شانزدهمین نمایشگاه صنایع مخابرات و اطلاعرسانی (تلکام 2015) دیروز بعد از چهار روز به کار خود پایان داد. تلکام امسال در حالی به روز آخر خود رسیدکه بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه ارتباطات برگزاری چنین نمایشگاهی را چندان مؤثر بر توسعه این حوزه نمیدانند و معتقدند شرکتهای فعال مخابراتی حرف چندانی برای گفتن ندارند.
شایان ریاضی یکی از غرفه داران نمایشگاه تلکام به «فرصت امروز» گفت: ما متأسفانه در بحث تولید تجهیزات مخابراتی فعالیت چندانی در کشور نداریم و بیشتر این تجهیزات وارداتی هستند. وی افزود: در نمایشگاه امسال هم مانند سالهای گذشته تنها چند غرفه اپراتورها و شرکتهای اینترنتی و مخابراتی بازدیدکننده داشتند و سایر غرفهها مخاطب چندانی نداشتند. ریاضی اظهار کرد: در نمایشگاه امسال اپراتورهای تلفن همراه با دعوت کردن از بازیگران و ورزشکاران و حتی توزیع سیمکارت رایگان مخاطبان زیادی را جذب غرفههای خود کردند و این یکی از دلایل کمبود بازدیدکننده از سایر غرفههاست.
این فعال مخابراتی درباره نتیجهای که برگزاری چنین نمایشگاهی برای شرکتهای خصوصی خواهد داشت گفت: شرکتهای مخابراتی خصوصی کمی وجود دارند که از این نمایشگاه برای معرفی تجهیزات خود به بهترین شکل استفاده کردهاند چون به دلیل مشکل در بخش تولید و واردات تجهیزات مخابراتی، تولید چندانی در این بخش نداریم. وی گفت: این نمایشگاه با نمایشگاه الکامپ هیچ تفاوتی ندارد و به راحتی میتوان این دو نمایشگاه را با هم تلفیق کرد تا هزینه کمتری را متحمل شویم.
این غرفهدار تلکام شانزدهم، در حالی انتقادات خود را بیان کرد که پیش از این و حین برگزاری این نمایشگاه مهدی اخوان، عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی نیز اظهار کرده بود: «با توجه به اینکه نمایشگاه تلکام و الکامپ در فاصله زمانی کمی از یکدیگر برگزار میشوند و موضوعات مرتبطی با هم دارند روی تعداد بازدیدکنندگان تأثیر میگذارد و به همین دلیل اگر میشد نوعی همگرایی بین این دو نمایشگاه ایجاد شود به نفع کشور بود.»
حسین کریمزاده، یکی دیگر از غرفهداران به «فرصتامروز» گفت: یکی دو سالی میشود که موضوع ادغام دو نمایشگاه الکامپ و تلکام مطرح میشود اما بررسی و تصمیمی در این حوزه اتخاذ نمیشود. وی با استقبال از ادغام این دو نمایشگاه اظهار کرد: تا سالهای گذشته اکثر شرکتهای به ویژه اپراتورها، در هر دو نمایشگاه حضور داشتند و این نشاندهنده یکی بودن موضوع تلکام و الکامپ است. کریمزاده افزود: سرانجام این دونمایشگاه باید باهم تلفیق شوند و اینکه این کار طی این سالها رخ نداده است جای تعجب دارد.
این غرفهدار در باره نحوه برگزاری نمایشگاه امسال گفت: هرچه از برگزاری نمایشگاه تلکام و الکامپ میگذرد نحوه برگزاری بهتر و مشکلات قبلی برطرف میشود و امیدواریم هرچه زودتر مشکلات دیگری هم که وجود دارد برای غرفهداران و بازدیدکنندگان برطرف شود. وی درباره نحوه ثبت نام و دریافت غرفهها نیز گفت: مشکلی دراین مورد وجود نداشت و فکر میکنم اکثر غرفه داران نیز بدون مشکل در نمایشگاه حضور یافتهاند.
کریمزاده در پاسخ به این سوال که آیا زمینه رقابت بین شرکتهای خصوصی در این نمایشگاه مهیا شده است یا خیر؟ گفت: واقعیت این است که شرکتهای کاملاً خصوصی فعالیت چندانی در حوزه ICT ندارند که بخواهند با یکدیگر رقابت کنند و این نمایشگاه بیشتر مجالی شده برای رقابت سه اپراتور تلفن همراه کشور و تبلیغاتی که آنها در سراسر نمایشگاه انجام دادهاند.
سعید روحبخش، یکی از بازدیدکنندگان تلکام 2015 درباره فضای نمایشگاه به «فرصت امروز» گفت: برگزاری نمایشگاه مشکل چندانی نداشته و من توانستهام به راحتی غرفههایی را که مدنظرم بود از روی نقشه پیدا کنم و از آن بازدید کنم. وی افزود: به نظر میرسد بازدیدکنندگان زیادی از نمایشگاه دیدن کردهاند که با توجه به این نکته در مسیر دسترسی به نمایشگاه مشکلی نبوده و نهادها توانستهاند از این حجم بازدیدکننده بهخوبی استقبال کنند.
این بازدیدکننده درباره ادغام دو نمایشگاه تلکام و الکامپ نیز گفت: سال گذشته خبرهایی از ادغام این دو نمایشگاه بود و من تا چند روز پیش فکر میکردم که امسال این اتفاق افتاده که با حضور در نمایشگاه متوجه شدم کماکان تلکام به صورت مجزا برگزار شده است. وی افزود: به نظر من این دو نمایشگاه باید با یکدیگر ادغام شوند چون تفاوت چندانی باهم ندارند.
گفته میشود نمایشگاه بینالمللی آب و صنعت آب و فاضلاب هم که همزمان و در یک مکان با تلکام شانزدهم برگزار شده نیز از تبلیغات مخابراتی در امان نبوده و یکی از اپراتورهای تلفن همراه نیز در نمایشگاه آب، سیمکارتهای رایگان خود را به مردم عرضه کرده است.