این واژهها را بهخاطر تو/ مثل چوبها کنار هم میچینم/ و با طنابی به هم میبندم/ تا برآن سوار شویم/ از رود به دریا/ از دریا به اقیانوس/ تا میان برهوتِ آب و آسمان منتظر بمانیم/ که از دل آب جزیرهای بیرون بزند/ و بر آن جزیره آنقدر بمانیم/ تا علف زیر پایمان سبز شود*
1- خبرگزاری فارس در خبری اختصاصی از پناهندگی ملیپوش قایقرانی ایران به پرتغال خبر داد: «یکی از ملیپوشان 17ساله تیم ملی ایران که برای حضور در رقابتهای قهرمانی جوانان و زیر 23 سال جهان راهی پرتغال شده بود به محض ورود به فرودگاه لیسبون و به بهانه انجام امور فرودگاهی گذرنامه خود را از مسئولان تیم ملی تحویل گرفته و فرودگاه را ترک کرد». فارس با اشاره به این مهم که «تا این لحظه خبری از وی نیست» به سراغ غلامرضا امینی، رییس فدراسیون قایقرانی میرود: «بنده این خبر را بهصورت کامل تایید نمیکنم». در روزهای بعد مسئولان فدراسیون با اشاره به این موضوع که خانواده مادری این ورزشکار قصد نگاه داشتن او را دارند، ابعاد تازهای از این موضوع را روشن کردند.
2- در شهریورماه 1388 «مینا علیزاده» عضو تیم ملی قایقرانی ایران که برای شرکت در ششمین دوره مسابقات قهرمانی جهان در رشته دراگونبوت (قایق اژدها) به جمهوری چک سفر کرده بود پس از خاتمه رقابتها به آلمان پناهنده شد. براساس گزارشها سایر اعضای تیم ملی در بازگشت به تهران با اعتراض همسر این ورزشکار روبهرو شدند. سرمربی وقت تیم ملی در آن زمان گفته بود: «برادر علیزاده مقیم آلمان است و فرار این ورزشکار با هماهنگی قبلی صورت گرفته است. سندی که این بازیکن برای خروج از کشور گرو گذاشته توقیف و مصادره خواهد شد و وی برای همیشه از عضویت در تیم ملی محروم میشود.» غلامرضا امینی، نایبرییس وقت و ریاست فعلی فدراسیون قایقرانی نیز در مصاحبه با ایرنا پناهندگی او را تایید کرد. «مینا علیزاده» که پیشتر دانشجوی تربیت بدنی دانشگاه اسلامشهر تهران، مربی بدنساز تیم فوتبال بانوان اسلامشهر در لیگ برتر و عضو تیم ملی قایقرانی ایران در مسابقات 2008 قهرمانی آسیا در مالزی بوده در حال حاضر به تیم ملی آلمان دعوت شده است.
3- دو سال پیش جامجم آنلاین در گزارشی از شرایط نابسامان تیم ملی در راه بازیهای آسیایی و دلایل اعتصاب ملیپوشان این رشته در آن بازه زمانی پردهبرداری کرد. ورزشکاران تیم ملی بهصراحت از غیرقابل تحمل شدن مشکلات صحبت کرده و با بیان اینکه آگاهانه تصمیم به اعتصاب گرفتهاند تاکید داشتند که شرایط به بدترین روزهای خود بازگشته است. در همان زمان «محسن میلاد»، رییس سابق کمیته آبهای آرام فدارسیون قایقرانی و مدیر تیمهای ملی به جامجم میگوید: «من با همه ملیپوشان در ارتباط هستم و آنها از شرایط خیلی گلهمند هستند. این واقعیتی است که وجود دارد و کسی نمیتواند آن را کتمان کند. آنها از بیتوجهیها خسته شدهاند و احساس میکنند بود و نبودشان فرقی نمیکند. من این موضوع را قبلا به وزارت ورزش هشدار داده بودم.» افشین فرزام، مربی تیم ملی قایقرانی نیز در پاسخ به همین سایت خبری با بیان این امر که ورزشکاران چهار ماه تمام در اردو بودند ولی هیچ دریافتی نداشتند اضافه میکند: «آنها تمام زندگی خود را در اردو گذاشتند ولی وقتی شرایط اینگونه باشد انگیزههایشان را از دست میدهند. وقتی در یک دوره تمرین شروع میشود هر چه جلوتر میرویم فشارها افزایش مییابد و در چنین مواردی بازیکنان نیاز به انگیزه دارند تا این فشارها را تحمل کرده و بهتر تمرین کنند. دغدغه ورزشکاران این است که هر چقدر هم تمرین کنند آخرش چه اتفاقی ممکن است رخ بدهد؟ هیچ اردوی برونمرزی برای تیم ملی وجود ندارد و در داخل هم که وضعیت اینگونه است، بنابراین ورزشکاران سرافکنده شدهاند.» ابراهیمی، سرپرست پیشین فدراسیون نیز اعتراف میکند: «یکسری مشکلات برای ورزشکاران وجود داشت که به خوابگاه آنها و تغذیه باز میگشت». آخر خط. در حال حاضر مینا علیزاده به تیم ملی آلمان دعوت شده است.
4- معصومه ابتکار، معاون حسن روحانی و رییس سازمان حفاظت محیطزیست ضمن حمایت از حضور بانوان در ورزشگاهها به روزنامه قانون میگوید: «فکر نمیکنم ورود به ورزشگاهها مطالبه اصلی بانوان ایرانی باشد. یکی از مطالبات اصلی خانمهای ایرانی این است که دختران همگام با پسران بتوانند از امکانات ورزشی مناسبی برخوردار باشند. دختران ایرانی به دلیل فقدان امکان ورزش و محرومیتهایی که در نقاط مختلف کشور دارند، از مشکلات اسکلتی رنج میبرند.»
*مودب میرعلایی