طبق آمار رسمی تقریبا در ۵۰ درصد از مزارع جنوب تهران برنج کشت میشود؛ برنجی که طبق گفته کشاورزان پس از برداشت به شالیکوبیهای فعال در شمال کشور فرستاده میشود.
به گزارش ایلنا، رییس اتحادیه بنکداران ارسال برنج به شمال کشور را تایید کرده و میگوید: «برنجهای کاشت جنوب تهران به شالیکوبیهای شمال ارسال میشوند، زیرا در تهران شالیکوبی نداریم و سپس دوباره به تهران ارسال میشود.»
محمدآقا طاهر، به نکتهای جالب اشاره میکند: «درچند سال گذشته برنجهای تهران در نمایشگاه مصلای تهران با نرخ برنج شمال یعنی شش هزار و ۸۰۰ تومان عرضه میشد.»
مرغوبیت ظاهری این محصولات
دشت ورامین بیشترین آمار مصرف آب فاضلاب را دارد. روستای فیروزآباد در منطقه قلعه نو نیز از نقاطی است که تماما توسط فاضلاب آبیاری میشود. یکی از ساکنان روستای فیروزآباد که مغازهدار است، در این باره میگوید: «دولت موفق شده است بخشهایی از مزارع جنوب تهران را از آبیاری ناسالم برهاند؛ اما نقاط کلیدی هنوز با فاضلاب آبیاری میشود. روستای فیروزآباد از نقاطی است که دولت به آن رسیدگی نکرده است، زمینهای این منطقه متعلق به چند فرد خاص است که کشاورزان این زمین ها را به قیمتهایی بالا از صاحبانشان آن اجاره کردهاند و در بخش عظیمی از مزارع آن برنج کشت میشود.»
وی به نقش فاضلاب در شکل ظاهری محصولات اشاره کرده و بیان میکند: «بهعنوان مثال اگر بلال این منطقه را با بلال منطقهای که با آب قنات آبیاری میشود مقایسه کنید، متوجه میشوید که بلالهای این منطقه از لحاظ شکل ظاهری درشتتر و مرغوبتر است، شاید به همین دلیل است که کشاورزان ترجیح میدهند از این روش آبیاری استفاده کنند.»