پنجشنبه, ۲۷ دی(۱۰) ۱۴۰۳ / Thu, 16 Jan(1) 2025 /
           
فرصت امروز
50 تا 80 درصد بازار را قبضه کرده‌اند

تجارت طلا در دست قاچاقچیان صورت‌خاکستری

9 سال پیش ( 1394/3/5 )
پدیدآورنده : نسیم نجفی  

از میان کوه‌های منتهی به مرزهای ترکیه می‌گذرند یا از آب‌های نیلی دریا، با خودرو، قاطر یا لنج. . . کسی نمی‌داند قاچاقچیان چگونه این میزان طلای قاچاق را پشتیبانی لجستیکی می‌کنند. برخی آمارها حکایت از آن دارد که تا 80 درصد طلای مصرفی در بازارهای ایران قاچاق هستند و برخی معتقدند که 50 تا 60 درصد. 80 درصد؟ آن هم بر پشت قاطر؟ طلا؟... چه تشکیلاتی باید داشته باشند این قاچاقچیان صورت‌خاکستری که نه نشانی از برخوردهای انتظامی و قضایی با آنهاست و نه پرونده‌ای در رسانه‌ای. حاشیه‌ای امن در بازار مصرفی بکر. تجارتی پرسود.

باز هم طرحی نیمه‌کاره

مبارزه با قاچاق طلا در ایران پروسه‌ای نیمه آغاز شده است. مسئولان ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز می‌گویند (یعنی در سال 92 می‌گفتند) قاچاق طلا دیگر انجام نمی‌شود اما چند ماه بعد فعالان بازار در رسانه‌ها دادشان به آسمان بلند شد از دست مزاحمان زرد‌روی خارجی!

طلاهای ترک، ایتالیایی و گاهی به گفته فروشنده‌ها، سوییسی... و مشتریانی که تشنه کالاهای خارجی هستند.

-آقا طلای خارجی داری؟

یعنی همان طلای قاچاق... و قاچاق پروری.

3534556887976

مبارزه با قاچاق طلا همواره در ایران از نیمه راه آغاز می‌شود، یعنی در بازار. مرزهای ترکیه و آبراهه‌ها زیر پای قاچاقچیان امن هستند اما این بازار است که دستگاه‌های نظارتی در آن به دنبال طلای قاچاق می‌گردند وطرح‌هایی برای رد‌گیری قاچاقچیان طلافروش‌نما که یکی پس از دیگری در بازار اجرا می‌شوند. تازه‌ترین آن طرحی است که رییس اتحادیه طلا و جواهر از آن خبر داده است که براساس آن برای طلا شناسنامه صادر می‌شود. به گفته وی، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طرح شناسنامه‌دار کردن مصنوعات طلا را به اتحادیه طلا و جواهر پیشنهاد داده است. محمد کشتی‌آرای در گفت‌وگو با ایرنا، افزود: در راستای این طرح در ماه‌های اخیر هماهنگی‌هایی با اتحادیه طلا وجواهر انجام شده است. این طرح در مرحله کار کارشناسی است. قرار است طرح شناسنامه‌دار کردن مصنوعات طلا ابتدا به‌صورت پایلوت در یکی از استان‌های کشور و در صورت موفقیت در سایر استان‌های کشور انجام شود. هنوز کار اجرایی برای این طرح انجام نشده است وقرار است شناسنامه‌دار کردن مصنوعات طلا از طریق فناوری‌های نوین و تکنولوژی خاص انجام شود.

فوت و فن‌هایی جالب از طلا

اگر فکر می‌کنید که قاچاقچیان همواره در کار واردات طلا هستند سخت در اشتباهید.محاسباتی در کار است که گاهی قاچاقچیان را وا‌می‌دارد راهی معکوس را در پیش گیرند و طلاهای قاچاق را از داخل جمع‌آوری کرده و به کشورهای دیگر قاچاق کنند.قاچاق در قاچاق یک مهندسی پیچیده برای سودسازی بیشتر. اما روش قاچاقچیان برای سودسازی چگونه است؟ برای درک منطق قاچاقچیان ابتدا باید نرخ طلای جهانی، نرخ طلای داخلی و نرخ ارز در بازارهای ایران را بدانید.در قدم بعدی باید قیمت طلای جهانی را براساس اونس در قیمت دلار بازار وطنی ضرب کنید و سپس تقسیم بر عدد 9.57 کنید. به این ترتیب شما قیمت طلای مظنه را به دست آورده‌اید. با تقسیم این قیمت بر عدد 4.3318 قیمت طلای 18عیار را به دست می‌آورید. باقی بازی قاچاق در دست قیمت دلار است. اگر کفه قیمت طلای محاسبه شده نسبت به قیمت ارز داخلی و قیمت اونس جهانی بالاتر باشد، طلا به داخل کشور قاچاق می‌شود و اگر کفه اونس و ارز داخلی سنگین‌تر باشد، طلا به خارج قاچاق می‌شود.

اما مراکزی که با طلا سروکار دارند چگونه طلای 18 عیار را از طلای 24 عیار قاچاق تشخیص می‌دهند. برای این کار ابتدا طلای 750‌صوت را همراه با همزن نقره آن در کوره قرار می‌دهند، با از بین رفتن ناخالصی‌ها، آن را نورد می‌کنند و با قرار دادن روی شعله اندکی اسیدنیتریک به آن اضافه می‌کنند.این ماده نقره را در خود حل می‌کند و فقط طلای آن باقی می‌ماند که میزان واقعی عیار طلا را نشان می‌دهد. به این ترتیب این مراکز متوجه می‌شوند که آیا طلای به دست آمده قاچاق است یا نیست؟

و در پایان...

طرح شناسنامه‌دار کردن طلاها هنوز در ابتدای راه است و راه درازی تا رسیدن به نتیجه آن مانده است. اما حتی با فرض موفقیت این طرح و اجرای آن در سراسر کشور، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با میل مصرف‌کنندگان به طلای خارجی و رفتارهای قاچاق‌پرور آنها چه می‌کند؟

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/pnhl2i5U
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
سفارش سئو سایتقیمت ورق گالوانیزهخرید از چینخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانلوازم یدکی تویوتاتولید کننده پالت پلاستیکیهارد باکسirspeedyیاراپلاس پلتفرم تبلیغات در تلگرام و اینستاگراممحصول ارگانیکبهترین وکیل شیرازخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلقیمت ملک در قبرس شمالیچوب پلاستضد یخ پارس سهندخرید آیفون 15 پرو مکسمشاور مالیاتیقیمت تترمشاوره منابع انسانیخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختاکستریم VXدانلود آهنگ جدیدلمبهخرید جم فری فایرتخت خواب دو نفرهکابینت و کمد دیواری اقساطیکفپوش پی وی سیتماشای سریال زخم کاری 4تخت خوابقیمت کمد دیواریکاشت ابرو طبیعیتاسیس کلینیک زیباییریفرال مارکتینگ چیست؟ماشین ظرفشویی بوشکوچینگ چیستتور سنگاپورخرید PS5مبلمان اداریقیمت طلای آبشدهنرم افزار ارسال صورتحساب الکترونیکیکوچینگ فراکوچتعمیر اینورترکناف سقف کناف سقف کاذب
تبلیغات
  • تبلیغات بنری : 09031706847 (واتس آپ)
  • رپرتاژ و بک لینک: 09945612833

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه