شرکت زامیاد از آن دسته شرکتهایی بود که موفق شد افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی داراییها را قبل از پایان سال 94 انجام دهد و به ثبت برساند.
سهم در تاریخ 19 اسفندماه در حالی به مجمع افزایش سرمایه 130.41درصدی رفت که با قیمت پایانی 2251 ریالی با صف فروش در قیمت 230تومانی به کار خود پایان داد. براساس تعهدی که شرکت در قبال ثبت این افزایش سرمایه در ثبت شرکتها، به سهامداران خود داده بود، خیلی زود در تاریخ 26 اسفندماه این افزایش سرمایه ثبت شد.
شاید کسانی که روز آخر سهمشان در صف فروش فروخته نشد بعد از بازگشایی بسیار خوشحال شدند. چون درحالیکه قرار بود قیمت تئوریک سهم، زیر 100تومان بازگشایی شود قیمت سهم در 1764 ریال با بیش از 80درصد افزایش، به صف خرید هم رسید. خوش اقبالترین افراد کسانی بودند که سهم خود را در آن روزها فروختند.
براساس یک قاعده تکنیکال، گپهای قیمتی تمایل به پر شدن دارند، بنابراین در یک فرآیند فرسایشی قیمت سهم از آن روزها به محدوده 100تومانی بازگشت. سهم در این فرآیند بیش از 40درصد کاهش قیمت را تجربه کرد.
نکته جالبی که در این افزایش سرمایه وجود داشت، ثبت افزایش سرمایه در تاریخ 26 اسفندماه بود. لیکن این افزایش سرمایه در تاریخ 11 فروردین ماه سال جدید در پرتفوی سهامداران حقوقی این شرکت قرارگرفت و بدتر از آن برای سهامداران حقیقی در تاریخ 20 اردیبهشتماه یعنی زمانیکه اکثرا کاهش قیمتی و پرشدن گپ رخ داده بود، اتفاق افتاد. این اتفاق باعث شده بود تا برخی سهامداران حقوقی مانند بیمه ایران بتوانند ذخیره سود خوبی بکنند.
حال اگر این را به حساب یک شیطنت حساب شده نگذاریم، در حال حاضر برای سهامدارانی که در این افزایش سرمایه شرکت کردهاند و سهم قابل فروش خود را در روند قبلی نفروختهاند، هماکنون دیگر جذابیتی برای فروش نیست، زیرا در حال حاضر با داشتن سهم قبلی و سهم اضافه شده ناشی از افزایش سرمایه در قیمت فعلی با مقایسه با بهای تمام شده قبل از مجمع در سود آنچنانی نیستند. لذا فشار فروشی ناشی از آزاد شدن سهام افزایش سرمایه وجود ندارد.
از طرفی دیگر گپ قیمت پر شده است و ریسک آنچنانی نیز ندارد. همچنین حجم خوبی در روزهای قبل معامله شد و حجم معاملاتی بالای حجم میانگین 14 روزه رفته است. اندیکاتور دیتی اسیلاتور هم نشان از شروع یک روند صعودی میدهد.
ادامه در forsatnet.ir لذا به نظر میرسد خرید سهم با رعایت حد ضرر 100تومانی ریسک زیادی نداشته باشد. تنها نکتهای که ممکن است باعث اذیت رشد سهم شود، وضعیت تولید و فروش محصولات و در نتیجه امکان عدم تحقق سود 8 تومانی این سهم است. مطابق گزارشی که این شرکت روانه کدال کرد، در فروردین ماه 95 که تعداد 1402 عدد انواع وانت و مینیتراک تولید کرده است، تنها 252 دستگاه به فروش رسانده که این عدد کمتر از 18درصد کل تولید است.
لذا با توجه به نکته تاریک بنیادی فوق، در صورتیکه بر مبنای دلایل تکنیکال این نوشته قصد خرید خزامیا 110تومانی را دارید، حد ضرر 100تومانی برای این سهم را حتماً رعایت کنید.
کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه