خبرگزاری رویترز گزارش داد: با توجه به اینکه تولید زیاد در کنار نبود تقاضا و افزایش ارزش دلار آمریکا روی قیمت نفت فشار میآورد، بهای نفت به روند نزولی خود ادامه خواهد داد و بازار تنها زمانیکه اقتصادهای بزرگ بهویژه در آسیا مزیت ارزان شدن انرژی را احساس کنند و مصرف خود را بالا ببرند، شرایط بهبود را پیدا خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، بهای نفت از ماه ژوئن گذشته 50درصد کاهش یافته و به کمترین سطح در شش سال اخیر رسیده زیرا ضریب رشد اقتصادی در وضعیت راکد است و تحلیلگران میگویند که اشباع بازار به معنای این است که قیمتها قبل از هرگونه افزایش به روند نزولی خود ادامه خواهند داد. در بخش تولید فشار نزولی روی نفت از جانب نفت شیل آمریکا و همچنین تصمیم اخیر سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) برای تثبیت تولید خود و در عوض تلاش برای دفاع از سهم بازار در برابر نفت شیل آمریکا ادامه دارد.
بانک ANZ اعلام کرد: خطرات پیش روی قیمت نفت ادامه دارد و روند نزولی در آیندهای نزدیک وجود خواهد داشت. این بانک افزود: تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا در شش ماه آینده احساس فشار نخواهند کرد. به علاوه چشمانداز افزایش عرضه از سوی برخی از اعضای اوپک نظیر لیبی، نیجریه و ونزوئلا وجود دارد که میتواند باعث فشار نزولی بیشتر روی قیمت نفت شود. همچنین با کاهش مصرف نفت اقتصادهای در حال رکود و ارتقای کارایی بخش انرژی، نفت بیشتری وارد بازار خواهد شد.
در آسیا، ژاپن گرفتار رکود است و تقاضای نفت چین رو به کاهش است. تحلیلگران این هفته پیشبینی کردند که واردات نفت خام چین در سال جاری با کندی بیشتری همراه خواهد بود و هرکس که امیدوار باشد چین باعث احیای قیمتهای نفت خواهد شد، در اشتباه به سر میبرد. همچنین عامل ناامیدی بیشتر این است که اروپا هنوز نتوانسته از بحران مالی سالهای 2008 و 2009 به طور کامل خلاص شود. عامل دیگر نزولی روی قیمتهای نفت افزایش ارزش دلار است. انتظار میرود بانکمرکزی آمریکا نرخ بهره را در سال جاری برای نخستین بار از سال 2006 افزایش دهد و احتمالا دلار تقویت خواهد شد که این امر فشار بیشتری روی بازارهای نفتی ایجاد میکند زیرا ارزش پول اروپا و آسیا کاهش خواهد یافت.