جمهوری فدرال آلمان براساس قانونی، منتشر کردن عکس از غذای رستورانها را در شبکههای اجتماعی ممنوع کرده است؛ جرمی که عملا میتواند برای آلمانیهای خوش خوراک گران تمام شود. در آلمان، این پایان یک دوره است. از این پس، کاربران اینستاگرام دیگر نمیتوانند موبایلهای هوشمند خود را در رستوران بیرون آورده و از طریق شبکههای اجتماعی معروف عکس به اشتراک بگذارند. براساس نوشته روزنامه آلمانی دی ولت، عکس گرفتن از غذا در رستوران و انتشار آن در شبکههای اجتماعی بدون اجازه سرآشپز، چیزی جز نقض حقوق آشپز آن نیست! و اگرکسی قانون را نادیده بگیرد یا فرد خوش خوراکی که حقوق را زیر پا بگذارد، ممکن است توسط عدالت، مجازات شود.
این تصمیم در سال 2013 در دادگاه قوانین فدرال گرفته شد. این قانون تنها شامل غذاهای سرو شده در رستورانها نمیشود، بلکه هر نوع غذا با تزیینات مربوط به آشپزی در هرجایی را شامل میشود. نیکلا هبرکم، حقوقدان دفتر حقوق دعوی آلمان در دی ولت تایید میکند: غذایی که با دقت تمام در رستورانی تهیه میشود، تحت پوشش حقوق آشپز است. وی ادامه میدهد: در این پوشش مشخص، آشپز حق قانونی دارد که تصمیم بگیرد کجا و در چه مقیاسی غذایش نشان داده شود.
علاقه به هشتگ غذا و عصبانی شدن سرآشپزهای دنیا
در آلمان، غذا همانند یک اثر هنری با حساسیت تمام تحت نظارت قرار میگیرد. به همین دلیل، اجرای پیگرد قانونی منوط به شرط است: محتوای غذا باید بهعنوان یک اثر هنری واقعی به شمار رود، بنابراین عکس گرفتن از ظرف سوشی یا سیب زمینی سرخ کرده خطری ندارد. قوانین آلمان برای نقض حقوق آشپز جریمهای را پیشبینی کرده که میتواند به چند هزار یورو برسد.
از این گذشته، سایتی آلمانی، مختص قوانین آلمان، به خوانندگانش هشدار میدهد: اگر میخواهید مطمئن شوید که مرتکب جرم نمیشوید، باید اجازه سرآشپز را کسب کنید. این در حالی است که همه آنها موافقت نمیکنند. در فوریه 2014، برخی از آنها از تمایل شدید به هشتگ غذا در اینستاگرام و توییتر ابراز نارضایتی کردند. سرآشپزی سه ستاره میگوید: عکس گرفته شده با گوشی هوشمند به ندرت خوب درمیآید و بهترین تصویر از کار ما را نشان نمیدهد و این عذابآور است.
به نقل از نیویورک تایمز، حتی در نیویورک، در رستورانی، آشپزها مقابل مشتریهایی که روی صندلیهایشان بلند شده تا بهترین عکس ممکن را بگیرند، به نشانه اعتراض با پرتاب سه پایهها در آنجا، محل کار خود را ترک کردند.