پنجشنبه, ۲۸ تیر(۴) ۱۴۰۳ / Thu, 18 Jul(7) 2024 /
           
فرصت امروز

بورس اوراق بهادار تهران هفته گذشته با اجرای مفاد بسته خروج از رکود مواجه شده بود که به اجرایی شدن این تصمیم نیز واکنش سردی نشان داد. به این ترتیب با وجود اجرایی شدن آغاز فروش اقساطی خودرو و اعطای کارت خرید کالا، بورس تهران همچنان با کاهش قیمت‌ها و افت تقاضا روزگار خود را سپری می‌کند. این در حالی است که انتشار خبرهای تاثیر‌گذاری مبنی بر کاهش نرخ سود سپرده بانکی و افزایش نرخ دلار هم نتوانست تأثیری در روند بورس داشته باشد.

به نظر می‌رسد در شرایط فعلی، بازار سهام نسبت به اجرای برنامه‌های خروج از رکود ازجمله اعطای تسهیلات 250 میلیون ریالی و 100‌میلیون ریالی که تنها به بخش کوچکی از اقتصاد توجه دارد، واکنش خاصی نشان نمی‌دهد. گرچه در هفته‌ای که گذشت بازار سهام متاثر از چند عامل دیگر هم بود، ازجمله کاهش قیمت فلزات در بازار‌های جهانی که بی‌ارتباط با بازار داخلی نبود. در عین حال در هفته پیش‌رو اگر نرخ سود سپرده کاهش یابد، سرمایه‌های مردم به سمت فعالیت‌های اقتصادی و بازار سهام تزریق می‌شود و افزایش ریسک‌پذیری فضایی را ایجاد می‌کند که افراد ترغیب به انجام سرمایه‌گذاری‌های جدید شوند.

محدودیت نقدینگی و تأثیر آن بر بورس

در حال حاضر مشکل اصلی در بازار سهام به محدودیت نقدینگی در کشور برمی‌گردد به طوری که این موضوع موجب شده همه بازارها غیرفعال شوند و بازار سهام نیز به عنوان بخشی از اقتصاد از این وضعت تأثیر می‌پذیرد. از سوی دیگر بازار سهام با عنوان نماگر اقتصاد کشور، نشانگر مشکلات سایر بازارهای کشور نیز هست. به طوری که وجود رکود در بخش مسکن و خودرو اثر خود را در سهام شرکت‌های ساختمانی و خودرویی نشان می‌دهد.

3256612613513563262247623473

از سوی دیگر به دلیل شرایط بی‌ثبات در بورس، شکل سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت در ذهن سرمایه‌گذاران ایجاد شده است که همین مسئله شرایط بازار سهام را پرنوسان می‌کند. شرایط فوق بیانگر این نکته است که در حال حاضر بهبود وضعیت بورس زمانبر بوده و یک یا دو سال به طول می‌انجامد و بهبود آن بیش از همه به نمایان شدن عینی رفع تحریم‌ها بستگی دارد.

افت ارزش و حجم معاملات

این اتفاق‌ها باعث شد شاخص کل بازار سهام در هفته معاملاتی گذشته در سایه حجم اندک معاملات و کاهش تقاضا به رشد 0.2درصدی و ماندگار شدن در مرز 63 هزار واحد رضایت دهد. وضعیتی که منجر به بازدهی 0.8درصدی بورس از ابتدای سال تاکنون شده. این در حالی است که کاهش انگیزه برای داد و ستد سهم موجب کاهش ارزش و حجم معاملات شده است به طوری که ارزش و حجم معاملات بورس در هفته گذشته به ترتیب افت 25 و 18 درصدی را تجربه کرد و در مجموع 2 هزار و 216 میلیون سهم به ارزش 3 هزار و 506 میلیارد ریال داد‌و‌ستد شد. ارزش کم معاملات در بازار بورس و فرابورس در کنار کاهش قیمت نماد‌های فعال بورس از جمله، فولاد، خودروسازی‌ها و سیمان، روند اصلی بازار سهام در هفته گذشته بود.

گروه فرآورده‌های نفتی در صدر صنایع فرابورس

ارزش معاملات فرابورس در هفته سوم آبان با افزایش 36‌درصدی نسبت به هفته قبل از آن رقم خورد و آیفکس هم به رشد اندک 0.3 درصدی بسنده کرد. معاملات هفته گذشته بازار فرابورس با حجم کمتر و ارزش بیشتر نسبت به هفته قبل به پایان رسید و در مجموع 724میلیون ورقه بهادار به ارزش 6 هزار و 737 میلیارد ریال داد و ستد در آن ثبت شد. حجم و ارزش معاملات هفتگی در بازار اول و دوم با کاهش همراه شد به طوری که 45 میلیون ورقه بهادار به ارزش 135‌میلیارد ریال در بازار اول و 222 میلیون ورقه بهادار به ارزش 693میلیارد ریال در بازار دوم مبادله شد که این وضعیت حاکی از افت 71 درصدی حجم و 31 درصدی ارزش معاملات در بازار اول و کاهش هفت درصدی حجم و رشد 36 درصدی ارزش معاملات بازار دوم است.

علاوه بر این، در بازار پایه نیز 447 میلیون ورقه بهادار به ارزش 533 میلیارد ریال مورد معامله قرار گرفت و بازار ابزارهای نوین مالی شاهد داد و ستد 10 میلیون ورقه بهادار به میزان 5 هزار و 377 میلیارد ریال بود. در هفته‌ گذشته، بیشترین حجم معاملات روزانه به میزان 410 میلیون و 970 هزار ورقه بهادار در روز سه‌شنبه انجام شد و بیشترین ارزش معاملات با رقم 2 هزار و 819 میلیارد و 370 میلیون ریال مربوط به یکشنبه بود. ارزش بازار فرابورس ایران در روز پایانی معاملات هفتگی با اندکی افت، نمایشگر رقم 782 هزار و 445 میلیارد ریال بود و آیفکس هم با رشد 0.3درصدی، روی 706 واحد ایستاد. در هفته معاملاتی منتهی به 20 آبان‌ماه، گروه فرآورده‌های نفتی با افزایش سهم خود از معاملات به 26‌درصد صنایع پیشرو باقی ماند و گروه فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با سهم 19 و 11 درصدی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.

لینک کوتاه صفحه : www.forsatnet.ir/u/qAIBvE9C
به اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی :
نظرات :
قیمت های روز
پیشنهاد سردبیر
آخرین مطالب
محبوب ترین ها
وبگردی
آزمایشگاه تجهیزات اعلام حریق آریاکخرید فالوورقیمت ورق گالوانیزهخرید از چیندوره مذاکره استاد احمد محمدیخرید فالوور فیکدوره رایگان Network+MEXCتبلیغات در گوگلآموزش آرایشگریقصه صوتیریل جرثقیلخرید لایک اینستاگرامواردات و صادرات تجارتگرامخرید آیفون 15 پرو مکستجارتخانه آراد برندینگواردات از چینتعمیر گیربکس اتوماتیکخرید سی پی کالاف دیوتی موبایلخرید قسطیاپن ورک پرمیت کاناداتعمیر گیربکس اتوماتیک در مازندرانورمی کمپوستچاپ فوری کاتالوگ حرفه ای و ارزانقیمت تیرآهن امروزمیز تلویزیونتعمیر گیربکس اتوماتیکتخت خواب دو نفرهخدمات پرداخت ارزی نوین پرداختدندانپزشکی سعادت آبادتور استانبولنرم‌افزار حسابداری رایگانتور استانبولتور اماراتکولر گازی جنرال گلدکولر گازی ایوولیچک صیادیخرید نهال گردوکمک به خیریهماشین ظرفشویی بوشخدمات خم و برش و لیزر فلزاتتعمیرگاه فیکس تکنیکصندلی پلاستیکیرمان عاشقانهگیفت کارت استیم اوکراینسریال ازازیلتور سنگاپورلوازم یدکی تویوتاقرص لاغری پلاتین
تبلیغات
  • واتساپ : 09031706847
  • ایمیل : ghadimi@gmail.com

كلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ است و هرگونه بهره ‌برداری غیرتجاری از مطالب و تصاویر با ذكر نام و لینک منبع، آزاد است. © 1393/2014
بازگشت به بالای صفحه