی در آن جامعه میشود که از آن بهعنوان تهاجم فرهنگی یاد میشود. این واقعیت، پیامدهای پنهان و منفی فرهنگی از جمله مصرفگرایی، تجملگرایی، بیبند و باری، اسراف و تضعیف اخلاقیات را به همراه دارد.
به همین دلیل است که مقام معظم رهبری از تهاجم فرهنگی بهعنوان یک خودکار فرهنگی یاد میکنند و میگویند یک کار آرام و بیسروصدایی است که توسعه فرهنگی را دچار اختلال میکند. قاچاق بهعنوان مقولهای که در حال حاضر کشورمان با آن دست و پنجه نرم میکند، احساس امنیت و آرامش را که شرط لازم برای تقویت انگیزههای سرمایهگذاری و سازندگی است، تضعیف میکند. از سوی دیگر کاهش سرمایهگذاری در فعالیتهای اقتصادی و تولیدی سبب کاهش درآمد ملی، درآمد سرانه و افزایش فقر و تشدید بیکاری میشود در حالیکه سود حاصل از قاچاق به جیب عدهای خاص سرازیر میشود.