ریـیـس اداره تـرویـج جهاد کشاورزی مرند، در کارگاه آموزشی خاکورزی حفاظتی، اظهار کرد: آشنایی بیشتر کشاورزان به اهمیت خاکورزی حفاظتی و نقش آن در کشاورزی پایدار و تاثیر کاشت به موقع کشت پاییزه در افزایش عملکردها نقش بهسزایی دارد.
غلامرضا پورمند، گفت: در راستای دستیابی به اهداف توسعه پایدار کشاورزی، خاکورزی حفاظتی یک امر ضروری است.
مدیریت خشکسالی با خاک ورزی حفاظتی
در این نشست آموزشی، عادلی، کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان نیز با بیان مزایای کشت مکانیزه بر لزوم استفاده از خاکورزی حفاظتی به منظور مدیریت خشکسالی در راستای نگهداری آب در زمین و همچنین کاهش هزینههای تولید در کشاورزی و افزایش مواد آلی خاک تاکید کرد.
وی افزود: این نوع خاکورزی متشکل از مجموعه عملیاتی است که از کاهش تعداد عبور و مرور وسایل و ادوات کشاورزی در مزرعه تا پرورش محصول بدون خاکورزی اولیه و ثانویه را دربرمیگیرد. این کاهش عبور و مرور وسایل و ادوات کشاورزی در مزرعه، باعث حفظ بقایای گیاهی در خاک میشود.
وی تاکید کرد: این امر نیز به نوبه خود باعث کاهش استفاده از کودهای شیمیایی و کاهش میزان مصرف آب در تولید محصولات کشاورزی میشود.
دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی مستلزم ارائه الگوی کشت
راضی، یکی دیگر از کارشناسان اداره مکانیزاسیون سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی نیز گفت: دستیابی به توسعه پایدار کشاورزی مستلزم ارائه الگویی از کشاورزی است که از نظر محیطی غیرمخرب، از لحاظ تکنولوژیکی مناسب، از نظر اقتصادی کارآمد و از دیدگاه اجتماعی قابل پذیرش باشد.
گفتنی است، شرکتکنندگان در کارگاه آموزشی کشت پاییزه و خاکورزی حفاظتی، بهصورت میدانی با نحوه کار و تنظیم دستگاه کشت مستقیم دیم بهصورت عملی آشنا شدند.