وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت با اصلاحیه قانون معادن که به دولت تحویل داده شد، محدودیت سرمایه گذاران برای حضور در بازار معدن ایران برداشته شد.
به گزارش «فرصت امروز»، محمدرضا نعمت زاده در اجلاس بین المللی معدن و صنایع معدنی در این باره افزود: ما از سرمایه گذاران دعوت می کنیم با بهبود شرایط بین المللی که در حوزه اکتشاف، مهندسی و بهره برداری معدن ایجاد شده، فعالیت خود را در ایران آغاز کنند. خوشبختانه ایران در زمینه معدن و صنایع معدنی ظرفیت خوبی دارد.
وی افزود: برهمین اساس واردات مقاطع فولادی متوقف شده و طی هشت ماهه گذشته صادرات فولاد ایران بیش از 6 میلیون تن فولاد بود که طبق برنامه ریزی های صورت گرفته باید به 9 میلیون تن افزایش یابد.
نعمت زاده با اشاره به اینکه صادرات سنگ آهن طی 10 سال گذشته 5 میلیون تن بوده است، گفت: اما متاسفانه در همین مدت 30 میلیون دلار برای واردات فولاد هزینه شده است که این نشان دهنده این است که باید به صورت جدی به دنبال تکمیل زنجیره تولید باشیم. زنجیره بخش معدن و صنعت تکمیل نیست که دلیل آن خام فروشی در سال های گذشته بوده اما در برنامه ششم و سیاست های اقتصاد مقاومتی بر ایجاد ارزش افزوده تاکید شده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه با تکمیل زنجیره ارزش هم موانعی که بر سر خام فروشی وجود دارد، کمتر خواهد شد و هم واحدهای کنسانتره و گندله جدیدی ایجاد خواهد شد، گفت: طی چهار سال اخیر به ظرفیت 28 میلیون تنی کنسانتره سنگ آهن 16 میلیون تن اضافه شد. همچنین به ظرفیت گندله نیز طی همین مدت 8 میلیون تن افزوده شد.
نعمت زاده درباره اکتشاف در ایران توضیح داد: از 117 پهنه اکتشافی حدود 300کیلومتر آن آزاد شد که بخش عمده آن توسط ایمیدرو انجام گرفته است. همچنین با سازمان انرژی اتمی توافقی داشتیم تا مکان هایی را که به دلایلی برای فعالیت های اکتشافی متوقف بود، به صورت مشترک بین ایمیدرو و سازمان انرژی اتمی مورد اکتشاف قرار گیرد که حدود 100 هزار کیلومتر از آن مناطق دارای ذخایر امیدوار کننده است.
در ادامه این اجلاس اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ایران را کلکسیونی از معادن کشف شده در جهان دانست و دراین باره افزود: ما باید با جلوگیری از خام فروشی در زمینه فرآوری و بهره وری معدن در سطح گسترده ای فعالیت داشته باشیم و با توجه به اینکه هدف ما افزایش صادرات و اکتفا به تولید داخل است، باید به معادن و صنایع معدنی در کشور توجه ویژه ای داشته باشیم.
وی افــزود: وجــود ویژگی هایی از جمله امنیت، آب، برق، گاز و... در ایران از جمله مزیت های بخش معدن در کشور است که می تواند در گسترش همکاری های بین المللی تاثیر مثبتی داشته باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، امنیت بی نظیر ایران در منطقه، وجود آب، برق و گاز و گسترش بنادر فعال از شمال و جنوب کشور را برای توجه به معادن بسیار مهم خواند و گفت: یکی از برنامه های ما استفاده از موقعیت ویژه زمین شناسی ایران و گسترش همکاری های بین المللی در همه زمینه هاست.
به گفته رفسنجانی، عضویت ایران در مجامع بین المللی در بخش محیط زیست و توجه به موضوع حفظ محیط زیست از جمله مباحث مهم در بخش معدن است.
مهدی کرباسیان رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) در این اجلاس درباره آمار اکتشاف در ایران گفت: از پیش از انقلاب ایران تاکنون تنها 7درصد از کشور اکتشاف شده است که میزان قابل توجهی است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره طرح های فولادی استانی در کشور گفت: با وجود مشکلاتی که در روند تکمیل و افتتاح طرح های فولادی در کشور وجود داشت، خوشبختانه این طرح ها پیشرفت خوبی داشته و طی امسال نخستین کارخانه آهن اسفنجی از هفت طرح فولادی در استان چهار محال و بختیاری افتتاح شد و تا پایان سال هم سه طرح دیگر افتتاح خواهد شد.
وی درباره تاثیر تحریم ها بر این طرح ها گفت: تعدادی از این طرح های فولادی به دلیل وجود تحریم ها هیچ گونه پیشرفتی نداشته است.
کرباسیان درباره استقبال شرکت های خارجی در این طرح های جدید ایمیدرو گفت: خوشبختانه شرکت های خارجی از مناقصه هایی که برای اجرای طرح های جدید از جمله بندر منطقه ویژه پارسیان برگزار شده استقبال خوبی کرده اند.
به گفته وی، استقرار صنایع معدنی در سواحل جنوبی ایران در مناطق ویژه پارسیان، لامرد یا منطقه ویژه خلیج فارس در بندرعباس و منطقه آزاد چابهار جزو اولویت ها است چون مشکل آب، گاز و حمل و نقل را نداشته و به بازار جهانی مرتبط است.
به گزارش «فرصت امروز»، دومین اجلاس بین المللی معدن و صنایع معدنی به مدت دو روز از بیستم آذر ماه 95، با حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) و مدیران و کارشناسان این حوزه برگزار شد.
ارتباط با نویسنده: sanazkolahdooz@yahoo.com