مقامات مالی دنیا روز شنبه متعهد شدند تا اقدامات جدیتر و بیشتری برای تحریک و تقویت اقتصاد جهانی انجام دهند. آنها امیدوارند که رشد بیشتر و قویتر اقتصاد سبب تقویت و افزایش دستمزد و مقابله با واکنشهای شدید در برابر روند جهانی شدن شود. این مقامات در جلسه پایان فصل صندوق بینالمللی پول که در واشنگتن برگزار شد، متعهد شدهاند تا از تمامی ابزار سیاستی موجود جهت ایجاد وترویج «اقتصادی قوی، پایدار و جامع» استفاده کنند.
با آنکه در اوایل سال جدید میلادی اقتصاد جهانی با هرج و مرج و بینظمی روبهرو و دنیا نگران بروز دوباره بحران اقتصادی بود، اما حالا اقتصاد جهانی شرایط بهتری داشته و ثبات پیدا کرده است. با این حال در اطلاعیه منتشر شده صندوق بینالمللی پول، به لیستی از تهدیدها اشاره شده است که از حملات تروریستی تا بحران پناهجویان سوری تا شوک احتمالی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا را در بر میگیرد. صندوق بینالمللی پول میگوید: «در شرایط کنونی مواجهه با این تهدیدها، مهم است که سیاستهای اعمالی خود را تقویت کنیم.»
در جلسه دو روزه صندوق بینالمللی پول مقامات مالی 20 اقتصاد بزرگ دنیا حضور داشتند. جیکوب لیو، وزیر خزانهداری آمریکا و ژانت یلن، عضوهیاتمدیره خزانهداری فدرال نمایندگان آمریکا در این جلسه بودند. هرج و مرج و هیاهو در بازارهای مالی دلیل اصلی نگرانیها در مورد شرایط اقتصاد جهانی در ابتدای سال جاری بود. سرمایهگذاران نگران آن بودند که اقتصاد چین بهعنوان دومین اقتصاد بزرگ دنیا، بیش از حد انتظار با کاهش سرعت رشد روبهرو شده بود و این موضوع از دید آنها میتوانست به بحران جهانی بینجامد.
آگوستین کارستنز، رییس کمیته رهبری صندوق بینالمللی پول و وزیر دارایی مکزیک در حاشیه این نشست دو روزه گفته است با وجود ثبات پیدا کردن بازار، رهبران مالی دریافتهاند که «جایی برای خشنودی از شرایط اقتصادی وجود ندارد.»
تهدیدهای جدید ممکن است به تلاشها برای ترویج تجارت بیشتر و جریان سرمایه بین کشورها آسیب برساند. رهبران مالی در این نشست اعلام کردند که اقدامات جدی از سوی آنها میتواند سبب افزایش رشد، ایجاد شغل و بالارفتن درآمد شود، همچنین تاکید کردند که زمانی برای هدر دادن وجود ندارد و این اقدامات باید در زمانی کوتاه به نتیجه برسد.
صندوق بینالمللی پول و رهبران گروه 20 در این نشست در مورد فرار مالیاتی نیز مذاکره کرده و اعلام کردند که اقدامات جدیتری در مورد جریمه کردن کشورهایی که اطلاعات مالیاتی خود را به اشتراک نمیگذارند، انجام خواهند داد. افشای 11.5میلیون سند از شرکت حقوقی پانامایی در ماه گذشته سبب شد تا این مقامات بیشتر روی موضوع فرار مالیاتی تمرکز کنند. اسناد فاش شده از شرکت موساک فونسکا نشان داد که چگونه ثروتمندترین افراد دنیا داراییهای خود را پنهان کرده و از پرداخت مالیات طفره رفتهاند.
با آنکه اعضای گروه 20 در این نشست متعهد به همکاری بیشتر شدند، اما اختلاف بین کشورها همچنان به قوت خود باقی است. لیو از کشورها خواست تا از دستکاری در ارز رایج خود برای انجام تجارت بیشتر خودداری کنند. وی تصریح کرد: در شرایطی که رشد اقتصادی با کاهش روبهرو است، توسل کشورها به سیاستهایی که ممکن است کشورهای دیگر را با مشکلات اقتصادی روبهرو کند، درست نیست و کشورها باید از سیاستهای مالی اینچنینی بپرهیزند.
چین و ژاپن از جمله کشورهایی هستند که سیاستهای مالی آنها برای توسعه صادرات سبب نگرانی کشورهای دیگر از جمله آمریکا شده بود. تارو آسو، وزیر دارایی ژاپن به خبرنگاران حاضر در نشست گفته بود که بازارهای جهانی در حال به دست آوردن دوباره «خونسردی» و اعتماد به نفس خود هستند، اما در عین حال در مورد خطر بیثباتی در جریان سرمایه بین کشورها و ارزش ارزهای خارجی هشدار داده بود.
منبع: Yahoo