سرانجام پس از نارضایتی و اعتراضات فعالان صنعت نساجی نسبت به تعرفه ترجیحی با ترکیه در زمینه پوشاک، این تعرفه پس از بازنگری، در کتاب مقررات صادرات و واردات سال 95 حذف شده است.
به گزارش ایسنا، بعد از برقراری تجارت ترجیحی بین ایران و ترکیه و کاهش تعرفهها در چند دسته کالا بین دو کشور در حدود یک سال گذشته، صنایع نساجی و پوشاک داخلی نسبت به این اقدام اعتراض داشتند و معتقد بودند که برقراری تجارت ترجیحی با ترکیه در زمینه پوشاک، تولید داخل را در بخش صنایع نساجی با مشکلات بیشتری مواجه خواهد کرد و باعث میشود تقاضا در بازار داخل کمتر از گذشته شود و به طور کلی واردات بازار ایران در اختیار پوشاک ترک قرار گیرد.
به گفته احمد کیمیایی اسدی، نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسبوکار اتاق بازرگانی، ترکیه بیشترین قاچاق صنایع نساجی را به ایران دارد و بعد از برقراری تجارت ترجیحی با این کشور روند قاچاق پوشاک ترک با سهولت بیشتر و در سطح وسیعتری انجام میشود. به گفته این فعال صنعت نساجی، آمارها نشان میدهد که هزاران برابر بین آنچه ترکیه از صادرات پوشاک خود به ایران میگوید با آنچه در بازار ما از واردات پوشاک ترکیه وجود دارد، اختلاف است.
اما مهدی رییسزاده، دبیرکل انجمن نساجی خبر حذف تعرفه ترجیحی پوشاک با ترکیه را تایید کرده و معتقد است که حذف تعرفه پوشاک با ترکیه میتواند آثار خوبی برای صنایع نساجی در داخل به همراه داشته باشد و شرایط بهتری را برای بازار داخل نسبت به گذشته رقم خواهد زد.
او با اشاره به آسیبهایی که صنعت نساجی کشور از وجود تعرفه ترجیحی با ترکیه خورد و مذاکراتی که با وزارت صنعت، معدن و تجارت برای بازنگری در قرارداد صورت گرفته بود، میگوید: باتوجه به رکود و قاچاق، انعقاد قرارداد ترجیحی کار را برای فعالان صنعت نساجی سختتر کرد و شرایط برای نساجی بدتر شده بود بهگونهای که بهعنوان نمونه واردات نخ با تعرفه پایین منجر به این شد که قیمت نخ وارداتی پایینتر از تولیدات داخلی باشد و تقاضا برای استفاده از آن افزایش یابد و شاهد این موضوع در موارد دیگر از جمله مواد اولیه صنعت نساجی هم بودیم.