بیل گیتس (Bill Gates) مدیرتجاری، مخترع، برنامهنویس، سرمایهگذار و نیکوکار آمریکایی است که در سال 1975 با پل آلن، مایکروسافت را راهاندازی کرد، شرکتی که یکی از بزرگترین سازندگان نرمافزار در جهان شد و بیلگیتس را به یکی از ثروتمندترین مردان جهان تبدیل کرد. بیلگیتس طی زمان حضورش در مایکروسافت، بهعنوان رئیس، مدیرعامل و مهندس نرمافزار فعالیت داشت و بزرگترین سهامدار شرکت تا مه سال 2014 بود. همچنین وی چندین کتاب نوشته و در نوشتن چندین کتاب نیز همکاری داشته است.
بیلگیتس علاقهاش به برنامهنویسی کامپیوتر را در سن 13 سالگی و در مدرسه لیکساید (Lakeside) نشان داد. او نخستین برنامه کامپیوتریاش را در همین مدرسه نوشت؛ برنامهای که به کاربران اجازه میداد بازیهای کامپیوتری انجام دهند. گیتس در سال 1973 و پس از فراغت از مدرسه، در آزمون تحصیلات آکادمیک شرکت کرد و موفق شد امتیاز 1590 را از 1600 به دست بیاورد. در دانشگاه هاروارد ثبتنام کرد، اما پس از مدت زمانی که شانس راهاندازی شرکت نرمافزارهای کامپیوتری را به دست آورده بود، تصمیم گرفت دانشگاه را ترک کند. پس از آن گیتس با آلن کارش را آغاز کرد و نخستین دفتر کارشان را راهاندازی کردند و در 26 نوامبر 1976، نام تجاری مایکروسافت ثبت شد و بیلگیتس هرگز برای تکمیل تحصیلاتش به هاروارد بازنگشت.
اجازه ندهید موفقیت منحرفتان کند
یکی از بزرگترین درسهایی که میتوانیم از بیل گیتس بیاموزیم، توانایی او در نگاه کردن به موفقیتهای گذشته است. بیلگیتس جمله مشهوری دارد: «موفقیت یک معلم تنفرانگیز است که افراد باهوش را اغوا میکند تا فکر کنند که نمیتوانند شکست بخورند.» فوقالعاده است که رویای موفقیت و همه چیزهایی را که در پی دارد، در ذهن بپرورانید، اما اگر اجازه دهید این رؤیا وارد ذهنتان شود و این فکر که تافته جدا بافته هستید در شما رسوخ کند، این چیزی نیست که موفقیت نامیده شود. در حالی که باید به موفقیتهایتان بیندیشید، لازم است مطمئن شوید همین موفقیت بر باورهایتان سایه نیفکند و شما را مغرور نکند. گیتس معتقد است که نباید به راه و روش اولیه موفقیتهایمان بیتوجه باشیم و تمام تمرکزمان باید روی این مسئله باشد که چرا این موفقیت میتواند آمادگیتان را برای چالشهای آینده از بین ببرد.
بلندپرواز باشید
افراد کمی هستند که بدانند ظهور موفق مایکروسافت از یک دروغ بیل گیتس شروع شد. در سال 1975، گیتس با شرکت کامپیوتری MITS تماس برقرار کرد و به آنها گفت که یک نرمافزار برای میکروکامپیوترهایشان ساخته است. MITS علاقهمند به دیدن این نرمافزار شد، گرچه گیتس و دوستش آلن هنوز آن را نساخته بودند. همین مسئله باعث شد که گیتس و آلن با عجله این نرمافزار را بسازند و طی چند هفته آن را به MITS ارائه دهند و نخستین فروششان را انجام دهند. مایکروسافت هم یک ماه بعد از این ماجرا راهاندازی شد و گیتس را به ارائه نرمافزارهایی بیشتر از آنچه ثابت کرده بود تواناییاش را دارد، سوق داد.
برای زمانتان ارزش قائل باشید
یکی دیگر از جملههای مشهور بیل گیتس این است: «اهمیتی ندارد که چقدر پول دارید، نمیتوانید زمان بیشتری بخرید.» گیتس اهمیت زمان را در زندگی روزمره دریافته بود، همچنین او از اولویتبندی وظایفش در کسبوکار به خوبی آگاه بود، مسئلهای که بسیار برایش اهمیت داشت. اگر حضورش را در یک جلسه لازم نمیدید، به آن جلسه نمیرفت. به عبارت دیگر، گیتس وقتش را برای ارتباط برقرار کردن با افرادی که به او نزدیکتر بودند، میگذاشت و همیشه اطمینان حاصل میکرد که برای مسئولیتهای مهم وقت میگذارد.
همیشه به آینده فکر کنید
بیل گیتس با وجود تمام تلاشهایی که انجام میداد، همیشه نگاهی به آینده داشت و اینکه چگونه میتواند کسبوکارش را بزرگتر و بهتر کند. مایکروسافت معروف بود به اینکه رقبایش را شکست میدهد و طی سالهای فعالیتش همیشه یک قدم از بقیه جلو بود و به دنبال قدم بعدی بزرگی بود که میتوانست بردارد. حتی وقتی در سال 2008، بیلگیتس از مایکروسافت بازنشسته شد، باز هم به آینده فکر میکرد. گیتس تلاشش را روی کارهای بشردوستانهاش گذاشت و امروز خیریه بیل و میلیندا گیتس (همسر بیل گیتس) تاثیر مثبت زیادی در جهان گذاشته است.
به کسی که هستید، افتخار کنید
«هرگز خودتان را با کسی در جهان مقایسه نکنید، اگر این کار را انجام دهید، به خودتان توهین کردهاید.» بسیاری از افراد ناامید میشوند، زیرا خودشان را به اندازه کسانی که موفق هستند، باهوش، ثروتمند و بااستعداد نمیدانند. ممکن است ناامید شوید زیرا به اندازه بیلگیتس موفق نیستید، اما باید با این واقعیت مواجه شوید که هرکدام از ما با تفاوتهایی که داریم متولد شدهایم. هرکسی استعدادهای منحصربهفرد خودش را دارد، باید این موضوع را بپذیرید تا موفق شوید. اگر تحسین کردن کاری را که میتوانید انجام دهید و آنچه را که تولید میکنید، آغاز کنید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت تا کارها را به روش خودتان انجام دهید.