دوشنبه, ۵ آذر(۹) ۱۴۰۳ / Mon, 25 Nov(11) 2024 /
           
فرصت امروز

حجم گاز استخراج شده از میدان گازی شاه دنیز از زمان افتتاح و آغاز بهره‌برداری از آن توسط خوشبخت یوسف‌زاده، معاون اول مدیرعامل شرکت ملی نفت جمهوری آذربایجان در حوزه ژئوفیزیک و توسعه میادین در یک سپتامبر سال 2015 میلادی تاکنون به 66 میلیارد مترمکعب افزایش یافته است. یوسف‌زاده در مقاله‌ای در روزنامه آذربایجان دیلی گفته است که در دوران مسئولیت وی 3/16 میلیون تُن میعانات گازی از میادین گازی واقع در دریا تولید شده است.

جمهوری آذربایجان بهره‌برداری از میدان گازی شاه دنیز 1 را در جولای سال 2007 میلادی آغاز کرده است. از آن زمان تاکنون آذربایجان 7/4 میلیارد مترمکعب از گاز تولید شده در شاه دنیز به گرجستان، 4/35میلیارد مترمکعب به ترکیه و 24میلیارد مترمکعب نیز در داخل این کشور مصرف شده است. سال گذشته جمهوری آذربایجان 9/9میلیارد مترمکعب گاز و 3/2 میلیون تُن میعانات گازی در میدان گازی شاه دنیز 1 تولید کرده است. در نیمه نخست سال 2015 حجم گاز طبیعی تولید شده در این میدان گازی 2/5 میلیارد مترمکعب و میزان میعانات گازی 2/1 میلیون تُن بوده است که این میزان نسبت به مدت مشابه در سال گذشته اندکی رشد نشان می‌دهد.

با این حال و به‌رغم این افزایش تولید، انتظار نمی‌رود که سطح تولید فعلی گاز و میعانات گازی در میدان شاه دنیز 1 با حجم گاز و میعانات تولید شده در سال گذشته برابری کند. در همین راستا شعبه آذربایجان شرکت BP اعلام کرده است که حجم گاز و میعانات تولید شده در میدان شاه دنیز 1 بدون تغییر خواهد بود، چرا که به دلیل تعمیر و نوسازی تجهیزات و پاره‌ای دلایل دیگر تولید گاز و میعانات در ماه آگوست به مدت سه هفته در این میدان گازی متوقف شده بود. در طول تابستان، جمهوری آذربایجان روزانه 5/18 میلیون مترمکعب گاز تولید کرده است که مجموعا 27 میلیون مترمکعب گاز این میدان گازی به بازار ترکیه صادر شده است. این در حالی است که حجم گاز صادراتی به گرجستان 2/2 میلیون مترمکعب بوده است.

گفتنی است قرارداد توسعه میدان گازی شاه دنیز در 4 ژوئن سال 1996 میلادی به امضا رسیده و حجم گاز موجود در این میدان 2/1 تریلیون مترمکعب تخمین زده می‌شود. شرکت‌های BP، operator، AzSD و Petronas از جمله سهامداران این میدان گازی هستند. لازم به ذکر است که همزمان با مرحله دوم توسعه میدان شاه دنیز سالانه 16 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به ترکیه و بازارهای اروپایی از طریق گسترش خط لوله قفقاز جنوبی و خط لوله‌های TANAP و TAP صادر خواهد شد.

منبع: مجله گازی اروپا

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/zC9dV6rU
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
خرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانکمک به خیریهسریال ازازیللوازم یدکی تویوتاریفرال مارکتینگ چیست؟محاسبه قیمت طلاماشین ظرفشویی بوشآژانس تبلیغاتیتعمیرگاه فیکس تکنیکتور سنگاپورتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکستالار ختمبهترین آزمون ساز آنلایننرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیقرص لاغری پلاتینirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگرامگیفت کارت استیم اوکراینمحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطی
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه