رئیس اتاق ایران روز گذشته پیش از آنکه همایش ایران و هند را کلید بزند، جلسهای با کارشناسان بانک جهانی داشت و با دست پر به همایش آمد. محسن جلالپور در حاشیه همایش به خبرنگاران گفت: در این جلسه گزارشی از وضعیت بنگاهای کوچک و متوسط ارائه کردیم و این احتمال وجود دارد که بانک جهانی تا سقف 2میلیارد دلار تسهیلات پرداخت کند.
جلالپور در همایش ایران و هند در معرفی زمینههای مناسب در روابط دو کشور با اشاره به رشد اقتصادی قابل توجه در هند این مسئله را مانعی برای توسعه و گسترش مبادلات میان دو کشور ندانست و گفت: با این شرایط هند باید ثبات و امنیت انرژی در کشورش را جدی بگیرد. هند برای رشد و توسعه پیشبینی شده خود نیاز به انرژی دارد و در تامین انرژی چارهای ندارد جز اینکه ایران را منبع انرژی خود بداند. جلالپور ایران را تامینکننده امنیت و ثبات انرژی در کشورهای منطقه خواند و در توضیح دیگر زمینههای مناسب برای فعالیت مشترک بین دو کشور گفت: ترانزیت برای ما از مهمترین حوزهها برای کار مشترک با هند است.
این کشور هماکنون با کشورهای CIS ،13میلیارد دلار مناسبات مالی و همچنین روابط گستردهای با اروپا دارد و چابهار میتواند نقطه استراتژیکی برای هند جهت گسترش و توسعه این روابط و دسترسی ارزانتر به این بازارها باشد.
رئیس اتاق ایران وضعیت مبادلات تجاری میان دو کشور را قابل تامل دانست و گفت: مبادلات تجاری هماکنون به رقمی معادل 8 میلیارد دلار و بیشتر در حوزه نفت است، در حالی که زمانی 16 میلیارد دلار بود. رئیس اتاق ایران توانایی دو کشور را برای ایجاد برندها و تولیدات مشترک قابل توجه دانست و به فعالان اقتصادی توصیه کرد بازارهای یکدیگر را جدیتر شناسایی کنند.
جلالپور سفر نخستوزیر هند را به ایران از مهمترین اتفاقها در روزهای اخیر عنوان کرد و گفت: ما فقط به واردات فکر نمیکنیم و ایجاد سرمایهگذاریها و بازارهای مشترک هدف ماست. خالید خان، رئیس کنفدراسیون صادرکنندگان هند که فعالان اقتصادی و تجار کشورش را در این نشست همراهی میکرد.
ایران را از مهمترین اقتصادهای منطقه دانست و گفت: کشور ما در سال گذشته رشد 8/3 درصدی داشته و براساس گزارشهای بانک جهانی این رشد در سال 2016 و 2017 ادامه خواهد داشت و ما میخواهیم در این مدت روابط اقتصادی و تجاریمان را افزایش دهیم. خالیدخان، گسترش نشستها و مذاکرات میان فعالان اقتصادی دو کشور، استفاده از پروژههای سودمند برای دو طرف، توسعه بندرچابهــار و کریدورهـای سه جانبه میان هند، ایران و افغانستان را از مهمترین عوامل در توسعه روابط و گسترش آن دانست.
ابراهیم جمیلی رئیس شورای مشترک ایران و هند دیگر سخنران این همایش به فعالان اقتصادی دو کشور گفت: بیش از 100 سرمایهگذار ایرانی آماده ایجاد شهرک مشترک صنعتی با هندیها هستند. جمیلی به شرکتهای ایرانی و هندی توصیه کرد که درگفتوگوهای پیش رو در اینباره مذاکره کنند. رئیس شورای مشترک ایران و هند گفت: بازرگانان و تجار ایران و هند میتوانند با ایجاد شبکهای فعالیتشان را بیشتر کنند.
وی گفت: هند برای توسعه نیاز به شرکتهای خدمات فنی و مهندسی دارد که کشور ما در این زمینه پیشرفتهای زیادی دارد و میتوانیم به شما کمک کنیم. او به فعالان اقتصادی هند توصیه کرد شرکتهای خوشنام کشورشان را معرفی کنند و ایران هم برای فعالیت مشترک شرکتهای خوشنام را معرفی خواهد کرد.
به گزارش «فرصت امروز» همایش تجاری ایران و هند همزمان با سفر نخستوزیر هند به تهران، روز گذشته با حضور فعالان اقتصادی ایران و 40 بازرگان و فعالان اقتصادی در اتاق ایران برگزار شد. این فعالان کشور هند در حوزههای خودرو، کشاورزی و موادغذایی، آیتی، مهندسی، پلاستیک، مواد شیمیایی، داروسازی و کالاهای خدمات دریایی فعالیت دارند. ایران از واردات 450 میلیاردی هند سهم اندک 2/5 میلیارد دلاری دارد. رئیسجمهوری ایران و نخستوزیر هند در این سفر 12سند تفاهمنامه و همکاری امضا کردند. امضای تفاهمنامه سه جانبه بین ایران، افغانستان و هند مهمترین سند در سفر مقامات دو کشور هند و افغانستان به ایران بود.